Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V době veder jsem na dvorku čistila ručně malý koberec 1×2 m, rozdíl po vyčištení je vidět.Ale na velký koberec jsem si netroufla a taky nevím, kde bych ten velký nechala schnout. Mokrý ho na podlaze v pokoji nechat nemůžu. ![]()
Sumaya píše:Verca182 píše:
Holky jak tak koukám na ten náš koberec, taky by chtěl už vyčistit. V okolí mají ale skoro všichni lina a plovoučky a nikdo tepovač nemá. Šlo by to nějak růčo? Kartáčem či tak něco? Ale asi to bude hodně zmáčený a ne moc čistý v „jádru“
Tak některá z vás namáhá pacinky?Přiznám se, že jsme si to nechali vyčistit od firmy, ale moc dobrý výsledek to nebyl. Bylo to čištěné strojem.
Pak za půl roku jsem to čistila ručně a kartáčem! Koupila jsem vanish na čalounění, naměřila a dala do většího kyblíku a takovou tyčinkou (tyčinka od nafukovacího balónku z MC Donalds) jsem to našlehala. Tu pěnu jsem nanesla na kartáč a čistila, ta špína výjde na povrch a pak jsem to čistou vlhkou hadrou stírala nebo spíš taky drhla křížem krážem a dělala jsem to tak dlouho dokud tam nebyla žádná špína při máchání hardy.
Trvalo mi to 5 dní. Já jsem to dělala poctivě asi 1,5 metru denně. Bavilo mě to a koberec je jak novej.
hmm to zní dobře
my máme koberec 3×5m, tak to sand taková tragédie nebude. A o koberci v chodbě ani nemluvim
Pořád říkám tomu svýmu, ať tam dá aspoň lino ![]()
alifie píše:
V době veder jsem na dvorku čistila ručně malý koberec 1×2 m, rozdíl po vyčištení je vidět.Ale na velký koberec jsem si netroufla a taky nevím, kde bych ten velký nechala schnout. Mokrý ho na podlaze v pokoji nechat nemůžu.
Když se to dělá pěnou, tak to není moc mokrý. Pouze povrchově a jak jsem to kontrolovala, tak během 2 hodin to bylo suchý a schválně jsem odkryla roh a parkety byly suchý a aji spodní část koberce. ![]()
Obnovuji diskuzi. Nevím čím vyčistit babiččin koberec, zalepený od mšic? Po celém pokoji byly její kytky a lepí to jako cukr..
Přemýšlím, zda by to šlo vyčistit, nebo rovnou koupit nový koberec?
@chipsa
objednala bych profesionální čistění anebo rovnou nový…
Ach jo, ach jo.. Chtěla jsem to něčím vyčistit, jelikož na tom koberci leží obrovská obývací stěna. To znamená stěnu oddělat a přítel koulí očima.
Maminky, čistili jste nějak nový koberec pro prtě před prvním použitím?
Děkuji ![]()
@Alčák1 Asi to taky tak udělám, už takhle mám práce dost ještě čistit koberec
…
@Gábina 29 Já ho nepotřebuji vyčistit od skvrn, ale jen před prvním použitím, ale asi to nebudu nějak moc hrotit ![]()
Ahojte, jdu pro radu.
Máme v ložnici černý zátěžák a k omu mainskou mývalí kočičku, vesměs bílou
Její chlupy a to nemluvím o manželově dlouhých blond vlasech vysát prostě nejdou. Máte prosím některá zkušenost, jak je dostat dolů? ![]()
Turbokartáče prý na zátěžák nefungují a gumové koště je prý vhodné jen na lina, plovoučky a dlažbu?
Já bych ho osobně dala pryč, ale manžel se cuká, že ak starý není a že ho kupoval za své těžce vydřené peníze ještě za svobodna
![]()
@petrusepetrus píše:Já bych ho osobně dala pryč, ale manžel se cuká, že ak starý není a že ho kupoval za své těžce vydřené peníze ještě za svobodna![]()
jééje, to znám. My se odstěhovali a koberec je tam stále (bydlí tam teď tchýně). Od koberce mám pokaždé úplně černé ponožky… ![]()
@dedrichov no, u nás to samé… Musím manžela nějak přesvědčit ![]()
@petrusepetrus píše:
@dedrichov no, u nás to samé… Musím manžela nějak přesvědčit
tak rovnou udělej někde výběr a cenovou kalkulaci. Hodně štěstí ![]()
My máme doma přípravek který nasypeme na koberec necháme chvilku působit a potom akorát vysajeme, koberec je čistý a voňavý:)