Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé mamči, jak vám usínají takhle malá mimča? Přes den to neřeším, je rád vvenku v kočáře a není problém, ale večer a v noci! ![]()
Když neusne u prsu, tak usíná na mě, nahriva si tak bolavé bříško
v noci občas semnou v posteli, když pláče..
Já vím že si ho učím blbě, ale nikdy bych ho nenechala vyplakat, miminko to je jen jednou a všechno jde časem nenásilně odnaučit ![]()
Takhle malá usínala moje holčička pouze v našem náručí, pak šup do postýlky, když to neprošlo, nahřívala jsem ji na sobě v pololeže, když bylo únavou nejhůř, šoupla jsem muže na kraj postele, aby mi malá když tak nesklouzla na zem a dřímala takhle s ní na hrudníku, jak píše @ivana-domca. Už dávno usíná v klidu sama ve své postýlce
.
U nás hodně pomohlo zavinování podle Karpa. Když byly horka, tak jen v plínce a nahatý, když bylo normálně, tak v bodýnku a když bylo chladno tak v overálku. Ale pořádně zatáhnout ruce, jinak se mi budili.
A máte spíš problém s usínáním nebo s častým buzením?
@Milli spíš s usínáním, jelikož je na UM, tak většinou vydrží spát ty 2-3hoďky.
@crazymisha - a jak ukládáš? Spinká ti v zavinovačce (klasické nebo rychlo), nebo na volno? Jestli na volno nebo v rychlo, zkus fakt to zavinutí od Karpa, dát lahvičku a mohlo by to hodně pomoct. A co prdíky, netrápí ho?
@Milli To zavinování podle Karpa je co? Že se mu zabalí i ručičky? No někdy spí na volno, jindy v rychlo. Někdy usne po krmení sám, jindy ho klidného položím a on spustí šílený řev a pomůže až houpání na ruce a poplácávání po zádíčkách. Prdíky jak kdy, ale tak v normě. ![]()
@crazymisha - přesně tak. Fakt to pomáhá! Málokteré miminko to nesnese (ale jsou takový, nebudu zase kecat, že je to všemocný). http://www.jaknamiminka.cz/…nka-a61.html
@crazymisha
mesicni usinal pouze a jedine v naruci za staleho pochodovani
nastesti jsme se u nej stridali 4, takze jsme to tam mohli delat. trapilo ho brisko, vyrvani bych nedala.
Zavinování podle karpa a pouštění bílého šumu a to celou noc a už v korigovaném měsíci mi dvojčata spala 6-8hodin v kuse nyní korigovaně skoro 4měsíce a spí 11-12hodin. Zavinutí museli být opravdu pevně, jinak se z toho vymotali a pak se budili máváním ručiček.
Já zavinovala přesně, jak píše Milli, jinak bylo usínání na docela dlouhý lokte. VJinak vždycky rozhodil ručky a byl okamžitě vzhůru. Taky už byl v té době na UM a tím, jak byl zavinutý a nebudil se, vydržel spát min. pět hodin v kuse.
Jako měsíční mi holky občas vytuhly při krmení na ruce, když ne, během chvíle se uhoupaly a šup do postýlky. Zhruba o týden později se rozdělily, starší začla usínat většinou sama v lehce bdělym stavu, mladší ječela (navíc byla obludka vyžraná, tak to bylo něco na ruce:). Po šestinedělí měly obě už trochu systematičtější drezuru v samousínání ![]()
Tak díky za radu s tím Karpem, asi to dneska v noci zkusím. Jen nemám tu zavinovací dečku
A ten bílý šum mít puštěný celou noc??? No to mě trefí a chlapa taky… ![]()
Dečku ani nepotřebuješ, stačí tetra plena, ta poslouží úplně stejně. Držím pěsti, ať to zabere.
Zavinovala jsem taky do velké pleny - bavlněné osušky a přes to ještě malou plenkou.