Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Na T mobile se s tebou už bavit nebudou, pokud pohledávku předali jinam. Otázka je, jestli je tato společnost pouze zastupuje a jménem T mobile pohledávku vymáhá a nebo jestli pohledávku vykoupili. V prvním případě by šance na domluvu u T mobile možná byla. Ale moc šancí ti nedávám. BOhužel…
Příspěvek upraven 12.06.16 v 10:20
Pokud to T-Mobile už prodal tak už s tím moc neuděláš. Sprostí vymahači? Nebýt sprostých neplatičů, nebylo by sprostých vymahačů. Někdo to dělat musí.
Pokud to někomu předali, tak to asi musíš zaplatit jim, T-mobile už to chtít nebude, pohledávku prodali… třeba je to jinak, zkus tam zavolat, ukaž snahu ![]()
Pokud někdo něco objedná, používá, koupí, půjčí si peníze…tak to přeci musí zaplatit. Pokud si viděla, že nemáš peníze na platbu telefonu, tak si měla včas zareagovat, aby si vůbec nic nedlužila. Chápu, že jeden měsíc se někomu může stát, ale čekala bych, že ten další již peníze zaplatí a doplatí dlužnou částku.
A že jsou to vymahači? Jak jinak se má postupovat s dlužníkem? To by se měl dlužník prosit, zda někdy zaplatí, zda po malinkatých částech po roce či dvou? Myslím, že s většinou dlužníků to nejde jinak, než tvrdě peníze vymáhat. Protože jak nezodpovědně dluhy nasekali, tak nezodpovědně se staví k placení.
Neházím všechny do jednoho pytle, může se stát v rodině tragedie, zemře živitel rodiny a než se příjmy a výdaje urovnají, tak může nastat problém. Ale důležité je hned komunikovat a situaci řešit.
Máme rádi hory, ale dříve jsme nejezdili, byl by to zásah do rozpočtu. Manžela bratranec má hypotéku, hodně úvěrů a klidně si vezme další a na hory jedou každý rok, tam si dovolenou užijí. Jako kdyby dovolenou platili ze svých peněz. Nyní visí na nástěnce obecního úřadu jako dlužníci a přesto jedou na Moravu k příbuzným-oslava, což něco stojí. Takže takovým lidem bych šla tvrdě po „krku“.
@lasička1 no tak já mezi takové lidi nepatřím ale znám jich hodně jak píšeš neznáš okolnosti zase mého příběhu ten mobil používal a volal hlavně přítel já ne ale nebudu tu líčit pobrobnosti stačí když někdo živnostníkovi nezaplatí a problém je na světě a ani při dobré vůli to nejde spíš mě jde o to domluvit se s touto společností na splátkách a ne aby to chtěli celé rozumíš
@Anonymní píše:
@lasička1 no tak já mezi takové lidi nepatřím ale znám jich hodně jak píšeš neznáš okolnosti zase mého příběhu ten mobil používal a volal hlavně přítel já ne ale nebudu tu líčit pobrobnosti stačí když někdo živnostníkovi nezaplatí a problém je na světě a ani při dobré vůli to nejde spíš mě jde o to domluvit se s touto společností na splátkách a ne aby to chtěli celé rozumíš
On je probkem na svete i ve chvili, kdy to resis jinde, nez bys mela. Neni lepsi patrat u T-mobile nez na miminu?
@Anonymní píše:
Tak si zavolej těm sprostým vymahačům
A domluv se s nima. Operátor s tím, v tuto chvíli, již nic nemá, pohledávku odprodal.
Nechápu, jak někoho můžeš titulovat „sprostí vymahači“, když vy jste očividně sprostí dlužníci a neplatiči ![]()
Nejsou žádné „okolnosti tvého příběhu“.
Příběh je snadný.
To je celý „příběh“.
@Anonymní píše:
Tvůj příběh naprosto nikoho nezajímá a to zejména toho, komu dlužíš. Dlužila jsi, nezaplatila, T-mobile to přestalo bavit z tebe tahat a doprošovat se svých peněz, tak teď je z teb bude tahat někdo jiný a tvrději. Jednoduché.
@H8N2O4S píše:
Pokud to T-Mobile už prodal tak už s tím moc neuděláš. Sprostí vymahači? Nebýt sprostých neplatičů, nebylo by sprostých vymahačů. Někdo to dělat musí.
No Tmobile už je to fuk, musíš jednat s tou druhou firmou. nejspíš jsi neplatila dost dlouho že to předali někomu jinému. To je jasné že jsou to vymahači, jak jinak to z neplatičů mají dostat? Tmobile nejspíš poslal několik dopisů a když nic tak to předali jinam
měla jsi platit hne d nebo alespon to řešit po první upomínce, jít se domluvit na splátkách a ne ted že milostivě začneš platit ![]()
Je úplně jedno, jakým způsobem jsi k dluhu přišla, prostě ho máš, musíš ho zaplatit a tečka. U T-mobile už se ted ničeho nedočkáš, musíš se spojit s firmou, která pohledávku převzala a řešit to s ní. Předpokládám, že počítáš s tím, že budeš platit i nějaké sankce či penále.
Jinak dluh už musí být delšího trvání, protože vždy nějaký čas trvá, než to firma přeposílá k takovýmto firmám k vymáhání dál.
Záleží na tom, jestli je ta pohledávka odprodaná, nebo jestli ta firma jen „spravuje“ pohledávky T-Mob. Začít dotazem u operátora nic nezkazí.
@Ivan PPZ píše:
Záleží na tom, jestli je ta pohledávka odprodaná, nebo jestli ta firma jen „spravuje“ pohledávky T-Mob. Začít dotazem u operátora nic nezkazí.
Zakl. v 1. příspěvku píše
„jde o to že pohledávku předal t mobile společnosti REDOGAN a ta chtěla celou částkuzatím jsem se nepokoušela domluvit s nimi na splátkách“
Takže by se měla spojit s tou spol., která ji kontaktovala.
Nebo počkat na exekuci, taky řešení ![]()
@Anonymní píše:
Takže ty si na sebe měla mobil, který používal přítel, ty ne? Proč si mobil nevzal na sebe? Ale ty jsi podepsala smlouvu, ručila si za ní. To je jako kbych si půjčila milion, dala ho sousedovi a říkala-Neposílejte na mě vymahače, nic nevíte, neznáte můj příběh, jsem nevinná…a divila se, že to po mě někdo bude i po několika upomínkách chtít.
Postav se k problému čelem. Zkontaktuj firmu, která pohledávku spravuje. A počítej s mnohem vyšší čáskou, než si původně dlužila. A možná si uvědomíš, že co jednou podepíšeš, že je jenom na tvé odpovědnosti.
Milé dámy mám dluh na t mobile a chtěla bych ho začít splácet, protože už chodím do práce a mám příjem jde o to že pohledávku předal t mobile společnosti REDOGAN a ta chtěla celou částku zatím jsem se nepokoušela domluvit s nimi na splátkách ale slyšela jsem špatné recenze na tuto firmu dost lidí psalo špatné zkušenosti radši bych se domluvila na tmobilu aby splátka odešla kam má máte někdo pobodnou zkušenost nebo jak jste to řešily slyšela jsem že jsou to sprostí vymahači s kterými není domluva jakou máte zkušenost s touto společností???