Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, čekám své první miminko, takže jsem celkem nezkušená maminka. Mimčo se mi má narodit v lednu a už teď si lámu hlavu tím jaký kočárek si mám pořídit. Všude je jich tolik. Různé barvy, velikosti a tak. Chtěla bych trojkombinaci, ale byla bych ráda kdyby mi nějaká zkušená maminka poradila, který kočátek je dobrý a podle čeho také vybírat a na co si mám při výběru dát pozor. Předem moc děkuji ![]()
Důležité je, kde žiješ - budeš jezdit terénem? MHD? Autem?
Do terénu jsou kočáry většinou větší, těžší, ale zase stabilnější a líp odpružené.
Pokud budeš často autem, nebo ve městě, je podle mě lepší menší (vejde se ti do kufru auta?, případně vejde se tam i něco jiného, než kočár? Nebo co výtah?) a lehčí (budeš ho pořád někam zvedat) snadno složitelný, pokud to budeš dělat často.
Tím se ti to rozdělí aspoň na dvě poloviny ![]()
Pak už jsou další tvoje požadavky - chceš mít dítě čelem k sobě? V korbě i ve sporťákové variantě? já třeba nemám, není to utné, ale pokud bys chtěla, dost to zúží výběr.
Na malviku maji na webu moc hezkeho pruvodce o tom, jak si vybrat kocarek. Me pred 2lety dost pomohl si vybrat ![]()
Vem si velký papír, přehni ho na půlku a na jednu stranu si napiš co chceš, aby kočárek měl, na druhou opak - co mít nesmí a podle toho pak hledej. Těžko takto radit, každý hledá něco jiného.
Základní rady už padly. Já jen vřele doporučuji nekupobvat trojkombinaci. Autosedačky v ní bývají velmi nekvalitní a malé. Radši si vyber autosedačku (vajíčko) podle kvality a k němu kompatibilní kočárek. Mě osobně se nejvíc osvědčila kmbinace několika kočárků - velký a houpací pro novorozeně, pak sporťák (trojkolka), který jsem ze začátku používala jako podvozek pro kvalitní autosedačku (vajíčko). Zkus pohledat i ve starších diskusích, zrovna nedávno jsem tu jednu zahlédla, kde byly velmi pěkně popsány jednotlivé možnosti podle využívání kočárků. Od toho se musíš odrazit dál. A taky je fajn projít si několik obchodů s kočárky, případně nějaký veletrh s dětským zbožím a udělat si obrázek o možnostech trhu. Ono se špatně sepisuje, co chceš a co ne, když nemáš ponětí, jaké jsou možnosti…
Upřímě měla jsem tři kočárky a ani jeden nevyhovuje, ted plánujeme druhé mimčo a určitě pudu bud do Baby Jogger Summit x3 nebo do Thule Glide. Myslím že jsou to nejlepší kočárky na trhu, parádně se skládají nejsou tak velké do auta jako třeba Tako, a ty velký kola jsou nejlepší. Jen ta cena není nic moc.
Já jsem nadmíru spokojená s baby design Lupo comfort. Je to kombinace s autosedačkou maxi cosi na kterou se dají dokoupit adaptéry. I sportovní verze super. Je houpací, bouda standardně velká. Sporťák se dá dat úplně do lehu a po i proti směru. A jsou na ně super recenze. A není šílené drahý. ![]()
Pust si na youtubu serial chytre maminky (nebo tak nejak) tam jeden test na kocarky je, (i autosedacky) tak aspon uvidis co sledovat za parametry. Ted mam prvni kocarek Jane trojkolku a uz bych si ho znovu nekoupila, ale jaky doporucit nevim. Taky bych nesla uz do trojkombinace, ale autosedacku cibex nebo maxi cosy zvlast a k tomu adapter na kocar. Jsou nejlepsi. ![]()
V praze ted bude veletrh s detskym zbozim od 6. Do 9.10. V Letnanech ![]()