Jak velký nadměrek u 19měsíčního dítěte?

14535
9.9.12 08:16

Jak velký nadměrek u 19 měsíčního dítěte?

Ahoj,
dcera má poměrně velkou nohu na svůj věk. Nyní nosí číslo 24 (19 měsíců), ale už začala hlásit „auví“ a opravdu má botky tak akorát. Včera jsme zašli do 2 obuví a nohu jsem naměřila 24, chápu to dobře, že když si nohu přeměřím na těch jejich měrkách, tak pak si k tomu musím přičíst ještě nadměrek :nevim:. A kolik by měl být v tomto věku? Počítám, že ještě stále kolem toho centimetru :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
9.9.12 08:38

Ono hlavně každý výrobce má ty velikosti trochu jinak :roll: Nejlepší mi přijde obkreslit nožku na tvrdý papír, vystřihnout a zkusit do boty.
Nebo když má bota vytahovací stélku, tak vytáhnout a postavit dítko na stélku.
Nadměrek bych brala mezi 1-1,5cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
9.9.12 09:08

Přesně jak píše Pipet, nejlepší je vyndat stelku a nadměrek 1cm určitě. Mamka dělá v obuvi a vůbec tam tu měrku na boty nepoužívají, pže každá bota je jiná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
9.9.12 12:37

Tak,tak..ty merky jsou na houby. Nejlip boty s vyndavaci stelkou. Pipadne kdyz chodim sama, vyndam stelku ze stary boty a zkousim do nove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
9.9.12 13:56

Nechávám nadměrek určitě 1cm, spíš trošku víc (ale záleží, jak to vyjde). A boty vždycky zkouším, syn má vyšší nárt a ne vše mu sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
9.9.12 20:40

Botky taky všechny zkoušíme, protože dcera má taky vyšší nárt a jak jí botky nesedí, tak to hned hlásí. Bohužel ne všechny botky mají vyndavací stélku. Já jsem spíš nechápala, když na měrce naměřím 24 a zkusím botu 24, tak jí je akorát. Myslela jsem, že už s nadměrkem počítají :nevim: :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.9.12 20:49

http://www.detskeboty.cz/…y-plus12.htm
A takové měřidlo? To měří přímo rozměr nohy a boty, neřeší odlišné číslování výrobců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
9.9.12 21:33

U nás v obchodě mají to měřidlo, co dávala odkaz Pipet. Takže změří nohu, podle toho dají botu a když nemá vyndavací stélku, tak jí zkontrolují tím měřidlem. Každý výrobce má trochu jiné číslování. Jinak to měřidlo už počítá i s nadměrkem. Ale musí se změřit správně. Dítě musí při měření stát plnou vahou. Jinak se naměří klidně o číslo míň. Mám to osobně vyzkoušené. Dcera se změřit v obchodě nenechá, tak to řeším tak, jí doma postavím na papír, obkreslím nohu, vystřihnu a nechám změřit. Můžu to pak snadno porovnat i se stélkou nebo dát do boty, když není stélka vyndavací. Fakt se mi to osvědčilo a hlavně odpadly hrozné scény, které dcera v obchodě předváděla při pokusu jí změřit nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková