Jak to funguje s předním mrtvým zubem?

2
13.2.23 17:32

Jak to funguje s předním mrtvým zubem?

Dobrý den, je mi 14 let a mám mrtvý přední zub. Stalo se mi v tělocviku že jsme narazila do futer a nadskutečně to bolelo :( druhý den v sobotu to přestalo, ale v neděli to byl extrém a jeli jsme k zubaři. Řekl mi že je zub mrtvý, vyvrtal díru a nechal mi to tak. Za týden mi tam něco dá a řekl že si máme někam zavolat aby mi tam udělali nějakou výplň. Volaly jsme ale prej mi to udělají až v dubnu, není to pozdě? Nemůže ten zub vypadnout? Jsme strašně smutná že jsme si ve 14 takhle zničila zub :,( bojím se že se mi s tím zubem něco ještě stane. Už jen ta výplň stojí prej 6k a nový zub by byl ještě dražší. Máte s tím někdo zkušenost? Za jak dlouho zub zešedne?

Předem díky za odpovědi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.2.23 17:38

A dělali ti rentgen? Synovi se stalo něco podobného, ale zub mu nevrtali. Po úraze zešedl, ale postupně se barva vrátila do původní, ale to zub ještě nebyl mrtvý. Postupem času ale odumřel. Doktorka udělala rentgen a říkala, že je tam vše v pořádku a čistit ho nemusí.
A ke komu chodíš, že si máš „někam“ zavolat? To nemáš svého zubaře?
Chápu, jak tě to trápí, mně to jako matku taky trápí. Ale neboj, dnes je vše řešitelné. Mamka si při úrazu úplně zub vyrazila a musela si nechat udělat nový. Stál tedy cca 30 tisíc, ale poznat od pravého není. Držím palce, ať to dopadne, co nejlépe. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.23 17:50

Mám také mrtvý zub (horni 1) po úraze, jako už. mi bylo skoro 40 a dělala jsem si ještě srandu, že x*těhotná, mnoho ket kojící a ziby si musím vyrazit na koloběžce 8o, no ale chápu, že obzvlášť v tak. mladém věku je to prostě k pláči :,( U mě nejdřív tedy zubařka čekala, zda se chytí (kýval se), nosila jsem dlahu, jedla kaše a tak..nechytl, tak mi pak vytahla ten nerv nebo něco takového a vyplnila, vše nějak postupně, už je to přes 4 roky a dobrý, akorát se mi zdá, že trochu tmavne, ale není to zas tak nic výrazného, ještě jsem si zničila zub vedle, tam mi chybí. půlka a mám nástavbu a taky dobrý, vše drží, koušu bez problémů, celé mě to stálo tehdy 6000,–, takže jsem si ochutnala, že je třeba si těch zubů opravdu vážit, protože už asi bude jen hůř.

• Citovat
  • Upravit
680
13.2.23 17:52

Pokud zub bude v pořádku a nebude v něm zánět, což by neměl být, pokud tě to už teď nebolí, tak ti na něj akorát natáhnou fazetu, aby zůstal bílý. To je takový tenký film. Zubaři jsou dnes šikovní a pokud není nějak výrazně uštíplý, vyhneš se i obrušování a následné korunky. :kytka: Buď v klidu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.2.23 20:51

Mám jedničku nahoře mrtvou asi 10 let a zatím žádná změna barvy, možná maaaaličko, když jsem to teď zkoumala, ale nic, čeho si všimneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4953
14.2.23 09:23

Já jsem si poškodila při pádu přední jedničku, když mi bylo asi devět, ale poměrně dlouho byla v pohodě a i živá. Asi po patnácti letech se mi pod ní udělal zánětlivý váček a odumřela, ale vyvrtali mi to, vyčistili a pak zase uzavřeli, Držela v dásni dál. Ale postupně změnila barvu a nevypadalo to dobře. Nechtěla jsem se skoro vůbec usmívat třeba na fotkách. Nakonec to vyřešil můstek, ale to bylo už víc než třicet let od toho úrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.