Jak si říct o peníze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2334
19.7.21 14:32
@Anonymní píše:
Asi jsem to blbe popsala. Muj muz neni lakomy v zadnem pripade. On se me zepta trikrat tydne, jestli mam penizky :roll:
Jenze mne vytaci, ze mu mam rikat - chtela bych tohle, tamhle jsem videla tohle a stalo to tolik.
Proste at hodi masaryka po vyplate na stul, ze to mam na drobne nakupy, hadriky deckam a na kosmetiku a smitec :mrgreen:
Jenze nevim, jak to pojmout.
Mne uz ted desi, z ceho treba nasetrim na vanocni darky.
Ach jo.

Vynech pedikuru, manikuru, hadříky, a tamhleto a tohle a hned ti zbyde dost na vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 14:33

@zrcadlo Odchazi mi cca 13000 Kc. Ted min skrz obedy ve skole.

• Citovat
  • Upravit
53190
19.7.21 14:33
@Anonymní píše:
Asi jsem to blbe popsala. Muj muz neni lakomy v zadnem pripade. On se me zepta trikrat tydne, jestli mam penizky :roll:
Jenze mne vytaci, ze mu mam rikat - chtela bych tohle, tamhle jsem videla tohle a stalo to tolik.
Proste at hodi masaryka po vyplate na stul, ze to mam na drobne nakupy, hadriky deckam a na kosmetiku a smitec :mrgreen:
Ach jo.

Tohle bych po něm tedy opravdu nechtěla. Nebylo by lepší, kdyby po dobu tvé mateřské platil třeba ten byt? Pro něj to bude snáz uchopitelná „investice“ a tobě zbyde dost peněz na běžné výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.21 14:34

@FraDeu Za tohle jsem utracela, kdyz jsem mela normalbi mzdu. Ted na to jaksi nemam :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.21 14:35

@unuděná To me napadlo. Aby platil byt. Ale to by pak sly vsechny bezne rodinne vydaje za nim…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.21 14:37

@Denisa56 Neni retardovany. Ja se k tomu hovoru dostanu, ale nevim, jak to uchopit, ze chci mit nejake „svoje“ penize.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.21 14:37

Holky, když vidím tohle téma, musím si taky povzdechnout :roll: Jsem půl roku na RD a s penězi nevycházím. Platím hypotéku + další měsíční výdaje, výdaje za dítě (mléko, příkrmy, lékárna, plíny, oblečení atd) a za psa, občas natankuju nebo udělám nákup. Finanční rezervu mám - taky na ni každý měsíc sahám, ale to právě nechci…
Blbý je že chlap s platem taky moc nevychází, už párkrát šel do mínusu, ten má na starost energie, nákupy, auta. Je mi teda hloupé mu o nějaké peníze říkat.
Už jsem koukala na brigády, ale není tu nic vhodného a takové ty práce na doma - tomu moc nevěřím (ale třeba někdo poradí něco spolehlivého?).
Hrozně mě to stresuje, sice nedřeme bídu, ale šetříme podle mě dost. Byla jsem zvyklá koupit si co chci a ještě ušetřit, nevím kam až musíme klesnout abychom vyšli s rodičákem :zed:

• Citovat
  • Upravit
53190
19.7.21 14:40
@Anonymní píše:
@unuděná To me napadlo. Aby platil byt. Ale to by pak sly vsechny bezne rodinne vydaje za nim…

No tak třeba půlku ne? :nevim: Hele, stejně budete mít nejjednodušší, když si hodíte svoje příjmy a výdaje na papír, z toho pak bude jasnější, jak na tom jste. Pokud on vydělává třeba 60tis a platí pro rodinu jen jídlo (řekněme 15 tis, když to přeženu) a ty máš teď příjem řekněme 15tis a platíš 10 nájem a 4 další výdaje pro rodinu, tak je jasné, že to fér úplně není :nevim: Taky se můžete domluvit na společném účtu, kam každý budete posílat nějakou domluvenou částku (úměrně příjmu) a z toho se bude platit vše společné, se zbytkem si můžete dělat každý co chcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
19.7.21 14:41
@Anonymní píše:
@zrcadlo Odchazi mi cca 13000 Kc. Ted min skrz obedy ve skole.

No, my to vyřešili tak, že z manželova účtu odchází fixní platby. Ze svého platím pojištění pro děti a nějaké spoření. A většinou nakupuju to, co nekupuje on. jídlo, když nakupuju sama. Drogerii, oblečení a věci dětem, drobné věci do domácnosti. Dárky pro rodinu. Ale nemáme to striktně rozdělené. Prostě jak se to sejde. Mám to tak, že mně z RP něco málo zbyde. A pokud jeden měsíc nevyjde, tak mám našetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
19.7.21 14:44

Prostě mu to řekni nic v tom není…asi je ti to hloupé ale když ho to samotného nenapadne…Možná si myslí že vycházís bajecne :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
19.7.21 14:46
@Anonymní píše:
Ach jo.

Tak mu to přesně takhle řekni - ať ti na začátku měsíce dá přesný obnos a ty už ho potom nebudeš otravovat. Co je na tom za složitosti?

• Citovat
  • Upravit
6685
19.7.21 14:48
@ametyst píše:
Prostě mu to řekni nic v tom není…asi je ti to hloupé ale když ho to samotného nenapadne…Možná si myslí že vycházís bajecne :think: :nevim:

Však píše, že se jí muž ptá často, jestli má dost peněz, jenom se ona ještě neodhodlala, odpovědět, že ne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.7.21 14:54
@Anonymní píše:
@Denisa56 Neni retardovany. Ja se k tomu hovoru dostanu, ale nevim, jak to uchopit, ze chci mit nejake „svoje“ penize.

A jak to budes delat, az budes mit misto materske rodicak nula nula nic??

Mas pusu, tak o tom mluv.

Franto, je mi blby si porad rikat o prachy, nemuzes mi prosim te kazdy mesic prevest na ucet deset tisic, at to zjednodusime? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
19.7.21 14:55

@klamonožka já hlavně nechápu v čem je problém :D. ano miláčku potřebují abys mi posílal nějaké peníze. tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
19.7.21 14:55

Máme spočítané fixní mesicni náklady - tuto částku mi muž měsíčně pošle na společný účet. Plus platí úvěr na auto a tak 3/4 nákladu na benzin. Zbytek má pro své účely. Můj rodicak jde částečně na spořící účet, částečně si s nim dělám co chci. Asi je logicky, ze když jsi doma s detma, nemůžeš platit tolik co dřív, ne? My jsme taky dřív jeli s náklady 50:50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí