Jak vozit dítě na kole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LKL
1114
1.3.17 20:08

@Martassek manzel vozi v sedacce, ja vyziram bricho / tyc / vozik podle obdobi. duvod je prosty - mam damsky a maly kolo, takze ten drzak na sesacku proste neni km pridelat. manzelovi hrube zavidim, protoze teda s tim vozikem je to dost drina, s tyci ani tolik ne, mlda slape. kdyz jedu sama jen s jednou, beru si manzelovo kolo se sedackou. silene jsem se bala a asi to neni dvakrat bezpecny, pac sotva dosahnu na slapky, na zem vubec (musim jakoby seskocit bokem a chytit to na jesnu nohu prootze ram je vyssi nez muj rozkrok). no ale i s tomhle zadrhelem je to stokrat lepsi s ditetem na sedacce - ani o nem nevim!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
1.3.17 20:13

@unuděná tazna tyc je bozi kdyz je dite pri chuti (nemusim vubec slapat a jen si vezu kejty :-) ) kdyz naopak neni tak je to jak s vozejkem, i kdyz ten odpor je teda mensi… stejne mam radsi sedacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
1.3.17 20:15

@Martassek mám o pár kilo více a loni jsem dceru (2 roky a cca 11 kilo) uvezla na zadní sedačce docela v pohodě i terénní cestou. Je to jiný styl jízdy, ale dá se zvyknout. Ono když máš tu přední sedačku a jsi menší postavy, tak ti to dítě překáží a bouchá tě helmou do obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9126
1.3.17 20:26

Já mám tedy asi 58 kg, loni jsem dvouletou dceru vozila hodně často i na celodenní výlety a úplně v pohodě. Tedy pro nás byl celodenní výlet asi 15 km, protože to 4-lety syn max. zvládl, takže jsme často zastavování, ale nebyl vůbec problém. Na rovnováhu jsem si zvykla a těžší mi to přišlo jen do kopce. Letos ji budu tahat zase, protože na kole ještě neumí a na odrážedlo ji to moc nebaví (a taky je trochu línější☺)tak pokud se chceme někam dostat, nic jiného mi nezbyde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
1.3.17 20:32

Vozila jsem syna v sedačce na kole když jsem vážila taky 50 kg a bez problémů. Tedy rovnováha je fakt jiná, ale to se naučíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.17 20:36
@MaminkaLucka píše:
Můj manžel vozil dvouletou minulé léto a váží 124 kilo a měl toho plný zuby ???? takže nevím, zda právě muší váha není výhodou :nevim: :lol:

Smim se zeptat, co ma manzel za kolo, ze zvladne 124kg jeho vahy,4-5kg sedacky a jeste dite? Manzel ma 105kg a i z tohoto duvodu mam dite v sedacce ja, protoze maloktere kolo ma nosnost nad 120kg ;) Dik za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.3.17 20:36
@Martassek píše:
A vyrabeji se jeste sedacky dopredu, nebo uz se musi vozit jen vzadu za sedlem?

dělají se, máme takovou, ale máme skládací kola-Bromptony, na ty dozadu klasickou sedačku nedám, sedačku na něj Bobike-ty se používají i na koloběžky třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.3.17 20:40

@Martassek Mám 158 cm a 62 kg, vozila jsem bez fyzicky 9 kg + asi 3 kg sedacku. Letos budu vozit 10 kg.
Chce to dobrou lehkou cyklosedacku, na ktere se da vyladit teziste a trochu cviku.
Nejde jet ze sedla, nerozjedu se v prudsim kopci, máš větěší polomer zataceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.17 20:43
@LKL píše:
@unuděná tazna tyc je bozi kdyz je dite pri chuti (nemusim vubec slapat a jen si vezu kejty :-) ) kdyz naopak neni tak je to jak s vozejkem, i kdyz ten odpor je teda mensi… stejne mam radsi sedacku

Určitě, my jsme volili tyč z jediného prostého důvodu - máme veliké děti, syn měl ve 3 letech už skorem 20kg a hlava mu z půlky vykukovala nad opěrkou sedačky (o nohách ani nemluvě). Sám ještě nejezdil, později ujel jen pár km po rovině, takže období mezi 3-4 rokem bylo nejezditXjezdit s ním na tyči. Pak kolem těch 4 let už se naučil bezpečně jezdit sám a jen do kopce ho jeden z nás podporuje tlačením na ramena. Ale je fakt, že on vždycky hrozně chtěl jezdit a i na té tyči makal jako blázen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
1.3.17 20:52

Jsem jeste drobnejsi a musela jsem se to naucit nejdriv pred barakem, otaceni na malem prostoru je problem, to radeji zesednu, at me sedacka nevybuli. Ale jinak v pohode. Vozik je horsi, tezsi do kopce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
1.3.17 21:00

Ja mela po 3.diteti fyzicku snad nejlepsi co jsem kdy mela. Chtela jsem si koupit vozik, nastesti mi ho nabidla znama na vyzkouseni…nikdy vic. Slapala jsem jak blazen, cela urvana a vic nez 18km/h jsem z kola nevytahla. Manzel se vedle me dost nudil :). Navic mi to prijde nebezpecne, bud jedes k prikopu nebo do silnice. Jde mozna o zvyk, ale ja jsem s velkym dikem vozik vratila a dekovala za usetrene penize.
Za me sedacku do zadu. Na to, ze dite nevidis si zvyknes. Se sedackou vepredu daleko nedojedes. Navic ty nohy do praku… :think:. Koukni na sedacky, myslim, ze hamax dela polohovaci, super, kdyz ditko na vylete usne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.17 21:05

@Lucmína My máme Hamax, která je nejvíce polohovací a stejně v tom dítě spát nemůže :? Když má na hlavě helmu, tak se nemůže pořádně zaklonit a blembá i v pozici úplně „naležato“. Jednou jsme takhle potřebovali dojet asi 3km po rovné silnici a myslela jsem, že mě klepne. Ve výsledku jsem jela jednou rukou a druhou přidržovala dítěti (tehdy asi 15m) hlavu. Mnohem lepší je zastavit, sedačku vycvaknout a opřít někde o strom či patník :palec: To jen pro úplnost poskytovaných informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.3.17 21:06

Jezdíme teda na koloběžce, sedačka bobike vpředu. A je to v pohodě, malém má 2 roky, 13 kg a já asi 55 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
1.3.17 21:08

Vozila jsem poprvé v létě 2,5 letou dcerku na manželově kole. Takže jsem si zvykala na jiné kolo, také na cyklosedačku s dítětem. Ještě jsem vpředu měla na sobě batoh a s rovnováhou problém nebyl.
A ty rovinky aaaach domove mých mladých let :lol:
U nás je to stále z kopce do kopce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56298
1.3.17 21:10
@Lucmína píše:
Ja mela po 3.diteti fyzicku snad nejlepsi co jsem kdy mela. Chtela jsem si koupit vozik, nastesti mi ho nabidla znama na vyzkouseni…nikdy vic. Slapala jsem jak blazen, cela urvana a vic nez 18km/h jsem z kola nevytahla. Manzel se vedle me dost nudil :). Navic mi to prijde nebezpecne, bud jedes k prikopu nebo do silnice. Jde mozna o zvyk, ale ja jsem s velkym dikem vozik vratila a dekovala za usetrene penize.
Za me sedacku do zadu. Na to, ze dite nevidis si zvyknes. Se sedackou vepredu daleko nedojedes. Navic ty nohy do praku… :think:. Koukni na sedacky, myslim, ze hamax dela polohovaci, super, kdyz ditko na vylete usne :palec:

Zkoušelas to?? My jezdíme hodně, i celodenní výlety a pro dceru jsme hledali takovou sedačku, kde by mohla i spát. Ale je to utopie.
Z půjčovny jsme měli hamax sleepy a nešlo to. Domů jsme si koupili jejího asi největšího konkurenta OK Baby Sirius a jak je to jinak skvělá sedačka, tak na spaní opět nee.
I když to má spací polohy, tak dítěti stejně ta hlava padá.
Nakonec jsme to vypilovali do fáze, že když malá usne, zastavujeme, opíráme kolo o strom a odpočíváme s ní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí