Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolik ti je? Já jsem tam byla sama po pokusu o sebevraždu, bylo mi 13. Neptala se mě nikdy přímo, vždycky otázku zaobalila.
Ve svým vlastním zájmu říkej jen pravdu. Ona to vykládat mamce nebude, ale počítej s tím, že si s ní po vašem rozhovoru taky promluví. Detaily jí samozřejm sdělit nesmí. SPíš poradí, jak s tebou komunikovat, atp.
Byla jsem se synem z jiného důvodu. První jsem šla do ordinace já, řekla jsem, co máme za problém, doktor se mnou probral rodinnou anamnezu a pak tam sel asi na hodinku syn. Prý si s ním povídal o rodině, o škole, o kamarádech a na závěr mu dal nějaký test. Potom jsem šla zase já, řekl mi, co zjistil, jak máme dále postupovat, co dělat a nedělat (šlo o brutální tiky) a dal mi lékařskou zprávu.
Nejsi v tom sama. Neboj se říci pravdu. ŘEKNI PRAVDU.
Tady se podívej na video. Krásná dívka, léčí se a vypráví o tom, jak to se sebou měla: deprese, anorexie, bulimie, sebepoškozování, sebepodceňování. Normální to není a čím dřív se pustíš do aktivního léčení - to není jen o pilulkách, tím rychleji vše zvládneš. Hodně štěstí ti přeji ![]()
Dokument - Číslo 10
https://www.youtube.com/watch?…
@Tableta píše:
Kolik ti je? Já jsem tam byla sama po pokusu o sebevraždu, bylo mi 13. Neptala se mě nikdy přímo, vždycky otázku zaobalila.Ve svým vlastním zájmu říkej jen pravdu. Ona to vykládat mamce nebude, ale počítej s tím, že si s ní po vašem rozhovoru taky promluví. Detaily jí samozřejm sdělit nesmí. SPíš poradí, jak s tebou komunikovat, atp.
Je mi moc líto, že jste si tím prošli.. já to taky chtěla udělat ve 13 a potom ve 14. Teď už mi bude 15.
Děkuju
Já chodím s dcerou kvůli ADHD, ale je ještě malá, tak chodím s ní a navíc špatně komunikuje. Náš případ je tudíž úplně jiný. Ale co vidím ostatní děti s rodiči kolem, tak chodí do ordinace spíše odděleně a déle je tam vždycky to dítě. Určitě bych ti poradila mluvit pravdu a přiznat i ty ošklivé niterné pocity, moc ti to pomůže
Nemá cenu si hrát na něco, co nejsi. Pokud ti má skutečně pomoci, musíš být upřímná s tím, co tě trápí. Sebevražedné myšlenky nemá cenu tajit.. Já ti držím moc palce
Určitě bude lépe ![]()
Příspěvek upraven 28.04.18 v 18:22
S psychiatrem bude nejdřív mluvit mamka, proberou rodinnou anamnézu. Pak bude mluvit s tebou osamotě, bude se tě hodně ptát, odpovídej pravdu. Nemusíš se bát, že by to co jí řekneš ona pak řekla mamce. S ní pak bude mluvit o tvém celkovém stavu, detaily ji říkat nebude, to je jen mezi tebou a lékařem. Navrhne nějaké řešení, nejspíš psychoterapii popřípadě i nějaké léky, pokud je tvůj stav vážný. Ber to tak, že psychiatr je tam od toho, aby ti pomohl, proto je důležité, abys nic netajila a neříkala jinak, než to je. Budu držet palce, to dáš ![]()
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak to vlastně probíhá u dětského psychiatra. Jdu tam kvůli své depresi a ještě nikdy předtím jsem nebyla, jak u psychologa, tak u psychiatra.
Zajímá mě, jestli u rozhovoru bude mamka, nebo se bude ptát jen mě.
Na co se mě asi bude ptát? Mám říct vše?
Bojím se otázky, zda mám sebevražedné myšlenky, nebo jak často je mám apod. Zkrátka všech otázek okolo sebevraždy no a taky sebepoškozování.
Nevím, zdá se na to bude ptát, nebo ne.. a když jo, tak nevím, co mu mám odpovědět.
Nechci skončit v blázinci, kvůli riziku sebevraždy.
Jak to tedy probíhá?

Musím mluvit jen při mamce?
Bude se na to ptát? - Mám říct pravdu?