Jak to vyřešit s prvníma botama?

1702
16.4.13 15:00

Jak to vyřešit s prvníma botama?

Ahoj holky, oživovala jsem diskuzi a nikdo mi nenapsal, proto zakládám novou. Zajímají mě Vaše názory a zkušenosti. Začala jsem řešit botky. Původně sem chtěla jen nějaké nechodící na teď do kočáru, ale žádné sme nesehnali. Máme nožky cca 10,5 až 11 cm nejde to pořádně změřit :mrgreen: Naší holčičce je 10 měsíců a asi měsíc a půl obchází nábytek, jenže chodí po špičkách a vyvrací prstíky :roll: myslela sem, že brzo bude došlapovat na celou nožku a ono ne. Když si začínala stoupat, tak na špičky a brzo na celou nožku, ale u chození chodí furt po špičkách. Tak nevím jaké botky koupit? Původně mě napadlo jen ty látkové papučky, aby měla něco do kočáru a až se rozběhá, tak na doma. Jenže má být prý zase pevný kotník, tak nevím. Dnes sem lítala po obchodech a zdravotních potřebách a všude říkaj něco jinýho..že by boty potřebovala kvůli tomu jak chodí po špičkách, v druhým zase, že ještě néé :roll: tak já už teda nevím. A taky nevím jaké koupit? jestli prvně sandálky, aby se jí doma nepotila noha nebo celokožený. Počítám, že budem muset koupit asi oboje..ne vždy bude teplo.Ale jak byste to teď řešili vy??děkuju za rady a názory :l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
16.4.13 15:03

Ahojky taky jsem toto řešila náš malý chodil kolem nábytku po špičkácha řešila jsem to s doktorkou a koupila jsem mu sandálny santé a naprosto v pohodě chodí tak jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
16.4.13 15:07

To je právě jedna z otázek, na kterou se nedozvíš jednoznačnou odpověď :think: Jedni jsou zastánci kotníčkových bot na ven i na doma a druzí zase, že na doma je lepší nechat nožku volně, aby vnímala podněty a klenba se tvarovala sama hezky.. Já osobně si myslím, že je lepší nechat doma dítě běhat jen tak v ponožkách, max. tenkých capáčcích, ale netvrdím, že je to ta jediná správná cesta.. Ani odborníci nejsou jednotní :nevim:

• Citovat
  • Upravit
25959
16.4.13 15:07

Já na doma boty nedávám, koupila jsem až na ven, když už chodila. Každej ti poradí něco jinýho, osobně bych počkala až začne chodit sama bez držení a zatím to neřešila. Hodně dětí našlapuje na špičky, časem by se to mělo srovnat ;)
Jinak spíš se doporučují bačkůrky na doma až když dítě opravdu chodí samo a převládá chůze nad lezením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
16.4.13 15:08

Tu chůzi bych konzultovala s doktorkou, jinak kožené bych kupovala, až bude chodit venku. Na doma kdyžtak kotníčkové bačkorky nebo sandálky. U těch sandálků se ti bude i líp ověřovat velikost, jak jsou různě děravé, tak je tam líp vidět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.13 15:21

@banánice taky sem dnes na ně koukala a líbili se mi. Mám jedny boty od nich a naprostá spokojenost, tak bych je chtěla i pro malou. Máte na dva pásky? nebo na tři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.4.13 15:25

@MickyG
máme na tři pásky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.4.13 15:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.13 15:31

A myslíte, že ty látkové bačkory na doma stačí? nemá být ten kotník zpevněný??že bych do kočáru a na doma zatím koupila ty látkové papučky a pak sandálky. A až bysme se rozběhali tak pak další boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.4.13 15:33

Já do kočárku měla látkové a na doma ty samdálky ale neměl je furt jen občas když fakt lítak kolem nábytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.13 15:36

@banánice ty z kategorie capáček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
16.4.13 15:38

@banánice my lítáme skoro furt.Jen stojí a ťapká a nahání našeho Maxíka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.4.13 15:45

Ja mela nechodice na zimu, dala jsem do kocarku a nalezeni po pisku (snih nebyl), normalni botu, taky jsem nemohla najit nic vhodneho by nepromoklo a nebyla zima a zaroven to nebyla padajici bakule…nesehnala jsem. Ted si chci neco usit, co nam bude vyhovovat.

ted bych nechodicovi pevnou botu urcite nedala, zacne byt dost teplo, volila bych kozene capacky, ty neco vydrzi. Na doma jsou taky sikovne, pac neklouzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
16.4.13 15:47

@MickyG
capáčky měl jiné ani nevím už od koho ty jsme dostali totiž
no ten náš nahání oba hafany ted už chodí pomalu ale jistě takže máme veselo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
16.4.13 15:47

Možná bych se poptala lékařů kvůli chození po špičkách jestli by nebyla lepší už pevná obuv :think: Vali ted už sama přejde pokoj tak jsme ted dlouho hledala jaké koupit, vybrané už mam ted jen objednat :lol: :lol:. poradila bych ty nolenky ale když chodí po špičkách tak bych spíš chtěla názor odborníka. Tomík měl první nolen pak pegres, ty jsou fajn když dítě ještě moc nechodí, hodně leze. U Vali jsme to nechala až bude fakt samostatně chodit a už je to tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková