Jak uchovat česnek?

9299
9.6.11 12:01

Jak uchovat česnek???

Ahoj všem!

Potřebovala bych poradit, jak nejlépe uchovat česnek. Nemáte někdo nějakou zkušenost? Zkoušela jsem mrazit,ale pak byl česnek jak bláto a samá voda.

Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
9.6.11 12:05

Česnek by měl viset, nejlépe v temnu. To ten, co má ještě nať. Jak je to s kupovanýma hlavičkama, nevím, ty kupuju aktuálně, až když ho pořebuju… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
9.6.11 12:13

Děkuji.Potřebuju uchovat ten kupovanej.Prodávají ho v té síťce,no a my jsme dva,tak ho jen tak rychle nespotřebuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.6.11 12:15

Ještě mě napadlo ho naložit do oleje. Oloupe se a naháže do oleje, pevně se uzavře a prý vydrží. Zárověň máš i česnekový olej. já to teda nikdy nezkoušela, mám to jen vyčtené ,ale zdá se mi to jako dobrý nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.6.11 12:16

Ahoj,jen ty hlavičky u těch kupovanejch se uchovávají těžko,zkrátka stejně časem seschne.Mám ho hlavně v chladu(ale ne v lednici).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
9.6.11 12:24

oloupat namackat do sklenicek a zasypat soli:), nebo strouzky do oleje tj. recept me babicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.6.11 12:26
Monjie píše:
oloupat namackat do sklenicek a zasypat soli:), nebo strouzky do oleje tj. recept me babicky

A jak přesně se to uchovává v té soli? Vrstva česneku a na to vrstva soli nebo se to míchá? A máš to v lednici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
9.6.11 12:28

tak u nás doma se česnek taky mrazil, oloupany, na měsíčky, dát do skleničky. A pak rovnou použít-nerozmrazovat. A vodnatý nebyl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
9.6.11 12:29
Monjie píše:

A nezměkne v tom oleji? Používá olivový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
9.6.11 12:44

já si namačkám česnek na lisovači,pak promíchám se solí a zakápnu olivovým olejem.....dáme do misky a skladujeme v lednici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.6.11 12:55

Zásada je hlavně nekupovat ten čínský blevajz ale kvalitní český česnek. Sice je dražší, ale obsah léčivých silic je několikanásobně vyšší, že ho do jídla stačí o mnoho míň, než toho čínského. A ten čísnký je navíc většinou už rok starý, když k nám doputuje, takže se pak kazí dost rychle. A co jsem minulý týden četla v MF, tak se napouští nějakýma chemikáliema, aby to tu dobu vydržel. Já tedy vždycky v létě koupím u farmáře cca 30 palic, nechám je volně v ošatce ve sklepě, do následujícího jara je mám spotřebované a jen málokdy se stane, že se mi sem tam nějaký ten stroužek zkazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
9.6.11 13:14
Gina píše:
Zásada je hlavně nekupovat ten čínský blevajz ale kvalitní český česnek. Sice je dražší, ale obsah léčivých silic je několikanásobně vyšší, že ho do jídla stačí o mnoho míň, než toho čínského. A ten čísnký je navíc většinou už rok starý, když k nám doputuje, takže se pak kazí dost rychle. A co jsem minulý týden četla v MF, tak se napouští nějakýma chemikáliema, aby to tu dobu vydržel. Já tedy vždycky v létě koupím u farmáře cca 30 palic, nechám je volně v ošatce ve sklepě, do následujícího jara je mám spotřebované a jen málokdy se stane, že se mi sem tam nějaký ten stroužek zkazí.

dnes je problém sehnat český česnek, už jsem ho věky neviděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
9.6.11 13:15

My oloupeme a stroužky dáme do sklenice, zavřem a strčíme do lednice a několik měsíců to takhle vydrží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.6.11 13:28
KPKristy píše:
dnes je problém sehnat český česnek, už jsem ho věky neviděla…

V supermarketech ho nenajdeš určitě, ale na všech trzích, kterých je teď všude plno, ho mají :-) k nám do Roztok dojíždí přes sezonu zelinář z Mělníka, který ho sám pěstuje. A nejvíc mě nedávno pobavilo, když jsem ho koupila i svojí kamarádce, která česnek tak jako já cpe skoro do všeho, ale doteď kupovala ten čísnký, jak z něj udělala pomazánku a zůstala s pusou dokořán, jaký je to obrovský rozdíl mezi těma chutěma :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.11 13:35

Já mám česnek v lednici a je to v pohodě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie