Jak udělat aby kojenec přibíral

23.3.23 15:18

Jak udělat aby kojenec přibíral

Ahoj jsem tu nová.
Prosím vás dnes jsme byli u Doktorky mám 8 měsíčního chlapečka plně kojeneho.pry za dva měsíce přibral 16dkg. porodni váhu měl 3710g a 51cm a teď má 7580g a má 74cm je to už druhý syn
První bohužel na UM kojila jsem asi tak týden víc nešlo. teď se snažím dávat příkrmy ale ani to nechce chce prso je tu prosím někdo kdo to má stejně nebo kdo to už měl popřípadě budu ráda za vaše komenty a rady

Příspěvek upraven 23.03.23 v 15:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11855
23.3.23 15:26

Prevcirem se tu řešilo to samý…jen u 6m… Mrkni… https://www.emimino.cz/…kase-492812/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.3.23 16:19

@Anonym 2315 Můžeš jako příkrm dávat tučnější a výživnější věci: řecký jogurt, avokádo, banán, trochu másla do masozeleniny. Ale jinak bych to nehrotila, děti v tomhle věku méně přibírají, hlavně takové, které se hodně hýbou. Má příkrmy, má kojení, kdyby chtěl, najít se. Jestli je spokojený, neřešila bych. Stejně to ani moc řešit nejde. A dítěti se nic nestane, není to prase na výkrm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.3.23 16:49
@Hoa Mai píše:
@Anonym 2315 Můžeš jako příkrm dávat tučnější a výživnější věci: řecký jogurt, avokádo, banán, trochu másla do masozeleniny. Ale jinak bych to nehrotila, děti v tomhle věku méně přibírají, hlavně takové, které se hodně hýbou. Má příkrmy, má kojení, kdyby chtěl, najít se. Jestli je spokojený, neřešila bych. Stejně to ani moc řešit nejde. A dítěti se nic nestane, není to prase na výkrm.

Presne tak. Jeste bych pripsala domaci poctive vyvary z masa a kosti, zloutky, bio jatra, kokosovy nebo lneny olej.
Zkousej mu nabizet i jidlo od tebe do ruky, treba jen nepozre mixovane (meli jsme).

Jak se jinak chova, je vesely, aktivni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 18:58

@Lucie_Sx
Je až dost aktivní a právě mě zaráží že nepribral protože logicky by měl mít hlad ale on si dá prso a je spokojený, Právě nerve že by mel hlad to on nerve, je to takový Smíšek, všude zkoumá snaží se svému bráchovi brát hračky prostě malý sidlo. a jinak moc děkuju :)

Příspěvek upraven 23.03.23 v 19:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 19:01

@Hoa Mai
To máš pravdu ale stejně tě to užírá:(
Co budu lhát ale jinak píšu prave je to Smíšek a sluníčko a vždy kdyžu dám prso tak je spokojený sice všude leze snaží se vstávat v postýlce na nožky brát Tobíkovi hračky no prostě kde se vše šustne tak hned leze 😁a jinak děkuju aspoň v tom nejsem sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9798
23.3.23 19:11
@Anonym 2315 píše:
@Hoa Mai
To máš pravdu ale stejně tě to užírá:(
Co budu lhát ale jinak píšu prave je to Smíšek a sluníčko a vždy kdyžu dám prso tak je spokojený sice všude leze snaží se vstávat v postýlce na nožky brát Tobíkovi hračky no prostě kde se vše šustne tak hned leze 😁a jinak děkuju aspoň v tom nejsem sama

Jo, to je pochopitelné, že tě to štve. Dcera byla něco podobného, hubená žížalka, přibírala málo. Dr. vyhrožovala odběry, pravidelné vážení… no, z hubeného kojence vyrostlo hubené batole (v roce měla necelých 8 kg), hubená předškolačka a teď je z ní hubená 11letá slečna :mrgreen: Hlady ještě neumřela, je to spokojené, zdravé a chytré dítě s kladným vztahem k jídlu. Jen toho nesní moc, hodně se hýbe a má rychlé spalování. Naštěstí to bylo druhé dítě, tak už jsem rady dr. zase tak nehrotila :mrgreen:
Některé děti je holt pribírají méně a pokud je chlapeček spokojený, zdravý a akční, tak bych ho nevykrmovala a byla spokojená, že je spokojený :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.3.23 19:13
@Anonym 2315 píše:
@Lucie_Sx
Je až dost aktivní a právě mě zaráží že nepribral protože logicky by měl mít hlad ale on si dá prso a je spokojený, Právě nerve že by mel hlad to on nerve, je to takový Smíšek, všude zkoumá snaží se svému bráchovi brát hračky prostě malý sidlo. a jinak moc děkuju :)Příspěvek upraven 23.03.23 v 19:04

Tak to bych se tim fakt vubec nevzrusovala, u techhle tryskomysi je to uplne normalni.
Fakt klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 20:23

@Jahru
Jo děkuju ještě ještě jednou tohle je můj druhý syn.ale prostě nechceš to slyšet zejo. teď v dubnu máme jít jen na váhu aby se přesvědčila jestli přibral nebo ne. prvni syn taky není tlustý je to hubornour 😁 co všude litá už mu jsou za chvilku 3,5 to letí 😏
Jenže tenhle mrňous ten je takový peknoucky :smiling_face_with3_hearts: 😁 takže by si do něho neřekla že nepřibírá 🙊to už máš velkou slečnu 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.23 20:24

@Lucie_Sx
To máš pravdu. ještě jednou děkuju 🌷 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
23.3.23 20:39

Můj syn nějak od 7m skoro do roku a půl přiberal zhruba těch 100g měsičně a nikdo to neřešil. V půl roce byl celý boubelatý, kolem 8,5 kg jenom na mm a pak se rozlezl a vytáhl do hezké špagetky :D. Příkrmům až do nějakých 11m moc nedal. V tom roce a půl se pak rozjedl, teď jí moc hezky a váhu má ideální. Nikdo se mad tím nikdy nepozastavoval, ani mě nenapadlo to řešit. Ponoukala jsem jídlo, ale když ne, tak ne, dostal prso. Byl zdravý, veselý, energie měl dost :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
23.3.23 21:19

@Capelucia
Jenže co jsem z toho pochopila tak dr.asi jede podle nějakých tabulek no už si to nedovedu představit. protoze ani první nebyl asi podle kolejích tabulek tak oni nemaj být po kom takový pěkný 😁
Já jsem nad přemýšlela a došla jsem k závěru že prostě kdyby šel například s váhou dolů tak ok budu to řešit
Ale jak jedno skoro 3,5 lety je spokojený a tenhle prcek taky a to je hlavní a je zdravý tak to je pro mě priorita ne tabulky 🙂 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
23.3.23 21:52
@Anonym 2315 píše:
@Lucie_Sx
Je až dost aktivní a právě mě zaráží že nepribral
Příspěvek upraven 23.03.23 v 19:04

No vždyť, právě proto ti nepřibírá. Protože všechno spotřebuje na pohyb. Ale na tom není nic škodlivého. Nabízej mu pestrou stravu, můžeš nabízet častěji prso, ale je úplně zbytečné se tím užírat. Proč? Tomu dítěti nic není.
Já mám dvě ze tří dětí totální nudle. Skoro 5letá dcera se ještě pořádně jíst nenaučila, musím jí připomínat každou lžičku a to už skoro rok dělá gymnastiku a od malička plave, má velký výdej energie. Nejstarší syn začal pořádně jíst snad až se začátkem školní docházky, plave, hraje fotbal a dělá parkour, takže pochopil, že bez pravidelného a vydatného jídla by to nedal. Vařím podle doporučení pro sportující děti a stejně je hubený jak lunt, celý osvalený, ale tuk na něm nenajdeš ani lupou. Když byli mimina, tak jsem z nich taky byla na prášky, ale když jíst nechtějí, nedonutíš je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.3.23 22:24
@Anonym 2315 píše:
@Capelucia
Jenže co jsem z toho pochopila tak dr.asi jede podle nějakých tabulek no už si to nedovedu představit. protoze ani první nebyl asi podle kolejích tabulek tak oni nemaj být po kom takový pěkný 😁
Já jsem nad přemýšlela a došla jsem k závěru že prostě kdyby šel například s váhou dolů tak ok budu to řešit
Ale jak jedno skoro 3,5 lety je spokojený a tenhle prcek taky a to je hlavní a je zdravý tak to je pro mě priorita ne tabulky 🙂 ❤️

Tak to u dr. poustej jednim uchem tam, druhym ven ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová