Jak ušetřit - rady pro začátečníky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
ušetřit se dá na všem pokud člověk chce,spíš jde o to co je to pak za život…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JustynaSvobodova píše:
ušetřit se dá na všem pokud člověk chce,spíš jde o to co je to pak za život…
no to je sice pravda , ale mě jde o to že mi nikam nechdíme prostě ne.Neřeknu jezdit po restauracích a podobně ,ale jsme pořát doma kam jdou ty prachy ![]()
- Citovat
- Upravit
Prostě si to piš. To je nejjednodušší způsob sledování výdajů… Napiš si každej nákup a zjistíš, že je spousta věcí „navíc“… My žijeme 3 dospělý z cca 25 000 měsíčně a každej měsíc dáme skoro 10 000 za věci, který nepotřebujem… Tudíž s tvejma penězma prostě musí bejt těch výdajů bokem víc… ![]()
- Citovat
- Upravit
Zuzka a verunka 2mesice píše:
Ahoj holky, jsem na tom skoro podobně, akorád že muj přítel pracuje v zahraničí takže vlastně máme peněz dost. Abych to uvedla na pravou míru.Žijeme v rodiném domě dum máme v osobním lvastnictví, máme vlastní studnu, takže nájem a vodu patit nemusíme, máme desetiměsíční dceru.Tak jsme jen tři, já mám jen 3800kč měsíčně, přítel když je v zahraničí tak má těch 50tisíc, když je doma tak má těch 30tisíc. Nechci aby jsste si mylseli že se tu nak vytahuju to opavdu né, spíš potřebuju radu a to vtom jak sakra něco ušetřit.Nekupujem žádné blbosti, opravdu né.Ale prostě na konci měsíce na kontě není ani korunaNo stydím se za to ale je to tak,nutno podotknout že nikam nechodíme, jsme doma žádne restaurace , žadne kina, jídlo vařím denně.Tak bych chtěla radu nebo jestli nemáte nakou tu radu jak aspon něco ušetřit. Protože už mě to začíná štvát.Prostě to nedokážu pobrat, s přítelem jsem o tom mluvila několikrt ale taky to nechápe.Nechodí nikam nehraje automaty, do bordelu taky nechodí je pořád semnou tak já nevím
![]()
tak to mi nejde do hlavy aby si z takej ciastky nic neusetrila a nemas paru ze preco… musis mat aspon tusenie ze kde to slo, to neverim ze nie
ked si to napises tak to budes vediet presne, ale takto by som tipovala na drahe potraviny, oblecenie a drogeriu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzka a verunka 2mesice píše:Šmarjá
Ahoj holky, jsem na tom skoro podobně, akorád že muj přítel pracuje v zahraničí takže vlastně máme peněz dost. Abych to uvedla na pravou míru.Žijeme v rodiném domě dum máme v osobním lvastnictví, máme vlastní studnu, takže nájem a vodu patit nemusíme, máme desetiměsíční dceru.Tak jsme jen tři, já mám jen 3800kč měsíčně, přítel když je v zahraničí tak má těch 50tisíc, když je doma tak má těch 30tisíc. Nechci aby jsste si mylseli že se tu nak vytahuju to opavdu né, spíš potřebuju radu a to vtom jak sakra něco ušetřit.Nekupujem žádné blbosti, opravdu né.Ale prostě na konci měsíce na kontě není ani korunaNo stydím se za to ale je to tak,nutno podotknout že nikam nechodíme, jsme doma žádne restaurace , žadne kina, jídlo vařím denně.Tak bych chtěla radu nebo jestli nemáte nakou tu radu jak aspon něco ušetřit. Protože už mě to začíná štvát.Prostě to nedokážu pobrat, s přítelem jsem o tom mluvila několikrt ale taky to nechápe.Nechodí nikam nehraje automaty, do bordelu taky nechodí je pořád semnou tak já nevím
![]()
to snad ani nejde ne?jednak mít 50 litrů a uvalit je při válení se doma a nevědět ještě k tomu kam?
Jak píšou holky - když už to tak máš a chceš vědět kam ti love mizí tak to holt musíš nějakým způsobem evidovat.At už si to psát do notýsku nebo do pc v nějakým prográmku na domácí finnce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No opravzdu nevím kam to všechno jde.Ale musím si to asi začít psát.Někdo mi asi nevěří ale je to opravdu tak jak to pišu,ale začnu si psát snad uplně všechno. A potom se pozná kam to všude leze.No aspon budu mít přehled
- Citovat
- Upravit
Zuzka a verunka 2mesice píše:
No opravzdu nevím kam to všechno jde.Ale musím si to asi začít psát.Někdo mi asi nevěří ale je to opravdu tak jak to pišu,ale začnu si psát snad uplně všechno. A potom se pozná kam to všude leze.No aspon budu mít přehled
ahoj, my meli ze zacatku podobny problem-muj muz vydelava take hodne, nadprumerne(zijeme v zahranici)a take se to `ztracelo...ale jak uz tady zaznelo-zacala jsem si poctive schovavat kazdou uctenku z nakupu, i kdyz to byl `jen``chleba, jednou za mesic sedla a vsechno sepsala-drogerie, obleceni, jidlo atd…pak jsem si vyznacila veci, ktere jsem koupila, ale pak jsme je nepotrebovali a priste vim, co nekoupit…take jsem potom zacala sestavovat jidelnicky,predem si napsala, co potrebuji k vareni na dalsi tyden,dva a nakoupila opravdu jen to a nic vic.....ale chce to vazne poctive zapisovat, pak se na to da prijit a uvidis, ze spousta veci se kupovat nemusi…u nas to fungovalo a konto je konecne zase hezky v + ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prokristapána......a nehraničí tohle už s hranicí nějaké vážné choroby.....
