Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všem. Zajímá mě Váš názor. Jsou pro děti lepší boty s goretexem nebo stačí jen kožené? Jaké by jste si vybraly vy? Díky za odpovědi. ![]()
O jak velkem diteti mluvis? Podle me je to to podstatne. Ja kupuju mladsi dceri boty kozene, vetsinou bez goretexu, starsi s goretexem.
My jsme zatím měli jednu zimu s goretexem a dvě bez a účinek byl naprosto stejný, měla kožené od fare, za poloviční cenu než s goretexem a nikdy nepromokly, nohy měla zmrzlé v obou stejně, ale to ona má v čemkoliv. A to upozorňuju že letos už fakt v tom sněhu hodně řádila.
Nevím některé věci pro děti mi přijdou poslední dobou hodně jak to napsat - no nevím jestli zbytečné, ale minimálně tahající z lidí prachy, na to jak dlouho to ty děti nosí. Goretexový boty, softshellový bundy apod. Ale přiznávám, že já už jsem na to občas alergická no ![]()
@Hanďa 6 píše:
Ahoj všem. Zajímá mě Váš názor. Jsou pro děti lepší boty s goretexem nebo stačí jen kožené? Jaké by jste si vybraly vy? Díky za odpovědi.
Gore-tex bych volila v případě, že jste turistická rodinka, která s sebou bere i děti. Tam to není špatné, protože možnost přezutí se do suchého na túře nebo výletě je malá.
Jinak v tom pro dítě nevidím důvod, kromě tahání peněz z rodičovské peněženky.
Koukam, ze mi nefunguje metrik, takze mladsi budou 4 v kvetnu a goretexove mela letos prvne zimni. Celoroky ma kozene DPK.
Starsi jsem boty s goretexem, myslim ty celorocni, zacala kupovat asi v sesti letech( myslim velikost 32), kdyz zacala jezdit na tabory, skoly v prirode apod…
Zimni kupuju s goretexem tak asi od tech 4-5 let.
Ono na nohu velkou 30 a vice uz se i kozene zimni shani hur.
Zimní jsme měli loni také Fare a ty byly super. Letos měl D. D. Step a nic moc. Přišly mi hodně volný. Jsou na suchý zip a nějak nám nesedly. Teď chci nějaké celoroční. Konečně snad bude hezky. ![]()
Já jsem pořídila 1.zimní (vel.22/23) Ecco s goretexem a fakt jsem byla ráda, byli jsme hodně na horách a naše blátošlapka vymete kde co, takže aspoň nemusím řešit záložní boty. Fakt je, že z 2.ruky, takže jsem neřešila cenu, ale kvalitu. O Fare taky uvažuju, pokud na Ecco opět nenarazím
Tak jelikož malý s námi byl na táboře už v necelých 2 letech, tak jsem mu koupila celoroční goretexy a nelituju, zas až takový cenový rozdíl to není a nemusela jsem řešit druhé boty, takže člověk vlastně ušetří ![]()
@Panuška píše:
Nevím některé věci pro děti mi přijdou poslední dobou hodně jak to napsat - no nevím jestli zbytečné, ale minimálně tahající z lidí prachy, na to jak dlouho to ty děti nosí. Goretexový boty, softshellový bundy apod. Ale přiznávám, že já už jsem na to občas alergická no
Já zas nevidím důvod, proč bych měla dítko „šidit“ a pak řešit promočené oblečení a boty a neustále mít nejméně jedny či dvoje rezervní, to mi ve výsledku vyjde dráž než ty goretexy a softshell. Ale já tedy kupuju goretexy celoroční, protože v zimě je venku chvilku a pak se to usuší, ale když jsme někde celý víkend, tak to to oblečení a boty musí vydržet.
Klukum kupuju celorocni i zimni s gortexem od samyho zacatku, co zacali chodit. Jsme hodne venku - skoro za kazdeho pocasi.
A zas teda musim rict, ze jsem pro ne nikdy nepotrebovala nejaky nahradni boty. Proste maji jedny poradny a hotovo.
My kupovali synovi celoroční goretexový Superfitky už 2×, vždy na podzim (to mu bylo cca 16 a pak 28M), obrovská spokojenost, jsou sice dražší, ale zas nepotřebuje další náhradní boty, kdyby si jiné zmáčel. Syn šlápne lautr všude, nohy jsou vždy v suchu, na zač. koupeny s určitým nadměrkem, takže se tam na podzim a v zimě vešla ponožka+ punčocháče, loni velikostí vydržely do zač. léta, letos to vidím podobně. Loni byla zima téměř bez sněhu, tak v nich chodil i většinu zimy, nikdy neměl studenou nohu (páč byla stopro v suchu, resp. občas spíš až zpocená), letos měl vyšší botky do sněhu, ty ale trochu vodu propouštěly. Takže za sebe hlasuju pro goretex
.
Ja bych teda stejne i s GTXkama resila druhe boty, protoze mladej si klidne slapne do hluboke louze a natece mu vrchem ![]()
Zimni kupuju jedine s GTX, staci mi na celou zimu jedny a do brecky si uprimne botky bez membrany neumim predstavit (a kupovat dvoje zimni taky ne)
Celorocky beru „jen“ kozene nebo kuze/textil, stejne na jare a na podzim ma i tenisky na pisek a holinky, tak pripadne prezuju ![]()
Malej měl loni na podzim s goretexem a byly strašně fajn. Jo, neviděla jsem rozdíl, myslím, že by se tenkrát obešel bez něj, protože teprve začal chodit, ale zkrátka byly super. Zimní měl taky s goretexem a tam už jsme to celkem využili - jakmile se prošel někde v kaluži, bota uvnitř byla krásně suchá a tím pádem i noha. Nosili jsme je celou zimu, vystačili jsme si opravdu s jedněma. Teď jarní má celokožený zase stejné značky (kupuju Superfity), ale bez goretexu, zimní budu určitě brát zase s.