Jak si říct o peníze

Anonymní
7.11.12 16:38

Jak si říct o peníze

Ahoj, píšu radši anonymně, abych nebyla za trapku.
Jak si říkáte partnerovi o peníze? Nejsme svoji, nemáme společný účet, nebydlíme spolu, ale přítel je teď nemocný a já mu nakupuju, přespávám u něj. Mám posledních 800 a potřebovala bych peníze na nákup potravin. Ale prostě se stydím a nevím jak bych to vůbec měla říct :oops: Moji rodiče jsou rozvedení a já vůbec netuším jak má toto fungovat, když jsem ještě jako děcko žádala svou matku o peníze, tak mi vždycky akorát vynadala a vyčítavě se na mě dívala, když jsem žádala otce, řekl mi, že on dává mamce peníze a ať to zaplatí z toho. Od té doby prostě nedokážu nikoho o peníze požádat ani si o ně říct, to si radši nic nekoupím. Ale u toho jídla, co budeme o víkendu jíst? Já prostě budu ty peníze potřebovat i na jízdné do školy a jdou Vánoce. :nevim: Jak to říkáte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ncc1701
7.11.12 16:40

Taky s tim mam problem, u nas ale nakupuje pritel, tak to mam z krku, somruju „jen“ na najem… A to proto, ze karty k uctum ma on a ja potrebuju hotovost.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
7.11.12 16:43

A kdyz teda chces vedet, JAK si rikame, tak ja mu reknu, ze je potreba zaplatit to ci ono, on mi rekne ZITRA, to je ok, jakmile druhy den slovo zitra zopakuje, znervoznim, protoze nemam dobry pocit z pozdniho placeni, on mi rekne, ze to moc hrotim, obcas se zhadame, ale nakonec mi ty penize da nebo to zaplati sam :)

• Citovat
  • Upravit
16906

Řekni, že ti došly peníze a že nemáš z čeho nakoupit jídlo na víkend. Někomu to je nepříjemný, ale je to tak, nelžeš, tak co. Pokud se chce najíst, měl by ti vyhovět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101679

Úplně normálně bych mu řekla, že potřebuju peníze na nákupy, koneckonců jsou pro něj, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487

To je těžký no… Já když chci peníze, tak se mu podívám do peněženky a řeknu, že jdu nakoupit a beru si třeba 500,–. A když nemá ten tvůj peněženku navolno, tak mu řekni, že bys šla nakoupit, ale nemáš za co… A že to vidíš třeba na 500,–. Tohle jsem teda ještě neřešila, protože když nakoupím, tak se mě zeptá kolik to stálo a dá mi prachy. A když řeknu, že se chystám jít, tak mi taky něco dá… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.11.12 16:44

No řekni mu to, jak to je. Kolik ti zbylo, že potřebuješ určitou částku a zároveň se domluvte, jak to budete dělat do budoucna (pročti si zdejší diskuze, ať víš, čemu se máš vyhnout, třeba tomu, že chlap nechápe, že ženská na mateřské nemůže hradit pořád polovinu nákladů). Hlavně se netvař provinile, on se měl domluvit, když ví, že nakupuješ pro oba a pořád to platíš jen ty, takže on zapomněl udělat ten první krok, děláš ho vlastně za něj. ;)
Na druhou stranu to ber tak, že mu to třeba jen nedocvaklo. :mavam: Takže žádné výčitky ani pocity viny, že jdeš škemrat o peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
7.11.12 16:45

No tak nejspíš asi nějak podobně… „Jdu nakoupit, tak kde máš tašku a kde máš nějaké peníze? Budu potřebovat asi tolik a tolik, nakoupím už na celý týden, ať tam nemusíme chodit každý den.“
Pokud ho to teda nenapadne samotného, že zadarmo ti asi nic nedají a že by ti měl nějaké peníze na nákup dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.12 16:47

Tak on mi už dvakrát peníze dal sám od sebe, jenomže když člověk jí jako on, tak je to hned pryč :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14856
7.11.12 16:48

Uplne normalne bych si rekla, ze ti dochazeji penize a potrebujes udelat penize na nakup na jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
7.11.12 16:52

..

Příspěvek upraven 31.12.16 v 00:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
7.11.12 16:52

V tom mam taky problem a to jsme manzele. A nesnasim kazdyho 15tyho kdyz si musim rikat o penize na poplatky. Takze neporadim, jen te chci ujistit ze v tom nejsi sama. A to ja nejsem z rozvedeny rodiny, ale u nas nebyly moc penize takze kdyz jsem si obcas rekla o „kapesny“ tak proste nebylo :-(

• Citovat
  • Upravit
487
7.11.12 17:07

Víš co, ono by bylo asi nejlepší, aby šel nakoupit s tebou. Oni si chlapi totiž někdy neuvědomují kolik co stojí a přitom toho sní jak koni! My jsme měli naposled jen pár věcí v malým košíku do ruky a platili jsme 350,–. A on pořád pročítal lístek co je tam tak drahýho a hroozně se divil kolik co stojí. Chlapy přece máme na to, aby platili!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
7.11.12 17:13

Proč to doma nevyřešíte tak, abyste se nemusely cejtit tak blbě, když si řikáte o peníze? Každýho 15.se připomínat…existujou trvalý příkazy a další možnosti, ne? Jen se ptám, nereju. Můj muž je třeba rád, že peníze nemusí řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.12 17:14

Přiznej barvu a vysvětli mu, že máš velký problém si o peníze říct. od té doby, co já se doma přiznala, že je to pro mě opravdu neskutečně těžké, tak se mi můj drahý sám ptá, jestli nepotřebuju peníze :lol:
Ono jim to prostě nedocvakne. Nemá smysl chodit kolem horké kaše. vysvětli mu, že prostě máš už jen tolik a tolik a musíš si nechat na autobus, takže na nákup na společný víkend už jaksi nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí