Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zrovna dneska jsme přehlašovali TP holek k našim kvůli školce. Někdo se ptal, jak se to dělá- na magistrátě přísl. části, o. evidence obyvatel, tam se za každé dítě vyplní formulář. U okýnka se odevzdá rodný list dítěte/dětí, moje OP, OP vlastníka bytu (v našem případě můj otec) a list vlastnictví nebo příslušný jiný doklad. Vyřízeno to bylo okamžitě, dostala jsem pro každé dítě papír s potvrzením o změně trv. pobytu. Odevzdala jsem na skartování dětské občanky. O původní TP se nemusím starat, nemusím děti odhlašovat nebo tak něco, úřady si to mezi sebou vyřídí.
Ahoj, tak já jsem si myslela, že trvalého pobytu dítěte v dané MČ se dožadují jen některé školky (že stačí rodič/e). Do té chvíle než jsem začala vyplňovat tu přihlášku, kde je TP dítěte jako první
Takže teď se musím v konkrétních školkách asi nejlíp osobně vyptat, zda-li jim stačí TP jednoho ze zákonných zástupců nebo ne ![]()
edit: na té ofiko stránce je napsané že za TP alespoň jednoho rodiče v MČ 40 bodů. Takže snad by to mělo být OK.
@smutnalucy a ve školce, kam budu hlásit obě děti, chtějí opravdu jen TP dětí, rodiče je nezajímají. Takže já se budu muset vydat ještě před zápisem na úřad. Jooo, je to fajn, když se člověk stěhuje 200km od momentálního bydliště a musí podnikat takovéhle výlety ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.