Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Takové hlídání samozřejmě nemám, musela by to být brigáda o víkendu nebo chvíli odpoledne, aby pohlídal chlap, a to jsem právě nenašla.
On má výplatu něco přes 20tis., já mám rodičák 15tis. Jenže já jsem vždycky vydělávala podstatně víc a tak většina výdajů šla za mnou, teď jsem na něj hodila nákupy a i moje auto a už nevychází (teď teda byly větší výdaje za auta)Nedávno jsem se právě zmínila že se mi ještě nepovedlo vyjít s rodičákem a on mi na to řekl že je už taky v mínusu
Tak teda nevím jestli má cenu po něm něco chtít, navíc jsem už na škole byla finančně nezávislá a je mi hodně proti srsti se prosit o peníze…asi je to o hrdosti nebo nevim
Tak ať jde na rodicak on, pokud jsi schopna vydělat víc. ![]()
To jste si to neuměli spočítat před početím dítěte, že to finančně žádná hitparáda nebude. Buď budete muset zvednout příjmy (on nemůže sehnat lépe placenou práci, vzít melouchy/brigádu?) nebo osekat zbytné výdaje (pokud nějaké jsou).
A zvlášť pokud nevychází že, tak musíte průběžně o penězích a i tom, co a za kolik se musí zaplatit, komunikovat.
@Svistice píše:
Tak ať jde na rodicak on, pokud jsi schopna vydělat víc.
To jste si to neuměli spočítat před početím dítěte, že to finančně žádná hitparáda nebude. Buď budete muset zvednout příjmy (on nemůže sehnat lépe placenou práci, vzít melouchy/brigádu?) nebo osekat zbytné výdaje (pokud nějaké jsou).
A zvlášť pokud nevychází že, tak musíte průběžně o penězích a i tom, co a za kolik se musí zaplatit, komunikovat.
To už tu padlo taky, ale dcera není zdravotně úplně v pořádku a potřebuje speciální péči, a já se bojím že by to chlap nedal. Že to hitparáda s penězi nebude jsme samozřejmě věděli, já se toho bála a proto jsem se snažila co nejvíc našetřit tu rezervu, chlap byl v klidu že to „nějak uděláme“
On po jiné práci kouká, vetsinou je to vícesměnný provoz, už takhle je unavený z práce (taky není nejmladší
), na brigádě párkrát byl ale byl úplně vyřízený. Já bych klidně na brigádu šla, ale jak jsem psala, nic vhodného jsem zatím nenašla. Já výdaje už asi neosekám, to by šlo na úkor kvality stravy dítěte nebo psa. U chlapa úplně nevím ale myslím že kdyby sepsal výdaje tak tam úspory najdu ![]()
@Anonymní píše:
Takové hlídání samozřejmě nemám, musela by to být brigáda o víkendu nebo chvíli odpoledne, aby pohlídal chlap, a to jsem právě nenašla.
On má výplatu něco přes 20tis., já mám rodičák 15tis. Jenže já jsem vždycky vydělávala podstatně víc a tak většina výdajů šla za mnou, teď jsem na něj hodila nákupy a i moje auto a už nevychází (teď teda byly větší výdaje za auta)Nedávno jsem se právě zmínila že se mi ještě nepovedlo vyjít s rodičákem a on mi na to řekl že je už taky v mínusu
Tak teda nevím jestli má cenu po něm něco chtít, navíc jsem už na škole byla finančně nezávislá a je mi hodně proti srsti se prosit o peníze…asi je to o hrdosti nebo nevim
To je ale děsná trága, nezlob se na mě. Vím, že jsou regiony, kde moc dobře placená práce není, ale pokud si zakládám rodinu, asi by to chtělo kapku hrábnout a lepší práci sehnat, i za cenu dojíždění, rekvalifikace apod. Teď například každá druhá hospoda hledá personál, zaškolí si klidně i lidi úplně mimo obor. I kdyby měl jeden z vás vzít 2 večery týdně, hodně by vám to pomohlo.
Nemuže si najít lepší práci? případně at jde na mateřskou on jestli nevycházíte. Proč by se o dítě nepostaral? Nevěříte mu že speciální péči nedá? No jestli má 20 tisíc tak asi už nemá co bokem víc dávat. Se musíte tím pádem nějak uskromnit. Nebo to řešit.
V dnešní době na to jak je všechno dražší a dražší.. je 20tis sakra málo na chlapa co živí rodinu. Nevím jakej jste kraj..
V jednom komentáři čtu že platí jídlo benzín a mobil. To se do 20 tis nevejde? kolik projíte? Benzín jakože dojíždí do práce? S jídlem se do 10 tisíc musíte vlízt.
Kolik teda chodí vám celkem včetně těch alimentu?
@Anettgizmo píše:
Nemuže si najít lepší práci? případně at jde na mateřskou on jestli nevycházíte. Proč by se o dítě nepostaral? Nevěříte mu že speciální péči nedá? No jestli má 20 tisíc tak asi už nemá co bokem víc dávat. Se musíte tím pádem nějak uskromnit. Nebo to řešit.V dnešní době na to jak je všechno dražší a dražší.. je 20tis sakra málo na chlapa co živí rodinu. Nevím jakej jste kraj..
V jednom komentáři čtu že platí jídlo benzín a mobil. To se do 20 tis nevejde? kolik projíte? Benzín jakože dojíždí do práce? S jídlem se do 10 tisíc musíte vlízt.
Kolik teda chodí vám celkem včetně těch alimentu?
Jakych alimentu zase propana, kde to ctes? ![]()
Takze pani neuzivi ani jedno dite poradne vcet. alimentu a uz si s dalsim chlapem, ktery vydela uplne kulove poridila dalsi? ![]()
@Chytrak píše:
Jakych alimentu zase propana, kde to ctes?
Takze pani neuzivi ani jedno dite poradne vcet. alimentu a uz si s dalsim chlapem, ktery vydela uplne kulove poridila dalsi?
A ty sis nevšiml, že je to místní zvyk? ![]()
@berusa.m píše:
A ty sis nevšiml, že je to místní zvyk?
Ale joo, vsiml uz davno, ze tady je to naprosta klasika. ![]()
Jen zrovna u konvalinky, jsem necetl, ze by mela dalsi decko na ktere ji chodi alimenty. I kdyz buhvi na kterou kytku Anet vlastne reagovala, kdyz kazda kytka pisou skoro totez a zadnej velkej smysl v tom jak to vedou mi to nedava ![]()
@Anonymní píše:
@Chytrak @berusa.m
Motate dva anonymy dohromady.Mistni zvyk je spis cist jenom neco, neorientovat se v textu a delat zavery.
Doporucuju lepe sledovat „kytky“.
Jo, ona reagovala na tebe. Dobre, ze ses ozvala jako potrefena…
Hm, takze plati naprosto presne to co jsem napsal vyse Anett a co pise berusa. ![]()
Ja ti zase doporucuju si delat deti, az pote co je uzivim, protoze tve „hrdosti“ se nenajedi. Takovy je zase postup u zodpovednych a financne gramotnych ![]()
@Anonymní píše:
@Chytrak @berusa.m
Motate dva anonymy dohromady.Mistni zvyk je spis cist jenom neco, neorientovat se v textu a delat zavery.
Doporucuju lepe sledovat „kytky“.
Ježíš, kdo se má v těch anonymkách, co se za svůj život a názor rozhodně nestydí, alimentech a počtech dětí, vyznat? ![]()
@Anonymní píše:
@zrcadlo Ne, chodi mne.
Plus alimenty na prvniho syna.
Platim byt, elektrinu, synovi skolne, internet, telefon. Zustava mi cca 1500 Kc jakoze „pro me“. A to mi nestaci.
Než aby mi házel na stůl Masaryka mi připadá lepší hodit na něj platbu za byt, pokud to utáhne a ty si pak ze svého zajdeš na tu pedikúru a kosmetiku, nebo co potřebuješ.
Než každý měsíc čekat s nataženou dlaní, tak na něj přehodit nějakou z povinných plateb. Pokud by neutáhl byt, tak aspoň elektřinu, nebo ten internet a telefon a hned máš tisícovku a víc měsíčně k dobru na svoje potřeby.
Prostě říct že to nedáváš a že potřebuješ, aby si nějaký pravidelný výdaj přetáhl na sebe a domluvit se jaký.
@berusa.m Jsou tu dve uzivatelky v anonymnim rezimu, kazda resila neco trochu jineho, tak bych rekla, ze to neni stepeni jadra, aby se v tom prumerne inteligentni clovek vyznal.
Tak to se omlouvám nevšimla jsem si. Pro zakladatelku je nejlepší navrhnout ten společný účet aby se nemusela ptát opakovaně. Jak už jsem psala.
Pro druhou : 20tis na chlapa je málo, bud změnit práci, uskromnit se, nebo se přehodit a jít do práce místo něj.
Nedávno jsem se právě zmínila že se mi ještě nepovedlo vyjít s rodičákem a on mi na to řekl že je už taky v mínusu
On má výplatu něco přes 20tis., já mám rodičák 15tis. Jenže já jsem vždycky vydělávala podstatně víc a tak většina výdajů šla za mnou, teď jsem na něj hodila nákupy a i moje auto a už nevychází (teď teda byly větší výdaje za auta)