Jak velkou máte rezervu pro případ nouze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.4.17 11:56

Rezervu jako okamžitou rezervu máme asi na 3 mesice provozu.
Peníze „na neco“ (nove auto, rekonstrukce, dovolena… ), máme bokem a to do rezervy nepočítám, protože z toho periodicky bereme a zase dosporujeme.
Stejně jako tam nepočítám produkty typu spoření pro děti, penzijjo, investiční fondy.

• Citovat
  • Upravit
53190
10.4.17 11:57

Zvážila bych okolnosti - zda máte oba stabilní práci na dobu neurčitou a zda by v případě výpadku jednoho platu ten druhý zvládat domácnost poplatit. Taky jestli nabídka práce ve vašem regionu je slušná a není problém práci tam najít. Pokud ano, pak bych klidně tu půlku investovala do něčeho smysluplného a postupně zase našetřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 12:09
@unuděná píše:
Zvážila bych okolnosti - zda máte oba stabilní práci na dobu neurčitou a zda by v případě výpadku jednoho platu ten druhý zvládat domácnost poplatit. Taky jestli nabídka práce ve vašem regionu je slušná a není problém práci tam najít. Pokud ano, pak bych klidně tu půlku investovala do něčeho smysluplného a postupně zase našetřila.

v případě výpadku práce manžela bychom byli v háji. Ale zase práci by sehnal hned.
Moje výplata je slabota. :oops: Na inkaso + nejnutnější výdaje.

• Citovat
  • Upravit
11700
10.4.17 12:21
@Anonymní píše:
Chtěla bych utratit půlku rezervy. :oops: Zbylo by těch 6 platů, co se doporučuje. :oops:

Kdyby jsi napsala, že třeba potřebujete auto, tak proč ne, 6 platů si myslím stačí, ale kvůli dovolené bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
10.4.17 12:32

No po pravdě, já bych si z takové rezervy tu dovolenou klidně dopřála. Však nikdo neříká, že vás musí vyjít na půlku rezervy.
Nábytek… Pokud máte odrostlé děti, tak klidně taky.

Ale já takovou rezervu nemám, když už někdo u nás umí šetřit tak já a stejně mám s bídou navrch dva rodičáky.

Anonymní, všechny, nechcete se podepisovat? Přiznávám, že pak nemám šajnu, která píše co. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 12:39
@Flyingfrog píše:
No po pravdě, já bych si z takové rezervy tu dovolenou klidně dopřála. Však nikdo neříká, že vás musí vyjít na půlku rezervy.
Nábytek… Pokud máte odrostlé děti, tak klidně taky.

Ale já takovou rezervu nemám, když už někdo u nás umí šetřit tak já a stejně mám s bídou navrch dva rodičáky.

Anonymní, všechny, nechcete se podepisovat? Přiznávám, že pak nemám šajnu, která píše co. :nevim:

Zakl. Já taky, ale pak bych nevydrřela s manželem. :roll: Děti máme ve školce a na základce. Chtěla bych novou stěnu, stará je z bazaru a vypadá hrozně. prý až děti vyrostou :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit
11700
10.4.17 12:47
@Anonymní píše:
Zakl. Já taky, ale pak bych nevydrřela s manželem. :roll: Děti máme ve školce a na základce. Chtěla bych novou stěnu, stará je z bazaru a vypadá hrozně. prý až děti vyrostou :pocitac: :zed:

Tak za stěnu to není až tak závratná částka a je to věc, co budete užívat dlouho, to bych si klidně dopřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
10.4.17 12:49

Tak rezerva ve výši ročních příjmů je pro většinu smrtelníků v Čechách fakt utopie. Ono i těch doporučovaných 6 platů má opravdu málokdo.
Ale jako teda nevím, pokud chceš utratit polovinu Vašich ročních výdajů za novou stěnu a dovolenou, také bych se hodně škubala. :lol: To snad musíš chtít na cestu kolem světa, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 12:52

Jelikož máme vysoký příjem, našetřit na x měsíců by pro nás bylo v řádech statisíců, tak půl mega. Rezervu nějakou máme, ale tak na měsíc. Dluhy nemáme žádný a že budeme bez práce se nebojím. Jelikož zařizujeme bydlení, tak na to většinou nějaký měsíční přebytek padne. Teď jsme třeba dceři kupovali postel asi za 15 :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.17 12:57
@Agneth píše:
Tak rezerva ve výši ročních příjmů je pro většinu smrtelníků v Čechách fakt utopie. Ono i těch doporučovaných 6 platů má opravdu málokdo.
Ale jako teda nevím, pokud chceš utratit polovinu Vašich ročních výdajů za novou stěnu a dovolenou, také bych se hodně škubala. :lol: To snad musíš chtít na cestu kolem světa, ne? :lol:
úplně kolem ne, ale půlku ano. :mrgreen: Dokud nám drží těla pohromadě. Rubáš kapsy nemá. Potom můžeme opět šetřit jako diví.
  • Citovat
  • Upravit
30556
10.4.17 12:58

Tak nová pěkně stěna je dneska pár tisíc, to přeci není nijak závratná částka…zrovna tuhle jsem na ne koukala…ale jé počkám až dítka vyrostou, protože to co dokážou by stěna dlouho nevydržela…ha bych chtěla nový gauč, ale kvůli deckam ještě dva roky vydrží :lol:

A dovolená…tak nemusíte hned k moooori i když třeba Chorvatsko ci Itálie vyjdou celkem levně :think:

Za to přeci nedáte půl rezervy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 13:04
@catherine100 píše:
Tak nová pěkně stěna je dneska pár tisíc, to přeci není nijak závratná částka…zrovna tuhle jsem na ne koukala…ale jé počkám až dítka vyrostou, protože to co dokážou by stěna dlouho nevydržela…ha bych chtěla nový gauč, ale kvůli deckam ještě dva roky vydrží :lol:

A dovolená…tak nemusíte hned k moooori i když třeba Chorvatsko ci Itálie vyjdou celkem levně :think:

Za to přeci nedáte půl rezervy :think:

zakl. zrovna postel nám děcka zlikvidovali :mrgreen:
manžel tvrdí, že to jsou vyhození peníze.
Chorvatsko ani Itálii nechci :P :P, to už je lepší ta přehrada. Asi se jenom opiju. :zed:

• Citovat
  • Upravit
1309
10.4.17 13:05
@Anonymní píše: úplně kolem ne, ale půlku ano. :mrgreen: Dokud nám drží těla pohromadě. Rubáš kapsy nemá. Potom můžeme opět šetřit jako diví.

Hele, s tím souhlasím. Pokud na to máte a zůstane vám ještě rezerva, klidně bych na tu pořádnou dovču vyrazila. Prachy si s sebou do hrobu nevezmete a je škoda si jich neužít. ;)
O stěně by se polemizovat dalo - tam to s malými dětmi fakt moc velký význam nemá.

A ještě k Itálii…koukni třeba na fotky Kalábrie nebo Apulie…určitě bys změnila názor. ;)

Příspěvek upraven 10.04.17 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.17 13:06

Chci pořádnou cestu na Bajkal, do Vladivostoku, Japonska a dál…

• Citovat
  • Upravit
30556
10.4.17 13:07
@Anonymní píše:
zakl. zrovna postel nám děcka zlikvidovali :mrgreen:
manžel tvrdí, že to jsou vyhození peníze.
Chorvatsko ani Itálii nechci :P :P, to už je lepší ta přehrada. Asi se jenom opiju. :zed:

Tak to je těžký, když na to nemáte, ne každý může lítat na Maledivy :nevim:
Asi se manželovi nedivím, ze te kroti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat