Výběr banky? Máte zkušenosti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výběr banky?mate zkusenosti?
Ahojte, nevím stále jakou banku si vybrat. urcite máte zkušenosti, kterou by jste doporučili a proč. dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Martule_le A co od banky očekáváš?
Já mám účet u ČS, KB a Airbank, kdysi jsem měla u Mbank.
Nejvíce mi vyhovuje Airbank, nejméně KB.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinal píše:
@Martule_le A co od banky očekáváš?
Já mám účet u ČS, KB a Airbank, kdysi jsem měla u Mbank.
Nejvíce mi vyhovuje Airbank, nejméně KB.
Tak každopádně bez poplatků či výhodne a kdxz už se mi líbí Equa bank či Fio či airbank tak to různé lidi shazují, že pomalé převody atd. a tak co je pravdy na špatně recenze zjistuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule_le Tak z těchto bank mám zkušenost jen s Airbank.
U Airbank je vše zdarma, převody rychlé, vše funguje dobře.
Jen nemají moc poboček ani bankomatů, i když už se to zlepšuje.
Příspěvek upraven 25.03.17 v 17:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měla jsem ČS nebyla jsem spokojená, teď mám Mbank a jsem spokojená.
- Citovat
- Upravit
Mam fio, vse zdarma a převody rychle. Airbank taky dobra zkušenost. Equa netuším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule_le píše:
Tak každopádně bez poplatků či výhodne a kdxz už se mi líbí Equa bank či Fio či airbank tak to různé lidi shazují, že pomalé převody atd. a tak co je pravdy na špatně recenze zjistuji
No tak převody jsou dnes snad u každé banky v rámci banky ihned a do druhé banky druhý den. Já mám poštovní spořitelnu On-line účet, vše co využívám je zdarma (neplatila jsem snad nikdy), daleko ještě rychlejší reakce - převody jsou v Air bank - tam mám spořící, ale běžný mají taky bez poplatků. jetě mám u Equa bank, je také zdarma. U všech tedy musíš splnit nějakou podmínku, příjem, nebo platby kartou, ale s tím vůbec snad nemůže být potíž.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule_le podívej se na internet na sazebníky a spočítej si, kolik ti kde bude vycházet, že tě to bude stát. Osobně stejně do banky chodit nebudeš, v tomhle ohledu můžeš vzít v potaz leda dostupnost sítě bankomatů, protože budeš asi vybírat. Platby kartou jsou zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě můžu určitě doporučit Fio. Je to nízkonákladová banka - pobočky má, ale na co tam chodit…poplatky jsem zde žádné neplatila. Jsou i další podobné banky, ale ty už obvykle mívají některé základní služby zpoplatněny nebo si musíš koupit alespoň nějaký jejich základní balíček (poplatek za vedení účtu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule_le
Doporučila bych ti tu, v které pracuji a i mám účet ![]()
Dělám si srandu, žádná banka není jednoznačně vhodná prostě pro všechny, je potřeba vědět jak budeš účet využívat. Pár základních věcí, na které si odpověz, než začneš ceníky bank procházet:
- Máš na učet stálý přítok peněz, popř kolik cca?
- Jak často měsíčně průměrně vybíráš? Z bankomatů tvé banky, nebo z různých?
- Máš bankomat té banky po ruce?
- Potřebuješ někdy vkládat hotovost na účet?
- Potřebuješ aby ti někdo jiný mohl vkládat hotovost na účet?
- Platíš kartou?
- Platíš kartou na internetu, v zahraničí?
- Chceš využívat mobilní appku?
- Chceš aby peníze i něco málo vydělávaly?
- Budeš někdy posílat peníze mimo ČR? (popř. SEPA nebo zahraniční platba?)
- očekáváš od účtu i možnost kontokorentu/kreditní karty? (ne debetní, lidi si to pletou)
- máš někde nějaké závazky (půjčka, kreditka, kontokorent, leasing, hypotéka, něco na splátky), co bys chtěla k té bance převést?
Pokud bys chtěla s výběrem pomoct, napiš mi klidně do SZ, ráda poradím nejlepší možné rešení.
Edit:chybějící mezera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Měla jsem ČS nebyla jsem spokojená, teď mám Mbank a jsem spokojená.
U nás naprosto stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lekninka91 píše:
Ja mam Monetu (GE money) a jsem spokojena
též, vše zdarma
- Citovat
- Upravit
Měly jsme spořitelnu, pro nás strašný, za vše nesmyslné poplatky, teď máme Raiffeisenbank a pro nás ideal, podminka vedení účtu zdarma je, aby tam byl obrat 15tis a odešly tři platby měsíčně, výběry ve všech bankomatů zdarma, IB v pohodě, jediný poplatek máme 49kc za další kartu, abychom měli každý svoji.
- Citovat
- Upravit