Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky ahojte,
potrebuju vasi pomoc.Memu synovi je 9 mesicu a potrebuju poradit, jak ho uspavat? Kdyz ho dam do postylky, tak je behem sekundy na nohach a stoji v postylce. Vydrzi i hodinu a pul a to je i kdyz je hodne unaveny. Nevim, jak ho donutit aby lezel a v klidu spal a odpocival. Poradite mi prosim nejake rady a tipy;-)
Dekuji ![]()
No u nás se ty zpusoby uspávání mění co měsíc.
jednou ji stačí položit do postele a usne během minutky, jindy se chce trochu ponosit (jakoby v kolíbce),někdy si ráda lehne do kočárku. Atd. Ale do 6 m. jsem uspávala na baloně, najedno mi malá nechtěla spát-začal ji vadit ten balon, chtěla usínat na rovném v posteli a já tam ležela s ní. Takhle se to u nás měni. Třeba máte něco podobného. Zkus ho ponosit, nebo si s ním lehni do postele. ![]()
@brulinka píše:
No u nás se ty zpusoby uspávání mění co měsíc.jednou ji stačí položit do postele a usne během minutky, jindy se chce trochu ponosit (jakoby v kolíbce),někdy si ráda lehne do kočárku. Atd. Ale do 6 m. jsem uspávala na baloně, najedno mi malá nechtěla spát-začal ji vadit ten balon, chtěla usínat na rovném v posteli a já tam ležela s ní. Takhle se to u nás měni. Třeba máte něco podobného. Zkus ho ponosit, nebo si s ním lehni do postele.
Me asi trefi prave.Taky to je pokazde vse jinak, ale ted je teda uplne super obdobi jen stani a me z toho svihne
dekuji za radu ![]()
Tak od 10m usíná dcera v postýlce, do té doby usnula jen při nošení nebo na balonu. V postýlce nesmí být vytažená bočnice a musím ležet vedle ní a číst nebo zpívat, na co má zrovna náladu.
Při usínání mi teď taky řádí, už má 15m, takže chodí po postýlce, snaží se z ní utéct a podobně. Doufám, že je to jen období, protože obvykle mi večer uspávání trvá víc než hodinu, kdy se od malé nesmím hnout na krok, jinak řve.
Teď se to tu řešilo pár dní zpět https://www.emimino.cz/…lezt-229497/
@Janajs85 našemu mladýmu bude 10m denně ho uspávám v postýlce též neusne a přes den je venka na zahradě v kočáru pod sebou má danou peřinku a chrní jako špalek. Odpoledne už ho spát moc nenechám. Vykoupeme, dáme Sunar, lehne si do mé postele někdy usna na to šup ale převážně ho uspávám
@Janajs85 Ja uspavam v nasi posteli a pak prenasim do postylky. Taky ted mel obdobi ze byl chvili v posteli pak bhvili na rukou a pak dat do postylky a chvili hladit
je to na palici
pritom od malinka stacilo akorat polozit do postylky a do 5 min byl tuhos. Ale ted to jinak nejde, jak pisete tak je schopny i hodinu a pul stat nebo se vztekat.
@Eliskaxox píše:
@Janajs85 Ja uspavam v nasi posteli a pak prenasim do postylky. Taky ted mel obdobi ze byl chvili v posteli pak bhvili na rukou a pak dat do postylky a chvili hladitje to na palici
pritom od malinka stacilo akorat polozit do postylky a do 5 min byl tuhos. Ale ted to jinak nejde, jak pisete tak je schopny i hodinu a pul stat nebo se vztekat.
@Janajs85 Kdyz jinak to fakt nejde
ale ma to i sve vyhody, obcas vytuhnu s nim ![]()