S odběrem krve jste mne naprostodostala a výčet co z toh dále kouká jen ŽASNU!! ![]()
- Citovat
- Upravit
http://zena007.cz/
Spousta tipů do domácnosti, jak ušetřit a jak se v domácnosti nestrhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že tohle je dobré téma, které je pořád aktuální. Přidávám tedy tip, který může někomu pomoct.
Protože jsme s manželem věděli, že budeme stavět, rozhodli jsme se podívat hned po svatbě na zoubek našemu rozpočtu. Bydleli jsme a bydlíme dosud u mých rodičů (nejlevnější varianta), kterým přispíváme na domácnost. Nicméně jsme potřebovali před stavbou co nejvíce našetřit, tak jsme se dohodli na částce, kterou měsíčně vydáme a zbytek jsme spořili. Abychom tu měsíční částku dodrželi, vybíráme z jednoho účtu (máme zatím dva) každý měsíc tento obnos v hotovosti a z toho platíme v obchodech. Je to z toho důvodu, že když se platí kartou, tolik to nebolí a vydá se často víc. Takhle máme peníze pořád před sebou a víme, kolik můžeme ještě utratit. Společně se zapisováním toho, za co člověk utratí a při dodržování nepoužívání karty (nebo minimálně), se tak dají výdaje uhlídat.
- Citovat
- Upravit
Kolik podle vás potřebuje šestičlenná rodina na jídlo (případně drogerii) za týden? Ráda bych vyzkoušela, s jakou částkou vystačím, zatím se pohybujeme kolem 3000, zdá se mi to dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co mě ještě napadlo, co tu zmíněno nebylo.
Místo tekutého mýdla kukuji pěnu do koupele (složením to samé, ale hustší) - naředím (pro cíti možno destilkou…), rozdělím do lahviček a tradá. Také u tekutých mýdel hodně šetří používat tu tylovou houbičku, spotřeba je daleko nižší.
U mnohé zeleniny si lidé zvykli vyhozovat nať, která je stejně hodnotná, jako špenát a nať se dá zkonzumovat - například u ředkviček, kedluben…
Pro zahrádkáře - není vždy nutné kupovat ta nejdražší syntetická hnojiva. Hodně hospodářů vám srdečně rádo zdarma dá koňský nebo slepičí hnůj (jiné si neberu, ale jsou také), nebo si na jaře vyrobím silný výluh z kopřiv. Na postřik proti kdejakým škůdcům postačí výluh z tabáku - takže, máte-li doma kuřáka, ať odhazuje neodpalky do nějakého kýblu s vodou, postřik zadara.
- Citovat
- Upravit
.. taky se vyplatí nikdy nechodit do restaurace, ani do hospody, pivo si můžete koupit třeba v akci v penny.. taky je dobré nechodit v práci na obědy, můžete si nosit svoje a lehce ušetřit stravenku denně… jelikož je zbytečné jezdit autem, můžete ho prodat, peníze uložit a jezdi MHD a máte další peníze ušetřené.. malovat se a barvit si hlavu je nesmysl, na co?? v zimě je zbytečné topit v baráku, bytě, teplý svetr a flanelka navíc to zvládne.. voňavky jsou přežitek, co je lepší než přírodní pach potu… boty stačí dvoje- jedny na zimu, druhé na léto, nosit až do rozpadnutí. Oblečení nekupovat, zásadně se prvně poptat v rodině, až pak koupit, ale nejlépe v sekáči, aby to moc nestálo, při nákupu důsledně přemýšlet co je využitelné a co je už zbytečnost… co se týká spodního prádla- zásadně stačí jedno, večer to přemáchnete a do rána to uschne.. dětem nekupovat hračky- kousek dřívka, či polystyrenu jim vystačí na měsíce hraní.. místo čokolády lze použít na olizování kousek plastu, který si pocukrujeme, takže máme cukrovinku za pakatel a můžeme ji chytře využít na více použití..
to pak bude peněz… to se to bude šetřit.. sorry, ale na takový život vám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jídlo není a na net je? nevím jestli to tu zaznělo, asi ano. Výdaje si prostě stačí psát na papír, včetně spotřeby domácnosti. Koupil jsem měřiče elektřiny a záhy koupil novou lednici atd ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jsem na tom skoro podobně, akorád že muj přítel pracuje v zahraničí takže vlastně máme peněz dost. Abych to uvedla na pravou míru.Žijeme v rodiném domě dum máme v osobním lvastnictví, máme vlastní studnu, takže nájem a vodu patit nemusíme, máme desetiměsíční dceru.Tak jsme jen tři, já mám jen 3800kč měsíčně, přítel když je v zahraničí tak má těch 50tisíc, když je doma tak má těch 30tisíc. Nechci aby jsste si mylseli že se tu nak vytahuju to opavdu né, spíš potřebuju radu a to vtom jak sakra něco ušetřit.Nekupujem žádné blbosti, opravdu né.Ale prostě na konci měsíce na kontě není ani koruna
No stydím se za to ale je to tak,nutno podotknout že nikam nechodíme, jsme doma žádne restaurace , žadne kina, jídlo vařím denně.Tak bych chtěla radu nebo jestli nemáte nakou tu radu jak aspon něco ušetřit. Protože už mě to začíná štvát.Prostě to nedokážu pobrat, s přítelem jsem o tom mluvila několikrt ale taky to nechápe.Nechodí nikam nehraje automaty, do bordelu taky nechodí je pořád semnou tak já nevím