Jak postupovat v případě úmrtí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
31.1.11 23:33
Anonymní píše:
Michaelakkk, ano máš pravdu, člověk se pokálí. Já nevím, ale mě když umřel před léty otec tak jsem ho ani neviděla, našli ho cizí a když jsem měla možnost jít se na něj naposledy podívat tak jsem se sesypala :cry: až musel přijet dr a dát mi injekci. Určitě bych nesnesla ještě, ikdyž milovaného člověka, omývat a oblékat, bohužel :-(

hele ono ti to možná v tu chvíli ani nepřijde,protože budeš ty jako první kdo ho uvidí mrtvého a to špatný vytěsníš a sesypeš se až potom… Teda nevím jo? J8 jsem se při identifikaci přítele sesypala a to doslova byla jsem i v nemocnici, ale odešla jsem na reverz…prostě peklo na zemi :cry:

• Citovat
  • Upravit
184
1.2.11 07:23

Ahoj anonymní, mému manželovi nedávno umřel táta. Když si pro něho přijeli pohřebáci, tak sami řekli, že ho umyjí a převlečou do obleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dice nepř
1.2.11 07:54

Ahoj,
tak je to tak že poikud člověk umře, tak do hodiny nastane posmrtný strnutí, to znamená že už s ním nehneš-a silou tak akorát něco zlomíš.
Tzn. pokud umře doma a je tam někdo tak musí rychle umýt, oblíct atd. stihnout to než začne tuhnout. To strnutí se po nějaké době opět povolí a té situaci už to dělá pohř. služba- takto to funguje v špitále atd. Problém je v tom že oni s tím moc nepářou a zacházejí kolikrát jak ho*ada, takže zlomeniny atd jsou na denním pořádku, což není žádný tajemnství.
Když umřela moje prababička, moje máti, takhle rychle fofrem vše udělala, je zdrav. sestra, do toho volali do obvodu kam spadají do nemocnice- jsou z vesnice vedle. od tama přijede sloužící lékař který potom zemřelého ohledá a zjistí zda to bylo přirozenou smrtí-to musí. Po té přijede pohřební služba- co zavoláte a ti si ji/ho odvezou.
Omlouvám se za morbidní popis. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5173
1.2.11 14:19

no co vím já od známýho pohřebák,tak pokuď si jseš jistá,že je mrtvej, zamačnkou oči, zavolat obvoďáka, připravit občanku,rodnej list,oblečení do rakve-nemusí být hned.. neumívat ani neoblíkat :wink: prej je to nejlepší na pořádnou depu a pak mrtvýho přikrýt a jít do vedlejší místniti,prej se mu hlavně nedívat do očí.. ono při tom oblíkání tak jako tak něco zlomíš a tomu mrtvýmu je to už jedno..oni hlvně když mrtvýho posadíš,tak prej má poslední výdech a někoho to může vyděsit.. já za sebe a stydím se za to,ale já pokuď bych měla pocit,že je někdo mrtvý tak bych se na něj asi bála sáhnout ( naštěstí jsem nikdy nikoho takhke nenašla,tak nevím jak bych s zachvala)nevím možná ten hnusnej zážitek z dětství,ale mám k sobě jakob odpor šáhnout n NĚCO MRTVÝHO,ALE VÁŽNĚ NEVÍM JAK BYCH SE ZACHVALA KDBY SE TAK STALO :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
1.2.11 14:20
Michaelakkk píše:
Anonymní píše:
Michaelakkk, ano máš pravdu, člověk se pokálí. Já nevím, ale mě když umřel před léty otec tak jsem ho ani neviděla, našli ho cizí a když jsem měla možnost jít se na něj naposledy podívat tak jsem se sesypala :cry: až musel přijet dr a dát mi injekci. Určitě bych nesnesla ještě, ikdyž milovaného člověka, omývat a oblékat, bohužel :-(
hele ono ti to možná v tu chvíli ani nepřijde,protože budeš ty jako první kdo ho uvidí mrtvého a to špatný vytěsníš a sesypeš se až potom… Teda nevím jo? J8 jsem se při identifikaci přítele sesypala a to doslova byla jsem i v nemocnici, ale odešla jsem na reverz…prostě peklo na zemi :cry:

POČKEJ ONI TĚ V TVÝM STAVU ,TENKRÁT SI BYLA TĚHU NE?! NUTILI K IDENTIFIKACI 8-o TAK TO JE TEDA SÍLA,TO TO NEMOHL UDĚLAT NĚKDO JINEJ 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
1.2.11 20:05
mabit píše:
Michaelakkk píše:
Anonymní píše:
hele ono ti to možná v tu chvíli ani nepřijde,protože budeš ty jako první kdo ho uvidí mrtvého a to špatný vytěsníš a sesypeš se až potom… Teda nevím jo? J8 jsem se při identifikaci přítele sesypala a to doslova byla jsem i v nemocnici, ale odešla jsem na reverz…prostě peklo na zemi :cry:
POČKEJ ONI TĚ V TVÝM STAVU ,TENKRÁT SI BYLA TĚHU NE?! NUTILI K IDENTIFIKACI 8-o TAK TO JE TEDA SÍLA,TO TO NEMOHL UDĚLAT NĚKDO JINEJ 8-o

Ne nenutili,ale byla jsem ve stavu, kdy jsem nikomu nevěřila a potřebovala jsem Pavla vidět, jinak bych to prostě nezvládla, nevím, těžko se ten pocit vysvětluje, do té doby než jsem ho viděla jsem nevěřila že zemřel…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.2.11 20:30

to je hrozné :cry:

• Citovat
  • Upravit
5173
2.2.11 11:41
Michaelakkk píše:
mabit píše:
Michaelakkk píše:
Anonymní píše:
POČKEJ ONI TĚ V TVÝM STAVU ,TENKRÁT SI BYLA TĚHU NE?! NUTILI K IDENTIFIKACI 8-o TAK TO JE TEDA SÍLA,TO TO NEMOHL UDĚLAT NĚKDO JINEJ 8-o
Ne nenutili,ale byla jsem ve stavu, kdy jsem nikomu nevěřila a potřebovala jsem Pavla vidět, jinak bych to prostě nezvládla, nevím, těžko se ten pocit vysvětluje, do té doby než jsem ho viděla jsem nevěřila že zemřel…

tak to chápu :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
3.2.11 14:42

mabit, kde jsi vzala , že se mrtvému při oblékání něco zlomí proboha 8-o kdo ti to nakukal? Vždyt je to kravina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
3.2.11 15:46
mofiz píše:
mabit, kde jsi vzala , že se mrtvému při oblékání něco zlomí proboha 8-o kdo ti to nakukal? Vždyt je to kravina

nebudu se s tebou hádat,třeba s tím máš nějakou sktečnost, u mě v rodině je zvyk,že si chodí do márnice příbuzný připravit nebožtíka do rakve- oblečení a tak … a můj bejvalej je funebrák :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: vím to od nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.2.11 16:48
mofiz píše:

No když je ta posmrtná ztuhlost tak se s tělem nehýbe, jelikož to nejde :D asi se moc kouká na kriminálky v televizi :-)

• Citovat
  • Upravit
3542
3.2.11 20:15

mé poslední působiště bylo hospic, svého otce jsem také po smrti omyla a posmrtná ztuhlost ano ta je, ale pozor je jen do jisté doby.. takže po smrti se člověk dá umýt a obléci důstojným způsobem a ne mu zlámat, kde co to je podle mého dosti ohavné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
2.8.13 18:03

Dnes zemřel můj děda. Přesto, že tu zanechal tři děti, pět vnoučat, jedno pravnouče a mnoho dalších, včetně dlouholetých přátel a kamarádu, babička se rozhodla, že nebude dělat žádné rozloučení. Žádný pohřeb, ani pohřební hostina…prostě nic. Děda byl několik měsíců střídavě v nemocnici a v LDN, jezdila za ním, seděla u něj…

Ale nechápu…prý by to v tom počasí nezvládla…pak že si to děda přál…pak že neměl rád pohřby…pravdu se nedovím.

Nebude pohřben ani do rodinného hrobu, kde má své rodiče a sourozence. Bude v hrobě, kde leží jeho tchán.

Nerozumím tomu, je mi to líto. Nezasloužil si to!

Když ho poprvé odvezli do nemocnice, babička si jen stěžovala, jak vyžije z jednoho důchodu. Celý život s ním jen škudlila, děda nám tajně dával peníze „Ať to bába nevidí.“

Chce se mi zvracet! Už nepláču kvůli ztrátě, ale kvůli tomu, ja se k němu zachovala!

Ona je lhářka a vždy vytvářela intriky…tohle však přehnala.

Omlouvám se, že to píšu sem, ale jinou diskuzi jsme nenašla. Asi není zvykem se se zemřelými neloučit :-(

• Citovat
  • Upravit
11117
2.8.13 18:16

@patlamatlaxy
tak udelejte sami rodinnou seslost a rozlucte se s nim mezi sebou. male pohosteni, vytahnout stare fotky, historky, zavzpominejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
2.8.13 18:20

@patlamatlaxy můj taťka taky celý život mluvil o tom, že žádný smuteč. obřad nechce (nechtěl ty můry z domu, aby mu tam békaly nad rakví). Zkrátka chtěl bez rozloučení, bez obřadu, jen, abychm si udělaly my děti s mamkou sedánek u svíčky a fotky a zavzpomínali na něj. Přál si to a taky jsme to tak udělali, když se sousedé a známí ptali, tak to bylo zkrátka jeho přání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí