Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn je právě má. Minulý pátek přišel ze školky, rýma kašel, o víkendu teplota, ale ne nějak vysoká. V pondělí jsem našla první pupínek, v úterý ráno už byl osypaný.
@Kettlery vypada to ze je mate. U nas probihali podobne. Ve stredu vecer horecka rano teplota, v patek rano uz bez teploty a kolem desate jsem nasla prvni pupinek do par hodin byl osypan
@Kettlery u nás u obou kluků nejprve horečka, pak až výskyt prvního pupence, kt. bývá na hlavě, nejčastěji ve vlasové části. Rýmu ani kašel u toho extra neměli.
Dcera je měla v 7 letech. Byla bez teplot. První jsem našla ve vlasové části hlavy náhodou, když jsem jí myla vlasy. Tady byla epidemie, tak jsem věděla, o co jde. Do pár hodin to měla na obličeji a těle.
Jedno dítě - nic a hned pupen
Druhé dítě - začínalo horečkou a pak až pupen
Matyáš úplně v pohodě, odpoledne za uchem pupen a vecer uz jich mel víc
Ráno byl už celkem osypany
Teplota vůbec nebyla
@Kettlery Proc by to nemohla byt viroza? Obe moje deti maji presne to, co popisujes… Jeden den vysoke teploty, pak nizsi… ani sopel, ani kasel. Do kontaktu s nekym s nestovicemi neprisli. ![]()
Jinak pisou, ze inkubacni doba nestovic je 1-3 tydny. Takze proste uvidis, jestli se vyhazi nebo ne, no.
Vysoká horečka z ničeho nic, žádná rýma, kašel. A za 2 dny malý pupínek. A pak se osypal..
@74paja ja nevim, no. Muze to byt i viroza, ale ta u nas zatim vzdy zacinala rymou.
Uvidim, jestli se objevi pupinky. Pres vikend ho radsi nechci brat mezi lidi, aby nekoho treba nenakazil. Ve skolce mi o nestovicich rekli pred tydnem, takze to by vychazelo.
@Kettlery Taky jsem zvedava, jak se to vyvine u nas. Pry ted nestovice hodne radi. Uvidime.
Dcera - 3 roky, neštovice o Vánocích. Bez teplot před výsevem pupínků. Asi 3 dny měla na obličeji 2 pupínky, pořád jsem uvažovala, z čeho to má a v den nálezu dalších pupenů (už těch typických, vodových), měla 37,5. Jinak se to projevilo asi taky po týdnu od nákazy… v pátek byla naposled ve školce a další týden v sobotu jsme byli na pohotovosti.
Nejprve zvýšená teplota a únava, mysleli jsme že jde o nachlazení. Že by to mohly být neštovice, to nikoho nenapadlo. Po několika dnech vyskočily pupínky a bylo jasno ![]()
Holky, začaly nějakému dítku neštovice kopřivkou? Obě moje děti jsou už dva dny takové bez nálady, dnes vyskočila krupička na prsou a ramenou (myslela jsem, že ekzém, na který od malička při zhoršené imunitě trpí), ale syn má červené ucho (lalůček, ale jednotlivý pupínek v tom nerozeznávám) a prohlásil, jestli to nejsou neštovice, že se o tom dnes bavila paní učitelka ve školce, že je dvě děti mají.. Je mi jasné, že zítra to poznám sama, jen se zajímám, zda to někdo taky měl.
Ahojte,
muzete mi prosim napsat, jak u vas v rodine zacinaly nestovice?
Pred tydnem se vyskytly u syna ve skolce. Vcera vecer jsem mu namerila 38,3. Pak spal klidne celou noc a rano mel 37,5. Na virozu to nevypada. Nema kasel ani rymu. Taky ale nema ani pupinek. Vyskytly se u nekoho z vas taky nejdriv teploty a pak az pupinky? Byla bych docela rada, kdyby si to syn absolvoval uz ted.
Diky za info.