Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj ženy, podřebuji od Vás radu a doporučení.
Doma mám starší trojkombinaci chicco s3 a 10 měsíčního prcka. S kočárem jsem spokojená, hlavně a jenom teda s korbičkou. Sporťák se nám poslední dobou začal v zádové oblasti párat a mě už se to nedaří poopravit. Díky tomu je pod zadečkem dítěte takovej nepříjemnej ďolík, takže bych kočár nejradši poslala do kopru a pořídila něco lepšího. Ale co.. Sporťák, golfky nebo rovnou novou trojkombinaci (plánujeme další minimálně 2 děti, takže ho využije)?
Moje požadavky:
Musí to mít jednoduchý skládání a zabírat co nejméně prostoru (kočár vozíme pořád v autě)
Sporťák (golfky) po i proti směru jízdy
Měl by zvládat náročný terén (polňačky, lesy, louky, sníh)
Dobré odpružení
Nevrzací
Velká korbička
Pohodlí - dítě v něm tráví hodně času
Zádová opěrka až do lehu
Nevím jestli mám koupit golfky, u kterých teda nevím jak moc jsou pohodlný a jak náročný terén vydrží. Nebo si nechat korbičku a autosedačku z chicca a koupit sporťák, nebo úplně novou trojkombinaci. Co myslíte? ![]()
@Kubido já se trochu obávám, že se vylučují body dobré odpružení/zvládat terén a zabírat co nejméně místa.
Co tak vidím, tak fakt pěkně odpružené kočáry do terénu jsou prostě velké těžké krávy.
Výběr ti dost zúží že chceš otáčecí sporťák. Tím bych začala
@Kubido Vzhledem k tomu, že chcete dětí víc, tak bych koupila pořádný sporťák, který jde do úplného lehu(včetně nožiček) a pro další dítě pak bude případně stačit pevná vložná taška, když bys měla pocit, že nestačí, tak byste pak holt pořídili ještě hluboký kočárek. Trojkombinaci jako takovou bych už asi nepořizovala. Jinak bych se zamyslela i nad tím, jak daleko chcete děti věkově od sene a můžete rovnou koupit kočárek pro dvě děti Takových, co lze používat i jen pro jedno dítě, je už na trhu spoustu _ phil and teds, britax dual atd. Já už ani nevím, jak se která značka jmenuje ale normálně si zadej tandemové nebo sourozenecké kočárky a vyjede ti jich fůra. Tím zabijete dvě mouchy jednou ranou ![]()
Já bych pokud jste spokojení s dosavadním kočárkem koupila novou podložku do kočárku nebo si nechala ušít podle té vložky co máte v kočárku novou. sporťáky jsou fajn jen na chvíli, golfky jsou zase nic moc na ježdění v terénech apod.
Já jsem spokojená s kombinací - hluboká kočár s co největší korbou a pak sólo sporťák.
Jinak teda většinou kočárky do terénu jsou velké, je to kvůli lepší stabilitě. Dobré odpružení většinou znamená, že nejsou otočná.
Jestli plánujete víc dětí, tak pořídit víc kočárů - terénní na polňačky, golfky do auta, aby zabírali co nejmíň místa. A hluboký kočár s co největší korbou.
Požadavky co máš, nesplní jen jeden kočár
Naopak sporťák je nejvíc využitelný. Pokud jezdí hodně v terénu, tak je přímo k nezaplacení. Já teda mám phil and teds sport, momentálně využívám pouze na jedno dítě, kterému jsou už dva roky. Je lehký, skladný, všude se vejde, má nafukovací kola a místo odpružení má trošku jinak dělanou tu konstrukci, takže v tom dítě nijak nestrádá. Mám i golfky a ty bereme pouze na dovolenou, když potřebujeme víc věcí, takže golfky pak dáváme na vrch kufru
Hlubký kočárek (dvojkombinaci) jsem měla pouze na první dítě. Doteď je na půdě, už jsem ho prostě nevytáhla. Teda jo, u druhého na zahradu, u třetího už ani to ne.
Koupila bych poradnej sporťák a do auta golfak. Řešila jsem to samé. Mám gt3 a nunu do auta. Myslím že tvé požadavky nejdou sloučit do jednoho…
@Kubido Mně na vaše požadavky nejvíc sedí Baby Jogger City Mini GT (případně City Elite). Splňuje všechny tvoje požadavky kromě jednoho - sporťák je jen po směru jízdy. Zato má ale jiné výhody - je dost prostorný, má hodně dlouhou stříšku, velký košík, ruční brzdu i na parkování a jde velmi jednoduše skládat. Dá se k němu dokoupit i hluboká korba nebo vložná taška, takže byste využili i pro další děti.