Co to je za neklid u 3měsíčního?

305
23.8.14 11:08

co to je za neklid?

Ahoj holky,
prosim potrebovala bych poradit. Mam 3mesicniho chlapecka, posledni tyden ma nekdy problemy s usinanim. Je unavenej, ale nemuze zabrat a hrozne breci, jakoby ho neco bolelo (ale neboli, prdiky to taky nejsou). A dalsi problem - v noci se budi co hodinka, pokazdy ho nakojim a zas jde spat. Ja uz jsem si zvykla a byla rada za nas rezim, kdy vstaval jenom dvakrat behem noci :?
Nechci ho nijak prenaucovat, beru to tak, ze ted se mu to libi takhle a snad se to zas zmeni, zajimalo by me ale proc to tak je? Nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
23.8.14 11:11

Kluk špatně usínal, když už byl přetažený, takže bych zkusila dávat spát dřív. A ve 3 měsících bývá růstový spurt, takže chce kojit víc často (já si v tomhle období brala kluka do postele a při kojení pospávala).

• Citovat
  • Upravit
36556
23.8.14 11:18
@Marlynka píše:
Ahoj holky,
prosim potrebovala bych poradit. Mam 3mesicniho chlapecka, posledni tyden ma nekdy problemy s usinanim. Je unavenej, ale nemuze zabrat a hrozne breci, jakoby ho neco bolelo (ale neboli, prdiky to taky nejsou). A dalsi problem - v noci se budi co hodinka, pokazdy ho nakojim a zas jde spat. Ja uz jsem si zvykla a byla rada za nas rezim, kdy vstaval jenom dvakrat behem noci :?
Nechci ho nijak prenaucovat, beru to tak, ze ted se mu to libi takhle a snad se to zas zmeni, zajimalo by me ale proc to tak je? Nevite?

To nic není, to je jen „večerní řev“. Má to tak 1/3 dětí a trvá to cca od tří měsíců do půl roku. Proč to je nikdo neví, dřív se to připisovalo „prdíkům“, dneska se doktoři kloní k dozrávání nervové soustavy.

Vypadá to tak, že dítě začne v konkrétní hodinu před usnutím pravidelně řvát, úplně bolestně, nemůže zabrat. Pomáhá drndání, natřásání, někdo vozí v autě, někdo v kočáře (i v noci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.8.14 11:19

Zadej si třeba do google „večerní pláč“, „pláč před usnutím“ atd. a uvidíš, že v tom nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.8.14 11:24

@Marlynka vše bylo už napsáno výše - a já dodám…nezvykej si na nějaký režim, které dítě má, ono se to obzvláště v tom prvním roce hodně mění. Jakmile začneš mít pocit, že to je zajeté, dítko to změní. Stejně jako pro tebe je i pro něj vše nové :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
23.8.14 11:25

Diky moc holky, ja vim, je tady spoustu podobnych temat.. ja si vzdycky pripadam tak bezradna kdyz zacne plakat :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
23.8.14 11:31

Mě to také připadá, jako by byl přetažený :)
kolikrát ti jde spinkat během dne? Syn spával po každém jídle (cca po 3 hodinách) si vždycky zdřímnul tak na hoďku. A pak mi spával celou noc:) Nebo má spurt a chce pořád papat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.8.14 11:33
@Marlynka píše:
Diky moc holky, ja vim, je tady spoustu podobnych temat.. ja si vzdycky pripadam tak bezradna kdyz zacne plakat :((

Začne cca okolo stejné hodiny před spaním? Jako ta takový bolestný pláč, jako by se snažil usnout a nešlo to? To je ono.

Zkusila jsi natřásat? Vezmi ho a natřásej, správný rytmus najde š tak, že uvidíš, že se mu uleví. Začne dělat takové to „berk, brek“ ale nebude to řev, pak se třeba řev vrátí, a pak zase „brek brek“. Pomůže i rychlá chuze s drndacím kočárkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.8.14 11:34
@Lejaa píše:
kolikrát ti jde spinkat během dne? Syn spával po každém jídle (cca po 3 hodinách) si vždycky zdřímnul tak na hoďku. A pak mi spával celou noc:) Nebo má spurt a chce pořád papat:)

nejspíš není přetažený ani nemá hlad
tohle fakt dělá v tomhle období večer tak třetina dětí, prostě nemůžou usnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.14 11:45

Mě tohle dělal starší, taky to začalo ve 3m, byl přetažený. byl zvyklý se ukojit k usnutí, ale občas byl tak přetažný, že jen řval, i se odmítal přisát, musela jsme mu násilím bradavku nacpat, pak se teda po chvíli přisál, a za chvíli usnul :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
23.8.14 19:28
@Lejaa píše:

behem dne chodi spat casto, je vzdycky tak hodku vzhuru a pak vidim, ze to na nej leze, tak bud uhoupu v kocarku nebo dam jednoduse do postylky a on usne sam. Spi tak 40min (nekdy vic, nekdy min..)Ale nekdy ma ten zachvat breku i pres den, asi jak nemuze zabrat..
no, asi to bude ten sprut, chce papat nejak vic. ale snad to brzo prejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
30.8.14 12:12

Ahoj prosím o radu, malá bude mít za týden 3.měsíce a od narození máme problémy s večerním uspáváním. cca do těch 6 týdnů se to dalo, potom to bylo uspávání 2 hodiny, někdy 3 a někdy se nám to podařilo až po 12hodině. Cca asi týden šíleně řve a nedá se utišit, nekaká, takže jednou za týden dáváme rourku, ale nevypadá to, že by ji něco bolelo, jo někdy se kroutí, ale je to spíš fňukání a utiším ji, ale tohle je vyloženě hysterický záchvat a nepomůže nic začne to kolem 9 hodiny a usne v 10, je to pravidelně od pondělka. Nemáte nějaké rady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.8.14 23:23
@Lucy 21 píše:
Ahoj prosím o radu, malá bude mít za týden 3.měsíce a od narození máme problémy s večerním uspáváním. cca do těch 6 týdnů se to dalo, potom to bylo uspávání 2 hodiny, někdy 3 a někdy se nám to podařilo až po 12hodině. Cca asi týden šíleně řve a nedá se utišit, nekaká, takže jednou za týden dáváme rourku, ale nevypadá to, že by ji něco bolelo, jo někdy se kroutí, ale je to spíš fňukání a utiším ji, ale tohle je vyloženě hysterický záchvat a nepomůže nic začne to kolem 9 hodiny a usne v 10, je to pravidelně od pondělka. Nemáte nějaké rady?

Přejde to v půl roce. Drndej, houpej… To pomáhá, nic jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
1.9.14 08:30
@Bábrdl píše:
Přejde to v půl roce. Drndej, houpej… To pomáhá, nic jiného

Ok. přestávám to řešit :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
1.9.14 13:35
@Lucy 21 píše:
Ok. přestávám to řešit :-D

Zkus to drndání, uvidíš. Jak začne, čapni ji a pohupuj (jasně, že ne jako šílenec, ale trochu rychleji než normální kojení), že to pomáhá, uvidíš, když se jí na okamžik jakoby uleví a bude dělat jenom takové „brouk, brouk“. Někomu funguje houpací lehátko, někdo dává do vajíčka, někdo do tašky a houpe, ale to už mi připadá trochu nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí