Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já bych se taky nespoléhala jen na paracetamol, ale dávala kombinaci, jak jsme já i další psaly. Syn do roka a půl nenáviděl měření teploty a nejlíp jsem ho změřila právě když spal. Prostě jsem mu šoupla teploměr do podpaždí a bez rvaček ho v klidu změřila. Pokud to bylo na čípek, dostal takhle během spánku i čípek. Rozhodně bych s ním nečekala, až se vzbudí, pokud by teplota přesáhla 38,5.
Problémy s měřením teploty u syna jsme vyřešili bezdotykovým teploměrem. Nechali jsme si doporučit kamarádem - lékařem, který dělá v Dětské nemocnici v Brně. Jsme s ním spokojení, veškeré vztekání při měření je pryč. Měření dítě nijak neobtěžuje, kdykoliv přes den, ale hlavně v noci si ho jeden z nás přeměří, pokud má horečku, vzbudíme, dáme lék, pokud nemá, ani nebudíme. Bezdotykový teploměr je jednoznačně nejlepší věc, kterou jsme kvůli malému koupili.
SlaJa a můžu se zeptat kolik ten teploměr stál a jaký má název?plánujeme nějaký kupovat
@SlaJa Já chci koupit čelní teploměr.Ale nejvíc mě štve,že nevím na který teploměr se můžu opravdu spolehnout.Klasický rtuťový teploměr mi opravdu schází.Jinak já jsem taky s Brna
![]()
to Katula: Máme Thermofocus, stál myslím do 2000 Kč, podívejte se na webovky thermofocus.cz
Když je správně zkalibrovaný, měří perfektně (na čele). Ze začátku, než jsem se na něj začla plně spoléhat, jsem porovnávala na něm naměřené hodnoty s hodnotou na klasickém teploměru. Vždy bez chyby.
Teta je dětská lékařka, používá v ordinaci Thermoflash, taky nám ho doporučovala. Bude určitě také spolehlivý. Myslím, že o moc dražší nebyl.
to Agi: My jsme také bydleli v Brně, teď bydlíme kousek za Brnem.
Kamarád je Dr. na infekčním, má s Thermofocusem jen dobré zkušenosti.
@SlaJa Nelinka byla dneska úplně v pohodě.Děkuji za optání
Jak kdyby ji nic ani nebylo.Je bez horečky dnes měla 37,3 takže máme snad konečně po horečkách.Zítra s ní akorát skočím k doktorce ať se mi na ni mrkne,protože včera když jedla,tak začala plakat a říkala pálí palí tak jestli ji nebolí v krku.Pokaždé,když měla nasazený antibiotika tak vždycky s angínou.Tak doufám,že ji nebude mít zase.
@SlaJa V podstatě nijak.Doktorka mě řekla,že má malá trošku zarudlej krk a že pokud bude mít zvýšenou teplotu ještě do středy tak máme přijít znovu.Tak jsem zvědavá dneska jsem ji ještě neměřila budu ji muset potom přeměřit.Ale jinak je malá už úplně v pohodě ![]()