Jak vozit dítě na kole?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Martassek manzel vozi v sedacce, ja vyziram bricho / tyc / vozik podle obdobi. duvod je prosty - mam damsky a maly kolo, takze ten drzak na sesacku proste neni km pridelat. manzelovi hrube zavidim, protoze teda s tim vozikem je to dost drina, s tyci ani tolik ne, mlda slape. kdyz jedu sama jen s jednou, beru si manzelovo kolo se sedackou. silene jsem se bala a asi to neni dvakrat bezpecny, pac sotva dosahnu na slapky, na zem vubec (musim jakoby seskocit bokem a chytit to na jesnu nohu prootze ram je vyssi nez muj rozkrok). no ale i s tomhle zadrhelem je to stokrat lepsi s ditetem na sedacce - ani o nem nevim!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná tazna tyc je bozi kdyz je dite pri chuti (nemusim vubec slapat a jen si vezu kejty
) kdyz naopak neni tak je to jak s vozejkem, i kdyz ten odpor je teda mensi… stejne mam radsi sedacku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martassek mám o pár kilo více a loni jsem dceru (2 roky a cca 11 kilo) uvezla na zadní sedačce docela v pohodě i terénní cestou. Je to jiný styl jízdy, ale dá se zvyknout. Ono když máš tu přední sedačku a jsi menší postavy, tak ti to dítě překáží a bouchá tě helmou do obličeje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tedy asi 58 kg, loni jsem dvouletou dceru vozila hodně často i na celodenní výlety a úplně v pohodě. Tedy pro nás byl celodenní výlet asi 15 km, protože to 4-lety syn max. zvládl, takže jsme často zastavování, ale nebyl vůbec problém. Na rovnováhu jsem si zvykla a těžší mi to přišlo jen do kopce. Letos ji budu tahat zase, protože na kole ještě neumí a na odrážedlo ji to moc nebaví (a taky je trochu línější☺)tak pokud se chceme někam dostat, nic jiného mi nezbyde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vozila jsem syna v sedačce na kole když jsem vážila taky 50 kg a bez problémů. Tedy rovnováha je fakt jiná, ale to se naučíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaminkaLucka píše:
Můj manžel vozil dvouletou minulé léto a váží 124 kilo a měl toho plný zuby ???? takže nevím, zda právě muší váha není výhodou![]()
Smim se zeptat, co ma manzel za kolo, ze zvladne 124kg jeho vahy,4-5kg sedacky a jeste dite? Manzel ma 105kg a i z tohoto duvodu mam dite v sedacce ja, protoze maloktere kolo ma nosnost nad 120kg
Dik za info.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martassek píše:
A vyrabeji se jeste sedacky dopredu, nebo uz se musi vozit jen vzadu za sedlem?
dělají se, máme takovou, ale máme skládací kola-Bromptony, na ty dozadu klasickou sedačku nedám, sedačku na něj Bobike-ty se používají i na koloběžky třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martassek Mám 158 cm a 62 kg, vozila jsem bez fyzicky 9 kg + asi 3 kg sedacku. Letos budu vozit 10 kg.
Chce to dobrou lehkou cyklosedacku, na ktere se da vyladit teziste a trochu cviku.
Nejde jet ze sedla, nerozjedu se v prudsim kopci, máš větěší polomer zataceni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LKL píše:
@unuděná tazna tyc je bozi kdyz je dite pri chuti (nemusim vubec slapat a jen si vezu kejty) kdyz naopak neni tak je to jak s vozejkem, i kdyz ten odpor je teda mensi… stejne mam radsi sedacku
Určitě, my jsme volili tyč z jediného prostého důvodu - máme veliké děti, syn měl ve 3 letech už skorem 20kg a hlava mu z půlky vykukovala nad opěrkou sedačky (o nohách ani nemluvě). Sám ještě nejezdil, později ujel jen pár km po rovině, takže období mezi 3-4 rokem bylo nejezditXjezdit s ním na tyči. Pak kolem těch 4 let už se naučil bezpečně jezdit sám a jen do kopce ho jeden z nás podporuje tlačením na ramena. Ale je fakt, že on vždycky hrozně chtěl jezdit a i na té tyči makal jako blázen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem jeste drobnejsi a musela jsem se to naucit nejdriv pred barakem, otaceni na malem prostoru je problem, to radeji zesednu, at me sedacka nevybuli. Ale jinak v pohode. Vozik je horsi, tezsi do kopce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mela po 3.diteti fyzicku snad nejlepsi co jsem kdy mela. Chtela jsem si koupit vozik, nastesti mi ho nabidla znama na vyzkouseni…nikdy vic. Slapala jsem jak blazen, cela urvana a vic nez 18km/h jsem z kola nevytahla. Manzel se vedle me dost nudil
. Navic mi to prijde nebezpecne, bud jedes k prikopu nebo do silnice. Jde mozna o zvyk, ale ja jsem s velkym dikem vozik vratila a dekovala za usetrene penize.
Za me sedacku do zadu. Na to, ze dite nevidis si zvyknes. Se sedackou vepredu daleko nedojedes. Navic ty nohy do praku…
. Koukni na sedacky, myslim, ze hamax dela polohovaci, super, kdyz ditko na vylete usne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmína My máme Hamax, která je nejvíce polohovací a stejně v tom dítě spát nemůže
Když má na hlavě helmu, tak se nemůže pořádně zaklonit a blembá i v pozici úplně „naležato“. Jednou jsme takhle potřebovali dojet asi 3km po rovné silnici a myslela jsem, že mě klepne. Ve výsledku jsem jela jednou rukou a druhou přidržovala dítěti (tehdy asi 15m) hlavu. Mnohem lepší je zastavit, sedačku vycvaknout a opřít někde o strom či patník
To jen pro úplnost poskytovaných informací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdíme teda na koloběžce, sedačka bobike vpředu. A je to v pohodě, malém má 2 roky, 13 kg a já asi 55 kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vozila jsem poprvé v létě 2,5 letou dcerku na manželově kole. Takže jsem si zvykala na jiné kolo, také na cyklosedačku s dítětem. Ještě jsem vpředu měla na sobě batoh a s rovnováhou problém nebyl.
A ty rovinky aaaach domove mých mladých let ![]()
U nás je to stále z kopce do kopce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucmína píše:
Ja mela po 3.diteti fyzicku snad nejlepsi co jsem kdy mela. Chtela jsem si koupit vozik, nastesti mi ho nabidla znama na vyzkouseni…nikdy vic. Slapala jsem jak blazen, cela urvana a vic nez 18km/h jsem z kola nevytahla. Manzel se vedle me dost nudil. Navic mi to prijde nebezpecne, bud jedes k prikopu nebo do silnice. Jde mozna o zvyk, ale ja jsem s velkym dikem vozik vratila a dekovala za usetrene penize.
Za me sedacku do zadu. Na to, ze dite nevidis si zvyknes. Se sedackou vepredu daleko nedojedes. Navic ty nohy do praku…. Koukni na sedacky, myslim, ze hamax dela polohovaci, super, kdyz ditko na vylete usne
Zkoušelas to?? My jezdíme hodně, i celodenní výlety a pro dceru jsme hledali takovou sedačku, kde by mohla i spát. Ale je to utopie.
Z půjčovny jsme měli hamax sleepy a nešlo to. Domů jsme si koupili jejího asi největšího konkurenta OK Baby Sirius a jak je to jinak skvělá sedačka, tak na spaní opět nee.
I když to má spací polohy, tak dítěti stejně ta hlava padá.
Nakonec jsme to vypilovali do fáze, že když malá usne, zastavujeme, opíráme kolo o strom a odpočíváme s ní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit