Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
Holky, děkuji vám všem za rady a názoryMyslím, že nakonec opravdu půjdu do menšího, nějak dobře dispozičně řešeného. Děti to budou muset pochopit, a časem se třeba přestěhujeme do něčeho většího.
@Anonymní píše:
@berry4
Zakladatelka:
Na hypotéku si zatím netroufnu, asi bych ji ani nedostala. Ale vydělám dost na to, abych utáhla 20 tisíc bydlení (nájem + poplatky) a úvěr, i jídlo. Ale prostě bych se musela hodně uskromnit, omezit s dětmi výlety atd.Ano, hodlám odejít s holým zadkem. Protože jsem byla mladá a blbá, a nijak neprokážu, co jsem do domu investovala. Navíc, můj manžel je prevít. Pro korunu by si nechal koleno vrtat a jakmile půjdu do boje, psychicky mě zničí. A nejen mě, ale i děti. Vím, co dokáže udělat, jak se dokáže chovat. Vím, že by mě dostal do blázince. A to nechci dopustit. I za cenu, že od něj půjdu s holým zadkem. Jinak to nepůjde. Chci ušetřit děti, ale i sebe žabomyších válek, bojů, hádek, stresů. On nalže kdekomu kde. Je mi jedno, co si budou myslet ostatní, ale musím ochránit sebe a děti. Zvládnu to bez něj. A třeba si konečně začne vážit toho, že má děti, a bude se jim věnovat ve chvílích, kdy je bude mít on v péči.
Možná jsem blbá, možná bych měla jít do právníků a bojovat, ale já nechci. Nemám na to odvahu, ani chuť. Ten majetek mi za to nestojí.
V podstatě chápu, jsi psychicky nejspíš opravdu nadoraz. Každopádně -jestli můžu něco poradit, tak až podáš (před návrhem na rozvod) návrh na svěření dětí, nebud´ skromná. A nebud´blbá.
On at´topí, co chce, soud si bude žádat příjmy za poslední 3 roky zpětně, on nemá šanci na nic. Hlavně ne na to, aby uhrál nějaké malé minimum.
Alespon´tady, kvůli dětem bud´silná.
Předpokládám, že jsi Pha, nebo BM, podle výše nájmů, heled´tvé děti samostatné pokojíky nepotřebují. To maj z amerických filmů, postav je nohama na zem a bud´manažerem života ty, ne ony. My třeba žijem na 60 ti metrech, v podstatě jednopokoják, ale děcka mají pro sebe kolem 27 m pokoj, máme prostornou kuchyn´a tady i svůj „úložný prostor“ a kde myslíš, že trávíme celý den všichni? V kuchyni
S mámou za zadkem
Bohatě nám to stačí, každý si tu to své soukromí najde, ty hled´hlavně na cenu a lokalitu, přeci kvůli děckám se nezhroutíš ještě někde na nočních směnách. Prober se. Tohle je z dlouhodobého hlediska nemožné.
Píšu možná tvrdě, myslím to dobře ![]()
@panikralickova píše:
Myslím, že nejde ani tak o to, zda je byt 2kk nebo 3kk, ale o podlahovou plochu.
Chápu, že děti chtějí každé vlastní pokoj, ale…
Vyrostla jsem v 3+1 65m2 ve 4 lidech. Do té doby, než jsem odešla na koleje, jsem byla v pokojíčku s bráchou - mladší o 5 let. Zvládnout se to dalo v pohodě.
Držím palce.
Souhlas, důležitá je plocha. Někteří majitelé přistoupí i na ČÁSTEČNÉ přepažení pokoje příčkou ze sádroše - je to věc domluvy a ve dvou lidech zvládnete takovou příčku za víkend - včetně výmalby…
Pro zakladatelku: vytrvale hledej v realitní inzerci; možná objevíš lokalitu, co bude pro tebe cenově víc než přijatelná. Já bydlím v 1+1 za 4000,– (čistý nájem, bez energií a služeb) a na brněnském hlavním nádraží jsem za 16 minut…
Takže se dá najít spousta slušných možností.
@Jura007
Juro, moc děkuji, ale potřebuji zůstat v Praze. Vím, že v jiných lokalitách by to bylo levnější. Mám tady celou rodinu, děti školu, práce. A hlavně nechci nikam dál od manžela, aby děti měly možnost chodit za ním i za prababičkou kdykoli budou chtít.
@Anonymní píše:
Na hypotéku si zatím netroufnu, asi bych ji ani nedostala. Ale vydělám dost na to, abych utáhla 20 tisíc bydlení (nájem + poplatky) a úvěr, i jídlo. Ale prostě bych se musela hodně uskromnit, omezit s dětmi výlety atd.
Já bych do toho nešla. Pro mě byly výlety s mámou důležitější než vlastní pokoj.
@Anonymní píše:
@Jura007
Juro, moc děkuji, ale potřebuji zůstat v Praze. Vím, že v jiných lokalitách by to bylo levnější. Mám tady celou rodinu, děti školu, práce. A hlavně nechci nikam dál od manžela, aby děti měly možnost chodit za ním i za prababičkou kdykoli budou chtít.
A to neexistuje za okrajem Prahy vesnice, kde je cenově snesitelně a vlakem/autobusem je tvoje původní lokalita lehce dosažitelná? Já myslím, že při dostatečně dlouhém hledání najdeš, jen tomu zatím nevěříš… A i prarodiče i manžel můžou být na dosah…
@Jura007
Ale samozřejmě, že za Prahou by se asi něco našlo. Jenže, posadil bys samotné děti do vlaku, aby hodinu cestovaly za tátou, pár minut s ním zůstali a potom zase jely tu samou štreku domů? A třeba několikrát týdně? Já tedy taková hrdinka nejsem. U manžela zůstanou domácí mazlíčci, zvířata, děti je budou chtít vídat často. To samé prababičku. A já bych časově nezvládala s nimi každou chvíli jezdit. Rodiče mám nemocné, maminka za námi už takhle jezdí 2×, 3× do roka. Jinak jezdím já k nim, pomáhám, starám se o ně.
Kdyby to bylo tak jednoduché - seber se a odstěhuj, tak to neřeším. Ale ono to tak jednoduché není.
Kdybych byla sama, neváhám. Ale mám závazky a povinnosti
@meduzza píše:
Já bych do toho nešla. Pro mě byly výlety s mámou důležitější než vlastní pokoj.
Máš pravdu, výlety a podobné záležitosti jsou důležitější než vlastní pokojík. Stejně jsou většinu dne ve škole, o prázdninách na dovolených a táborech, a všude možně. Děkuji za podporu ![]()
@Anonymní píše:
@Jura007
Ale samozřejmě, že za Prahou by se asi něco našlo. Jenže, posadil bys samotné děti do vlaku, aby hodinu cestovaly za tátou, pár minut s ním zůstali a potom zase jely tu samou štreku domů? A třeba několikrát týdně? Já tedy taková hrdinka nejsem. U manžela zůstanou domácí mazlíčci, zvířata, děti je budou chtít vídat často. To samé prababičku. A já bych časově nezvládala s nimi každou chvíli jezdit. Rodiče mám nemocné, maminka za námi už takhle jezdí 2×, 3× do roka. Jinak jezdím já k nim, pomáhám, starám se o ně.
Kdyby to bylo tak jednoduché - seber se a odstěhuj, tak to neřeším. Ale ono to tak jednoduché není.
Jura nemá děti.
Takže tohle asi nějak jde mimo něj.
Právě proto-vol lokalitu a cenu. Na počtu pokojů až tak nezáleží.
Radši bych šla do menšího a využila peníze na výlety s dětmi…ale jak píšeš, potřebuješ zůstat v Praze a k dispozici máš cca 20tis měsíčně na byt…koukala jsem a našla pár pěkných bytů jak 3+1 tak 4+1 mrkni třeba na tohle: http://www. sreality. cz/detail/pronajem/byt/4+1/praha-stodulky-dominova/883302492#img=7&fullscreen=false
@Anonymní píše:
@Jura007
Správná připomínka - děti nemám (nebo mně aspoň jejich existence nebyla oznámena). Ale v podobné situaci jako ty jsem byl za svůj život dvakrát; a spolehlivě můžu říct jedno: život tvůj i tvých dětí se bude muset změnit - a všichni budete muset slevit… Na to si ale musíš přijít sama, ode mě bys tu informaci nevzala jako relevantní. Proto nechci tvoje nároky a úvahy nijak kriticky komentovat.