Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A ještě - peru věci obrácené naruby. Zapnout všechny zipy, přezky.
@jita22 píše:
Já bych řekla, že to je mechanické. Nepralas to třeba s věcma se zipy/suchými zipy atd.?
No právě já si myslím taky že je to mechanické musí to být tím složením dávám dohromady věci které se asi nesnesou ale suchý zip tam nebyl to vím na sto procent. ![]()
@milami píše:
A ještě - peru věci obrácené naruby. Zapnout všechny zipy, přezky.
To nedělám no asi bych neměla být tak líná a dělat to spíš mi to nedávalo smysl prat věci naruby. Kvůli čemu se to vůbec dělá?☺️️
@Cattus píše:
Hodně záleží na prášku.
Používám jen Ariel, ideálně gel nebo kapsle.
Bílé s práškem na bílé a přidávám žabku. Ta stáhne to zašednutí. Vybělí to i sluníčko.
Po všech ostatních gelech a prášcích to zašedlo.
Tmavé spodní prádlo peru na 60 a taky přidám trošku žabky
Ručníky podle stupně zašpinění, ale taky 60, někdy 95.Jo a všechno peru z rubu.
Ta žabka to je tohle?
@Anonymní píše:
To nedělám no asi bych neměla být tak líná a dělat to spíš mi to nedávalo smysl prat věci naruby. Kvůli čemu se to vůbec dělá?☺️️
Aby se to z lícové strany neničilo ![]()
A to zapínání zipů atd. je taky důležité.
@Cattus píše:
Pračka je LG, tou to nebude.
Spíš bych to tipla na nekvalitní materiály.
Parní program sis na to nepouštěla?
Věci ti může zničit taky velké teplo ze sušičky. Třeba ty gumičky bych si myslela, že jsou tím.
Parní program jsem ještě nezkusila ale je dost možné že používám špatný program na sušičce.
@jita22 píše:Áhá 😁 tak já to zkusím jestli se to aspoň trochu zachrání před mou devastací 😅
Aby se to z lícové strany neničilo
A to zapínání zipů atd. je taky důležité.
@Anonymní píše:
Bráníš tím odírání a mechanickému poškození lícové strany a lépe se zachovají barvy.
Nemám zkušenost se sušičkou, ale ještě jaké otáčky při ždímání má pračka?
Taky se mi stalo, že jakoby rozsekla prádlo, ubírala jsem otáčky.
Jinak radím také otáčet, dělám to za ty roky automaticky, veškeré dětské prádlo. Nějak jsem časem téměř přestala žehlit, takže prádlo složím, tak jak je a každý si to pak vyrubí před obléknutím ![]()
@dedrichov píše:
Nemám zkušenost se sušičkou, ale ještě jaké otáčky při ždímání má pračka?
Taky se mi stalo, že jakoby rozsekla prádlo, ubírala jsem otáčky.
Jinak radím také otáčet, dělám to za ty roky automaticky, veškeré dětské prádlo. Nějak jsem časem téměř přestala žehlit, takže prádlo složím, tak jak je a každý si to pak vyrubí před obléknutím
No většinou to dávám na maximální otáčky když mě program pustí 😬. Ju to já taky už neřeším 😅 dřív jsem všechno žehlila šnořila aby bylo perfektní skládala… A teď už to mám na párku🤭.
Na vybeleni ručníků doporučuji prostředek z dm. Krásné funguje. U těch kalhotek si myslím, že jde o nekvalitní materiál. Zkus ale spodní a jiné jemné věci přát v sáčku na prani
Taky dej pozor, abys pračku nepreplnila. Raději méně prádla.
Fakt si myslím, že to je materiálem. Některé žmolkovatí hned a praním to neovlivníš.
To ždímání má taky dost efekt…
Mám taky LG, ale hybrid a co nepřežije praní a sušení, nemá u mě šanci ![]()
Ale opravdu peru ty citlivé věci na málo, plus míň ždímám, nepoužívám suché prášky, ale gel a ideálně nějaký neagresivní.
@Alriga píše:
Na vybeleni ručníků doporučuji prostředek z dm. Krásné funguje. U těch kalhotek si myslím, že jde o nekvalitní materiál. Zkus ale spodní a jiné jemné věci přát v sáčku na prani
Taky dej pozor, abys pračku nepreplnila. Raději méně prádla.
Ty jo super ☺️️ děkuju zkusím už jsem zkoušela všechno možné na vybělení a nepomohlo nic tak zkusím 😊.