Jak vozit dítě na kole?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
1.3.17 21:12

@unuděná Jo, naše děti navíc při spanku proste visi dopredu do popruhu, polohovaní nepolohovani. Z tohoto důvodu jsme zatím dělali jen kratsi vyjizdky s časováním brzy ráno nebo hned po odpoledním spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.17 21:33

@Svistice @Moise Přesně tak, holky, kdo zkusil a má alespoň trochu soudnosti, tak v tom dítě nikdy za jízdy spát nenechá. My to děláme jako @Moise, jakmile nám tam malá usne, zastavujeme, sundaváme sedačku a dáváme si sváču, než se vzbudí ;) Taky nám tam plandá dopředu, a už jsem slyšela spoustu rad, co s tím. Například vzít izolepu a páskou přidělat helmu k sedačce! 8o Holky, nikdy to nedělejte!! Helma pak drží hlavu pomocí pásku pod bradou a takhle se dítě snadno přidusí, upadne do mdlob! Fakt nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
1.3.17 21:33

Tak my jsme vlastníci sedačky Hamax, vozíku Azub a vlečné tyče Domado…
Střídáme se s manželem o vozík a tyč. Já jsem 164cm vysoká a mám 53kg jezdíme rádi a celkem dost. Starší syn jezdí na kole sám od 2,5let (na výletech většinou na tyči)
mladší je od miminka obřík :-) loni byl jen ve vozíku (v srpnu měl 10měsíců).
Sedačka je pro mě z těch tří variant nejnáročnější…tyč nejlehčí a vozík mezi.
Vozit dítě v sedačce je jistě o zvyku, dá se to. Pro mě je nejhorší ta manipulace s kolem když mám dítě v sedačce a potřebuji s kolem třeba popojít, to mám velký problém aby se mi kolo nestavělo na zadní…už se mi to podařilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.3.17 21:43

@unuděná My teda nezastavujeme, naopak slapneme do pedalu a těch poslednich par km rychle dojedeme. Ona by se po zastaveni a jakoliv manipulaci vzbudila a bylo by s ni k nevydrzeni. Kdyz se dostaneme rychle domů, je šance, ze po okamžitém soupnuti do postylky jeste usne.
Ale jezdíme kvuli tomu jen mensi trasy do 20 km. Snad to bude letos lepsi a vydrzi dyl bdělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
1.3.17 21:46
@unuděná píše:
@Svistice @Moise Přesně tak, holky, kdo zkusil a má alespoň trochu soudnosti, tak v tom dítě nikdy za jízdy spát nenechá. My to děláme jako @Moise, jakmile nám tam malá usne, zastavujeme, sundaváme sedačku a dáváme si sváču, než se vzbudí ;) Taky nám tam plandá dopředu, a už jsem slyšela spoustu rad, co s tím. Například vzít izolepu a páskou přidělat helmu k sedačce! 8o Holky, nikdy to nedělejte!! Helma pak drží hlavu pomocí pásku pod bradou a takhle se dítě snadno přidusí, upadne do mdlob! Fakt nikdy.

To by mě ani ve snu nenapadlo 8o Malá nepřepadává dopředu, ono se sedačka sklopí fakt hezky, ale lítá jí hlava z jedné strany na druhou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.3.17 22:03

@Svistice Jasně no, tak to je o dítěti. My většinou máme dvě etapy cesty - doobědní (kdy nám občas usne, tak musíme zastavit), pak obídek, po něm někdy spánek na dece a pak odpolední etapa ;) Myslím tedy takové ty celodenní celorodinné výlety. Samozřejmě když jezdíme z chaty nebo z domova, tak nám stačí projížďka 10km dopolko, oběd doma a 10km odpoledne ;)
@Moise Věř, že spoustu lidí to napadne :roll: U nás se blembá do stran v případě menšího dítěte (do zhruba 18m) a dopředu v případě většího ;) Letos už starší jezdí sám a mladší má dva roky, je zabavitelná, takže jí udržím v bdělém stavu, dokud bude třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
2.3.17 00:19

Nase spej za jizdy v pohode. i kdyz teda blembaj nekdy taky. v normalni nepolohovaci hamaxce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.17 07:23
@LKL píše:
Nase spej za jizdy v pohode. i kdyz teda blembaj nekdy taky. v normalni nepolohovaci hamaxce

No nase deti se taky netvari, ze jsou v nepohode, ale ja na to nemuzu koukat.Kdyz si predstavim, jak by me bolelo za krkem po pul hodine takoveho spanku, tak je mi uplne spatne ;) Ale je fakt, ze ty deti jsou gumove, nam syn usinal v krosne na zadach v silenych polohach a byl uplne v pohode :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
2.3.17 07:49

Tak já mám vozík i sedačku a pro mě je 100% lepší vozík. Se sedačkou si připadám nejistě jezdím s ní jen do práce a po městě jinak vozík. Dala jsem s ním v létě 70 km a to pohodlí pro dítě je nesrovnatelné se sedačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
2.3.17 08:05

@zuzan mne na tom voziku jeste nevyhovovala jedna vec - bud jsem mela mimino peceny nebo cerny. vedeli jsme ze ho nechcem na dyl nez na jednu sezonu takze jsme pujcovali. treba to maji jine typy lip vyresene, ale pod tim igelitem se mi dite peklo a ta prachova sitka rozhodne nepobirala vsechen prach - bylo mi ji lito ze to vsechno dejcha, krom toho ze teda vecne vypadala jak namazana kremem na boty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
2.3.17 08:17

Největší pozor si dávej při nastupovaní, rozjíždění a stání s kolem na místě. Tam podle mě hrozí, že tě to jiné těžiště rozhodí, za jízdy to myslím nijak neovlivňuje. Pozor na výmoly, obrubníky. Vozík je jistě stabilnější, ale taky výrazně těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.17 09:32

@dalimil To je pravda, jednou se mi podařilo v téměř nulové rychlosti po výklonu dítěte (chtělo se mrknout přede mě :roll: :mrgreen: ) přepadnout i s kolem na bok :P Naštěstí je tam dítě poměrně chráněné, pokud nevystrčí ruce úplně ven.

@LKL Naprostý souhlas, zaprášené a uvařené dítě, takže za mě je pohodlí v sedačcce nestrovnatelné opačným směrem ;) Přijde mi, že ten vozík je vhodný jen na silnice (zpevněné cyklostezky) a jen v případě příznivého počasí. A nejlépe jen pro dítě zhruba do roku, kdy tam často usíná a nemá ještě takovou potřebu koukat ven. Větší dítě, pokud na to není zvyklé, tam bude zpruzelé. Navíc si s ním nemůžeš povídat, prostě se neslyšíte. Narozdíl od sedačky, kde můžeš podat i nějakou mlsku či pití za jízdy, povídat si, ukazovat zajímavosti atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56300
2.3.17 10:16
@LKL píše:
@zuzan mne na tom voziku jeste nevyhovovala jedna vec - bud jsem mela mimino peceny nebo cerny. vedeli jsme ze ho nechcem na dyl nez na jednu sezonu takze jsme pujcovali. treba to maji jine typy lip vyresene, ale pod tim igelitem se mi dite peklo a ta prachova sitka rozhodne nepobirala vsechen prach - bylo mi ji lito ze to vsechno dejcha, krom toho ze teda vecne vypadala jak namazana kremem na boty :-)

my jsme ho měli několikrát a za mě teda fakt ne… max pro úplně malé miminko v autosedačce, které ještě nemůže jet na sedačce, tak dejme tomu, když jiná možnost není..
Měli jsme ho párkrát půjčený.. malá tam byla sama, nudila se, neviděla pořádně ven. V sedačce komunikuje s tátou, lechtá ho na zádech, rozebírá batoh :mrgreen: Ukazuju jí, co je k vidění kolem sebe..
Ty levnější bývají dost blbě odpružené, čili pokud nechci mít dítě naklepané jako řízek, tak je třeba dost velká investice. A nepočítám prach a to, když se musí přejíždět přes normální silnici (což skoro vždy), tak je dítě v úrovni kol aut a nechráněné..

Příspěvek upraven 02.03.17 v 10:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
2.3.17 10:17

@unuděná kolo je Olpran patriot. Má silnou konstukci je to trekové kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.3.17 10:30
@MaminkaLucka píše:
@unuděná kolo je Olpran patriot. Má silnou konstukci je to trekové kolo.

Což o konstrukci (v životě jsem neslyšela, že by někomu vahou prasknul třeba rám :mrgreen: ), ale spíš o výplet kol-nepraskají mu dráty? Nevyosují se kola? Můj táta má asi 115kg a neustále má kolo v servisu právě s výpletem. A bylo mu řečeno, že má ty nejpevnější dráty, co se dělají, ale prostě u této váhy už ani tyhle to nezvládají. A to má poměrně nové slušné kolo (taky trekáč), jezdí jen silnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí