Jak u vás vypadal začátek neštovic?

Kettlery
8.2.14 09:04

Jak u vas vypadal zacatek nestovic?

Ahojte,

muzete mi prosim napsat, jak u vas v rodine zacinaly nestovice?

Pred tydnem se vyskytly u syna ve skolce. Vcera vecer jsem mu namerila 38,3. Pak spal klidne celou noc a rano mel 37,5. Na virozu to nevypada. Nema kasel ani rymu. Taky ale nema ani pupinek. Vyskytly se u nekoho z vas taky nejdriv teploty a pak az pupinky? Byla bych docela rada, kdyby si to syn absolvoval uz ted.

Diky za info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.2.14 09:07

Nejdřív cca 2 dny zvýšená teplota a pak první pupen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
8.2.14 09:09

Syn je právě má. Minulý pátek přišel ze školky, rýma kašel, o víkendu teplota, ale ne nějak vysoká. V pondělí jsem našla první pupínek, v úterý ráno už byl osypaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.2.14 09:26

@Kettlery vypada to ze je mate. U nas probihali podobne. Ve stredu vecer horecka rano teplota, v patek rano uz bez teploty a kolem desate jsem nasla prvni pupinek do par hodin byl osypan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
8.2.14 09:41

@Kettlery u nás u obou kluků nejprve horečka, pak až výskyt prvního pupence, kt. bývá na hlavě, nejčastěji ve vlasové části. Rýmu ani kašel u toho extra neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
8.2.14 10:26

Dcera je měla v 7 letech. Byla bez teplot. První jsem našla ve vlasové části hlavy náhodou, když jsem jí myla vlasy. Tady byla epidemie, tak jsem věděla, o co jde. Do pár hodin to měla na obličeji a těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.2.14 10:52

Jedno dítě - nic a hned pupen
Druhé dítě - začínalo horečkou a pak až pupen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65486
8.2.14 10:56

Matyáš úplně v pohodě, odpoledne za uchem pupen a vecer uz jich mel víc
Ráno byl už celkem osypany
Teplota vůbec nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
8.2.14 11:28

@Kettlery Proc by to nemohla byt viroza? Obe moje deti maji presne to, co popisujes… Jeden den vysoke teploty, pak nizsi… ani sopel, ani kasel. Do kontaktu s nekym s nestovicemi neprisli. :nevim:
Jinak pisou, ze inkubacni doba nestovic je 1-3 tydny. Takze proste uvidis, jestli se vyhazi nebo ne, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
8.2.14 12:27

Vysoká horečka z ničeho nic, žádná rýma, kašel. A za 2 dny malý pupínek. A pak se osypal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
8.2.14 14:26

@74paja ja nevim, no. Muze to byt i viroza, ale ta u nas zatim vzdy zacinala rymou.

Uvidim, jestli se objevi pupinky. Pres vikend ho radsi nechci brat mezi lidi, aby nekoho treba nenakazil. Ve skolce mi o nestovicich rekli pred tydnem, takze to by vychazelo.

• Citovat
  • Upravit
4476
8.2.14 14:29

@Kettlery Taky jsem zvedava, jak se to vyvine u nas. Pry ted nestovice hodne radi. Uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.2.14 14:53

Dcera - 3 roky, neštovice o Vánocích. Bez teplot před výsevem pupínků. Asi 3 dny měla na obličeji 2 pupínky, pořád jsem uvažovala, z čeho to má a v den nálezu dalších pupenů (už těch typických, vodových), měla 37,5. Jinak se to projevilo asi taky po týdnu od nákazy… v pátek byla naposled ve školce a další týden v sobotu jsme byli na pohotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.2.14 21:31

Nejprve zvýšená teplota a únava, mysleli jsme že jde o nachlazení. Že by to mohly být neštovice, to nikoho nenapadlo. Po několika dnech vyskočily pupínky a bylo jasno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
24.4.17 18:38

Holky, začaly nějakému dítku neštovice kopřivkou? Obě moje děti jsou už dva dny takové bez nálady, dnes vyskočila krupička na prsou a ramenou (myslela jsem, že ekzém, na který od malička při zhoršené imunitě trpí), ale syn má červené ucho (lalůček, ale jednotlivý pupínek v tom nerozeznávám) a prohlásil, jestli to nejsou neštovice, že se o tom dnes bavila paní učitelka ve školce, že je dvě děti mají.. Je mi jasné, že zítra to poznám sama, jen se zajímám, zda to někdo taky měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí