Jak trávíte čas s dvojčaty?

Anonymní
1.9.16 20:38

Jak trávíte čas s dvojčaty?

Ahoj holky, mám měsíc stará dvojčata. Bohužel nekojím (i přes veškerou snahu) ajsou na UM :,(

Chtěla jsem se zeptat hlavně dvojčecích maminek na pár věcí.

Holky pokaždém krmení uložím do postýlek (mám tam monitory dechu a cítím se klidněji). Zezačátku hned usly a spaly do dalšího krmení. Teď jsou ale vzhůru. Co mě však udivuje je, že většinou vůbec nepláčou. Prostě si v postýlkách mrmlají a máchají rukama a vystačí si samy. Je to normální? Občas jakoby vykřiknou během toho máchání rukama. Neustále za nimi chodím a mluvím na ně a hladím je, ale přijde mi, že si vystačí samy. Je to tak v pořádku? Jakmile začnou plakat, beru je do náruče a odnáším na gauč/postel na deku. Tam ale zase mrmlají samy pro sebe. Já u nich sedím a hladím je a pusinkuju, ale přijde mi, že mě ignorují. Jsem z toho špatná.

Dál jsem se chtěla zeptat, jak rozvíjíte od miminka své děti. Snažím se je několikrát denně dát na bříško, mluvím na ně, říkám jim pohádky, ale někdy jsou v postýlce samy a já třeba jdu na wc nebo něco rychle uvařit.

Dali jsme jim s mužem na postýlky nějaké hračky, aby se měly nač dívat. Ale přijde mi, že je nezajímají.

A ještě poslední dotaz. Jak spí (spaly) vaše měsíc staré děti? Jedna chce spát na zádech a jedna zase na boku. A zavinovačku nepoužívám. ZUavinuju je (velmi lehce, že mají volné ruce a nohy) do tetra pleny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13768
1.9.16 20:46

Nepozoruj je tolik ;)

Jsou to 4 týdny stará miminka, nevnímají tě tak, jak ty si představuješ a hračky už vůbec ne, na to mají čas. Nezapomeň, že vidí asi tak 30 cm před sebe ;).
Pokud nespí, dala bych je do postýlky tak, abych na ně viděla. A když jsou spokojené, tak je nech být, děti nepotřebují aby na ně někdo neustále mluvil a něco jim ukazoval. Buď ráda, že nepláčou a nevyžadují neustálé nošení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.16 20:49

Nemám dvojčata, ale že měsíční děti nějak extra nevnímají okolí (hračky už vůbec), je normální. Jsou ještě malé. Buď ráda, že nebrečí a užívej si klidu a buď ráda, že se zatím zabaví sama. Ono to totiž zřejmě nebude trvat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
1.9.16 20:51

Neboj, za pár týdnů budou vyžadovat tolik pozornosti, až Ti to bude nemilé :lol:. Jsou ještě maličké, buď ráda, že jsou zatím klidné. My jsme měli jedno klidné, druhé uplakané, po šestinedělí už vyžadovali pozornost oba, byl to fofr, ale dalo se to zvládnout. Takže neboj, období, kdy Ti půjde hlava kolem, určitě brzy přijde. Tak si zatím užívej relativního klidu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.9.16 21:01

Ahoj, jen si to užívej, že jsou tak hodne… Já si sice taky nemůžu na ty moje dvojčátka stěžovat, ale že by mi vydrželi v postýlce když jim byl měsíc tak to rozhodně ne… Hračky je začali zajímat až tak po 3 měsíci, to jim táta udělala dlouhou hrazdičku, navesili jsme jim tam hračky a chvilku vydrželi koukat a později i sahat… Od miminka jsme taky dávali na bříško a někdy tak i usnuli, jinak jsme chodili ven, kde spali, doma byli většinou na gauči nebo na posteli a koukali na hračky nebo spinkali… S tak malými dětmi toho moc dělat ani nejde… Jen ukazovat hračky, mazlit… A neboj, mě ignorovali taky, až teď jsem jejich,, máma,, :D a mě teda spal malý v zavince jen asi 3 týdny pak už nechtěl, zato malá až do 5 měsíce, jinak neusnula a když jo, tak se často budila… Vždycky usinali a spali na zádech, ale teď záleží jak jsou unavení, pokud moc tak položím a je klid, pokud málo, tak se točí, hrají si s hračkami, povídají si :D ikdyz jsou to dvojčata je každý jiný, malý je hold chlap a na všechno má čas a tzv na salámu, ale malinká je sidlo, živá, zvědavá baba :D takže i od toho se všechno odvíjí… Nejdůležitější je nastavit jim režim už teď, aby všechno dělali společně, spaní, jídlo atd…chvilku to sice trvá se sehrát ale věř že se ti to pak tisíckrát vrátí… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.9.16 21:06

Chtěla jsem napsat, že já se před dvojčaty schovávám a kluci mě stopují (a zaručeně mě najdou, ať jsem kdekoli) :lol: Ale koukám, že rozdíl ve věku našich dětí je 2 roky :D

Neblázni, jsou to malá miminka. Buď ráda, že nepláčou, to závidím, ti naši dva jsou vyloženě odnošení, odkolíbaní a kdo ví co…
Ono to období, kdy budou děti vyžadovat víc pozornost teprve přijde a pak ti půjde hlava kolem. Hele, já to dělám tak (a dělala jsem to tak u dvojek i jednotlivců ;) ) - pokud mimčo pláče, samo pochovám, vyřeším problém, pokud se samo zabaví, nechám je, samozřejmě pomazlit atd., ale nejsem z těch matek, které by seděly u postýlky a pořád děti nějak řešily…

Kluci spali dost dlouho v zavinovačkách, s tím asi neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
1.9.16 21:07

Tak předně moc gratuluju k dvojčatům, k tomu, že jsi zvládla těhotenství i porod a že to nejkrásnější máš s dětmi teď před sebou :)

Měsíční děti jsou ještě „skrčenci“, opravdu moc na okolí nereagují, na hračky ještě pořádně nevidí a v podstatě je zajímá jen jídlo a spánek. U prvních dvojčat jsem v tomto věku zvládala pracovat z domu v podstatě na plný úvazek. Mezi kojením prostě spaly. Čím budou starší, tím víc se budou zajímat o okolí, budou míň spát a sama poznáš, že víc potřebují nějakou interakci.

Zatím si to v klidu užívej, podle potřeby je chovej a až bude kolem třetího měsíce, najednou se začnou pokoušet chytat hračky, začnou držet hlavičku, sledovat okolí, bude legrace. Moje nejmladší má teď 7 měsíců a už leze po čtyřech, sedí, sama jí, snaží se držet si i hrnek na pití, prostě strašně, strašně rychle to uteče. Užívej si to, foť a toč videa, protože to strašlivě ubíhá. Kdybys potřebovala cokoli, klidně mi napiš do soukromé zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
1.9.16 21:12

Já myslím, že všechno v pořádku. Naši jednovaječní kluci už mají rok a probíhalo to stejně. Je jen dobře, že si vystačí sami/y protože to bude důležité i na později. Mám i hodně času, protože si hodně hrají sami a co si budem povídat, i ty děti potřebují klid a seznamovat se, se světem.
Taky měli zavěšené hračky a nejlepší byl a pořád je klasický řetěz se štěrkátky. Ten milují. Měli jej napnutý přes postýlku a časem už si do něj brnkali. Dávala jsem je často spolu do postýlky, ať mají kontakt, hlavně po ránu, ať hned cítí, že tam ten druhý je.
Dodržovali pevný režim a doteď to šlape. Jak byli malincí, kolem devíti ráno po krmení už pryč z postýlky a byli na posteli na dece, kde jsem k nim občas sedla, měli tam nad sebou hračky na dívání. Chodili spát ve vajíčkách na balkon(byla zima)potom handling-cvičení, krmení co tři hoďky…no a tak jsme to střídali celý den.Co dvě-tři hodiny něco jiného. Zpátky do postýlek až kolem 16:30.Pochopili, že postýlky jsou jen na spaní a doteď usínají sami, v klidu, bez potíží.
Taky jsem je zavinovala do fleesových deček, různě polohovala a co dvě, tři hoďky otáčela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.9.16 21:15

Mám téměř 14měsíční dvojčata a už si s nima (nebo spíš bez nich) ani neuprdnu :lol: Užívej, dokud si jen tak mrmlají a nepotřebují tě. To období bylo neskutečně krásné a moc ráda na to vzpomínám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.16 21:16

@fragola @Ronja Holky já před váma smekám :potlesk:. Jedna 10 cdětí a druhá dvoje dcojky (jsi úžasná, žes je oboje donosila) a malou cácorku k tomu :potlesk:

Holky jsou donošené (sekce v 38+0tt) a až neuvěřitelně hodné. Proto mám strach, jestli jsou v pořádku a jsou „normální“ (omlouvám se, ale mám zafixováno, že miminko hodně pláče a musíš ho pořád nosit). Holky pláčou minimálně a když pláčou, mají důvod (jspu počurané, pokakané, prdíky..). Jinak se pořád smějí a mrmlají si pro sebe v postýlkách/na gauči. A v noci se budí jen 2-3× na krmení, jinak spí.

Chtěla bych je rozvíjet hned od začátku, proto mě zarazilo, že si vystačí samy.. Tak pořád sedím u jejich postýlek a čekám, kdy některá zapláče, abych ji zvedla. Jinak je pořád hladím a mluvím na ně a pusinkuju je. Omlouvám se, ale jsem prvomatka a ještě ke všemu s dvojčaty..

• Citovat
  • Upravit
1150
1.9.16 21:43

Právě jsem překonala desetiminutový záchvat hysterického smíchu nad slovy " Tak pořád sedím u jejich postýlek a čekám, kdy některá zapláče, abych ji zvedla" :mrgreen: To je úžasný!

Víš co, já už několik let jedu ve fázi „reaguju jen na ten největší řev a to jen tehdy, když jsem o to přímo požádána“. Ale jo, chápu tě, fakt. Taky jsem byla prvomatka s dvojčaty.

Myslím, že důležitý je pochopit jednu věc - dítě nepláče, když k tomu nemá důvod. Jen u mimin se ty důvody těžko zjišťují, takže se může zdát, že pláčou bezdůvodně, ale tak to není. Něco je bolí, nebo trápí, jsou přetažené, přestimulované, nějaký důvod to vždy má. Děti nepláčou bez důvodu a tvoje holky k tomu zjevně důvod nemají, což je super. Moje rada je - nech je, pokud tě nevyžadují, nevnucuj se. Ono jim fakt dělá dobře, když se můžu samy rozvíjet, zkoumat okolní svět. Netřeba nad nimi neustále slídit jako ostříž a čekat na první záminku k tomu, aby se jimi mohla zabývat.

A někde si tuhle diskuzi schovej, určitě se k tomu ráda vrátíš, až obě polezou po čtyřech a budou zaráz úplně všude :) čímž tě ale nechci strašit, protože každý období s dětma je krásný nějak jinak a něčím jiným. Miminka do 3 měsíců, pokud netrpí kolikami a nemají potíže s nervovou soustavou, jsou spáči a spokojenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
1.9.16 21:44
@Anonymní píše:
@fragola @Ronja Holky já před váma smekám :potlesk:. Jedna 10 cdětí a druhá dvoje dcojky (jsi úžasná, žes je oboje donosila) a malou cácorku k tomu :potlesk:

Holky jsou donošené (sekce v 38+0tt) a až neuvěřitelně hodné. Proto mám strach, jestli jsou v pořádku a jsou „normální“ (omlouvám se, ale mám zafixováno, že miminko hodně pláče a musíš ho pořád nosit). Holky pláčou minimálně a když pláčou, mají důvod (jspu počurané, pokakané, prdíky..). Jinak se pořád smějí a mrmlají si pro sebe v postýlkách/na gauči. A v noci se budí jen 2-3× na krmení, jinak spí.

Chtěla bych je rozvíjet hned od začátku, proto mě zarazilo, že si vystačí samy.. Tak pořád sedím u jejich postýlek a čekám, kdy některá zapláče, abych ji zvedla. Jinak je pořád hladím a mluvím na ně a pusinkuju je. Omlouvám se, ale jsem prvomatka a ještě ke všemu s dvojčaty..

Bud rada, ja sice nemam dvojcata, ale v sestinedeli jsem prakticky nemela do ceho pichnout :D Dcerka bud spala nebo proste koukala kolem. Jak bys je chtela rozvijet? Nech tomu volny prubeh. A kdyz si vystaci samy, nechala bych je byt. Pozdeji to ocenis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
1.9.16 21:45

Ale ty se přece nemáš za co omlouvat, prostě se ptáš. Já sama nevím, co bych dělala s dvojčaty, kdybych je měla jako první. I když to bylo 8. a 9. dítko, ledacos mě vykolejilo.
Ale neboj, děti jsou úplně v pohodě (a fakt za ně buď ráda), já když si představím ty naše dva, tak mi ještě teď vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Oproti tomu je 10. dítko úžasné, pohodové a šikovné mimčo a rozhodně nemám pocit, že by bylo něco špatně. Užij si to :kytka:

Příspěvek upraven 01.09.16 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
1.9.16 21:45

Ahoj, užívej dokud to jde. Mám desetiměsíční dvojčátka a už teď si říkám, jak to bylo super, když to jenom pilo a spalo. Měla jsem tolik volného času pro sebe a teďka nemám nic. Holky vyžadují pozornost, všude lozí a o vše si stoupají, takže musím mít oči pořád na stopkách.
Holky mi taky pořád jenom spaly, každá měla/má svoji postýlku, nad měsíce a půl měla každá svůj kolotoč nad postýlkou, měly i lehátka, takže jsem je měla dané v tom a měla je u sebe a holky v tom i bez problému usnuly. Holky jinak taky spaly v různých polohách, tak to dělali i na mediále, po každé na jiné straně, takže jsme to tak praktikovali i doma.
Kdyby jsi potřebovala poradit, klidně napiš nebo se podívej na můj blog - https://ma******.blogspot.cz/ Momentálně tam sepisuji vše o životě s dvojčaty :-)

edit admin - nepovolená reklama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
1.9.16 22:40

Vzdyt je jim jen mesic, co od nich cekas, nic moc jeste nevidi, ani nevi, ze maji koncetiny :mrgreen: nechej je tam klidne vedle sebe lezet a odpocivej, dokud to jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí