První botky, o kolik větší?

465
9.4.13 08:04

První botky, o kolik větší?

Ahojky holky, potřebovala bych radu :). Včera jsme se byli dívat v lékárně na botičky, dcera /14.měsíců/ teprve začala chodit, tak už jsme museli něco koupit :).
Na tom měřítku ji paní naměřila 19,5 a dala nám botky 20, že takové má mít. Tak jsme nějaké ty 20ky vybrali… ALe až doma mi došlo- nebude to mít hned malé? Neměli jsme vzít 21? :( Dali jsme za ně 750Kč, tak chci at vydrží déle než měsíc :roll: O kolik čísel se mají kupovat botičky větší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
9.4.13 08:07

Mě říkali i jsem na netu četla 12mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
9.4.13 08:07

@Sefa Malé je bude mít brzy, u nás je to zatím tak co 3 měsíce. Větší bych nebrala, sama si nedovedu představit chodit v botech o 2 čísla větší. Co teprv mimino, co se učí chodit. Nadměřek by měl být tak 0,5-1cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.4.13 08:08

@Sefa když začíná chodit, tak mi to příjde správné.. Má dost práce s chozením, natož aby ještě zakopávala o prázdné špičky.. Ceny jsou šílené, ale větší botky až později.. Jinak ta noha stejně vyroste skokově, takže si moc nepomůžeš.. Malá měla celou zimu jednu velikost, pak jí během týdne noha vyskočila, přiznám se, že na ten poslední měsíc jsem koupila ještě teplé a bazarové, ale pěkné.. A až se konečně oteplí - snad už! :mrgreen: Má už nové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465

Jenže nevím, když má malá 19,5 o kolik je ta botička 20 nebo 21 větší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662

Pokud vím, tak laicky, když se dá nožička do botičky a zasune se hezky do předu, měla by jste vydat prst za patičku v botičce :palec: :palec: :palec: Vyměnit za větší určitě můžete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.4.13 08:10

Vlastně jsme tam zkoušeli jedny 21 a malá chodila jako klaun, špičky hodně od sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.4.13 08:10

Je to takhle správně. Bota nesmí být ani široká, ani velká - tudíž mít vepředu spoustu místa. V tomhle by ti špatně chodila (jestli vůbec) a akorát zakopávala. Obecně se uvádí nadměrek 10 - 15mm. A jestli jí to bude brzy malé, to neovlivníš, našemu malému třeba během zimy vyrostla noha o tři čísla a předtím dlouho nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.4.13 08:12
@Sefa píše:
Jenže nevím, když má malá 19,5 o kolik je ta botička 20 nebo 21 větší :nevim:

Každý výrobce má ty měrky stélek trochu jiné, takže se to bude mírně lišit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.4.13 08:12

Ty botičky jsou z takové tvrdé kůže, strašně těžko se obouvají :lol: a na špičce necítím paleček, nejde to promáčknout, tak ani nevím kde ho má :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klare
9.4.13 08:13

Říkali mi, že když vyndáš z boty vložku a postavíš na ni nožičku, měla by mít cca centimetr rezervu, víc ani míň ne.
My teda první botky kupovali 22, synek má obrnohu, vydržely mu přes zimu a teď se modlím, aby už bylo jaro a já mohla koupit větší už jarní. Větší bych nekupovala, přijde mi, že to tu nožičku může dost zkazit, když ta bota nesedí, jak má… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5724
9.4.13 08:14

Asi je to správné. My jsme měli první capáčky na dva měsíce. Taky mi to přišlo šíleně málo, když stály 700,–, ale holt to tak je. 8) Další, celoročky, jsme měli 4m, ty stály 900,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.4.13 08:15

Klarte, ale ta vložka nejde vytáhnout, je tam přišitá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
9.4.13 08:16
@Sefa píše:
Ty botičky jsou z takové tvrdé kůže, strašně těžko se obouvají :lol: a na špičce necítím paleček, nejde to promáčknout, tak ani nevím kde ho má :lol:

Špička se nesmí promáčknout, prst se strká do zadu u paty! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.4.13 08:16

My kupujem Ecco, da se z nich vyndat vložka a dítě na ni postavit, tak ma clovek nejakej prehled… zkus, jestli se neda vyndat u vas. Ale myslim, ze vel. 20 je spravne. A muzou vydrzet dlouho, neboj :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková