Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jdu si pro radu.. syn, 8m, začal nedávno stoupat a stoupá o vše co jde..tudíž i v postýlce místo spinkání, tam stoupat začal.. Jak jste uspávali děti, když se zvednou sotva je položíte? Dřív krásně usínal, je unavený, kruhy pod očima, ale radši bude stát.
poradte, já už jsem zoufalá… ![]()
Přejde to. Prostě pokládat. Pak bude ze spánku lézt, pak chodit, pak mluvit
Prostě každá nová dovednost se musí procvičit ![]()
Ahoj, to znám, malá má teď 11 měsíců a už je to lepší, ale když si v 10 měsících začala stoupat tak taky usínala hrozně špatně. Snažila jsem se jí udržet na zadíčkách nebo alespoň na boku, případně jsem jí opakovaně pokládala. u nás nejvíc pomohlo když uspával tatínek, tomu usínala a stále usíná líp. Takže já teď už neuspávám.
Ale neboj až se bude umět ze stoje sám posadit tak to bude trochu lepší.
Mám dvě děti a nikdy jsem nuspávala, ani to nemíním dělat, malá má 10 měsíců, zatím si ještě nestoupá, ale syna jsem vždy odnesla do postýlky, zavřela dveře a už se nevracela, stoupal, ale pak nakonec únavou usnul. Horší pak bylo, když začal přelízat postýlku a chodi za náma ![]()
Pokládat, pokládat, však se jednou unaví… nebo unavit úplně. U nás taťka s prckem blbnul, až se mu zavíraly oči ve stoje. Dali jsme do postýlky, a už neměl sílu stoupat si. Za měsíc už to pro něj nebylo nové. Teď si párkrát stoupne, občas nás pokřičí a když je unavený, tak si sám lehne.
Jo, mně taky ve spánku leze a převaluje se, už jsem to vzdala, prostě ho nechám tak, jak si lehne.
S tím stoupáním to u nás bylo taky, ale trvalo to pár dní. Ono je to pro ně nový, tak to furt musí zkoušet, ale neboj, časem ho to omrzí. Já jsem syna nechala stoupat a až byl unavenej, tak prostě lehl a spal. Taky to bylo v osmi měsících.
A držet ho násilím pod peřinou mi přijde ujetý.
Zatnout zuby a pokládat, pokládat, pokládat. Ale já jsem tam nechodila moc často, když chtěli stát a řvát, tak ať stojí a řvou. Chodila jsem je pokládat vždy, když ten naštvaný pláč a vztek přecházel do toho lítostivého. To bych je nenechala dýl. Ale zabralo to. Věděli, že když se jde spát, tak se prostě spí a já tam nebudu lítat co minuta. A taky jak píše @valina1 ..
@Lucka1111 píše:
Ahoj, to znám, malá má teď 11 měsíců a už je to lepší, ale když si v 10 měsících začala stoupat tak taky usínala hrozně špatně. Snažila jsem se jí udržet na zadíčkách nebo alespoň na boku, případně jsem jí opakovaně pokládala. u nás nejvíc pomohlo když uspával tatínek, tomu usínala a stále usíná líp. Takže já teď už neuspávám.Ale neboj až se bude umět ze stoje sám posadit tak to bude trochu lepší.
U nás tak všechno líp funguje s tatínkem.
Takže když někam vypadnu nebo jede s tátou ven, tak je klidnej a sedí, když je se mnou tak řev a furt se mele. Táta je kliďas, tak to z něj asi cítí. Takže nemusím mít strach, když teď vypadnu na víkendy do školy, oni mi snad ještě poděkují ![]()
Ujety to mozna je, ale konecne pri usinano neplace, neprotestuje, lezi, chvili kouka a pak usne
Nijak, když si stoupá, je mi jasné, že spát nebude. Vyndám a zkouším třeba za půl hodinky ![]()
@valina1 já dělám taky..jednou rukou držím za boky a druhou hladím a zpívám, aby usnul..ale nějak se s tím nedokážu vnitřně srovnat a bolí mě záda jak čert..samozřejmě se mu to nelíbí a brečí.. večer je to boží, to si vycucne mlíko, dám pusu, pohladím, někdy ani nestihnu říct pohádku a spí.. ale přes den.. on si sám ještě nelehne
žmoulí oči, brečí únavou, ale stoupal by furt.. no teď jsem ho tam nechala stát, za deset minut začal brečet, že už toho má dost, položila jsem a usnul rychle..
@Leenour já neuspávala do teď, poslední dva týdny mi nic jiného nezbývá, sám si nelehne..
ale asi ho tam nechám chvíli stát, to bych taky pokládala do úmoru.. až se dostatečně unaví a nebude bavit, snad usne líp ![]()
@vodolejka píše:
Nijak, když si stoupá, je mi jasné, že spát nebude. Vyndám a zkouším třeba za půl hodinky
to by taky nemusel spát vůbec
![]()
@hančí juice ja jsem tam dokud neusne. jednou rukou drzim, druhou hladim
vztekal se tsk 2 dny.ted mu staci, ze vi, ze tam jsem, ale usina sam a vleze
Tohle ted zazivame my.Maly se v postylce hned pretoci na brisko a pak si zacne stoupat a rvat. Pripada mi, ze jen co se aspon trosku probere, hned je na ctyrech. Dnesni noc se budil po dvou hodinach
On celkove nespi moc dobre
![]()