Nemocenské pojištěni u OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nemocenské pojištěni u OSVČ
Přeji pěkný den ![]()
nemáte prosim zkušenost nebo víte jak to funguje s nemocenskou u OSVČ? Platím si pojištění přes socialku. Každy mesic je zaplacene vždy do 20. Tak jak přesne chtějí. Jenže od 1.3 jsem na nemocenské a tento mesic jsem mela zaplatit poslední pojištění za únor. A dneska jsem zjistila, ze se mi platba nestáhla! To jako vážně přijdu o nemocenskou?
a kdybych se na to pojištění chtela přihlásit znovu tak jak to prosim funguje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Melaniiee Ano, to přijdeš o nemocenskou, protože pokud nedorazila platba za únor, tak ti ke konci ledna to nemocenské ukončí a abys opět měla nárok, tak se musíš znovu přihlásit a platit ho 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takové věci si snad člověk musí hlídat. Aby bylo dostatek peněz na platby, zvlast takove dulezite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Takové věci si snad člověk musí hlídat. Aby bylo dostatek peněz na platby, zvlast takove dulezite.
Ja tam penize mam. I trvaly prikaz k platbě. Nechápu, ze si banka nestahla a nezaplatila mi tri platby!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melaniiee To leda řešit s bankou, jak k tomu došlo… a na kdy máš ten příkaz?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@Melaniiee To leda řešit s bankou, jak k tomu došlo… a na kdy máš ten příkaz?
Vždy na 10. A do ted to bylo takhle placené a kdyz jde o poslední platbu tak dneska koukám na účet a platba se neuskutečnila. Nejhorší je, ze to neni poprvé co mi to banka udělala, akorát mi to delala u jiných plateb, ktere se připomněli. A penize tam jsou vzdy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Melaniiee a neda se to zaplatit nekde hotove?
Ja to hned zaplatila přes účet. Kdyz oni všude píšou, ze jak to neni do 20. Ze to zruší a zitra je 27. To je 7 dni spozdeni to mi nepomůže. :-/ ve středu tam každopádně jdu a uvidíme no. Je to na prd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melaniiee Jojo, zruší, kamarádce ho zrušili a to tam platba přišla 21. Možná zkusit oficiální žádost s papírem od banky, že to byla její chyba, pokud to tedy bude banka ochotná uznat. Na druhou stranu, pokud by se mi už několikrát stalo, že by mi bezdůvodně neodešla platba, tak mám účet jinde, ale to jim říkat nemusíš, že to nebylo poprvé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melaniiee No, jestli je tam naveden trvalý příkaz a jsou tam peníze a banka je nedokáže poslat, tak bych si zřídil jiný účet u jiné banky, za druhé bych si nechal od té stávající banky vystavit potvrzení, že např. z technických příčin platba neodešla a podle reakce sociálky bych pak konal dál. Buď vezme sociálka potvrzení banky v potaz nebo ne a pak by to podle mě měla uhradit banka, protože způsobila škodu. Možná je na to banka pojištěna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit