Jak vyčistit koberec?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17221
7.9.11 12:42

V době veder jsem na dvorku čistila ručně malý koberec 1×2 m, rozdíl po vyčištení je vidět.Ale na velký koberec jsem si netroufla a taky nevím, kde bych ten velký nechala schnout. Mokrý ho na podlaze v pokoji nechat nemůžu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
7.9.11 12:51
Sumaya píše:
Verca182 píše:
Holky jak tak koukám na ten náš koberec, taky by chtěl už vyčistit. V okolí mají ale skoro všichni lina a plovoučky a nikdo tepovač nemá. Šlo by to nějak růčo? Kartáčem či tak něco? Ale asi to bude hodně zmáčený a ne moc čistý v „jádru“ :nevim:
Tak některá z vás namáhá pacinky?

Přiznám se, že jsme si to nechali vyčistit od firmy, ale moc dobrý výsledek to nebyl. Bylo to čištěné strojem.

Pak za půl roku jsem to čistila ručně a kartáčem! Koupila jsem vanish na čalounění, naměřila a dala do většího kyblíku a takovou tyčinkou (tyčinka od nafukovacího balónku z MC Donalds) jsem to našlehala. Tu pěnu jsem nanesla na kartáč a čistila, ta špína výjde na povrch a pak jsem to čistou vlhkou hadrou stírala nebo spíš taky drhla křížem krážem a dělala jsem to tak dlouho dokud tam nebyla žádná špína při máchání hardy.

Trvalo mi to 5 dní. Já jsem to dělala poctivě asi 1,5 metru denně. Bavilo mě to a koberec je jak novej. :-)

hmm to zní dobře :) my máme koberec 3×5m, tak to sand taková tragédie nebude. A o koberci v chodbě ani nemluvim :zed: Pořád říkám tomu svýmu, ať tam dá aspoň lino :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
7.9.11 15:54
alifie píše:
V době veder jsem na dvorku čistila ručně malý koberec 1×2 m, rozdíl po vyčištení je vidět.Ale na velký koberec jsem si netroufla a taky nevím, kde bych ten velký nechala schnout. Mokrý ho na podlaze v pokoji nechat nemůžu. :nevim:

Když se to dělá pěnou, tak to není moc mokrý. Pouze povrchově a jak jsem to kontrolovala, tak během 2 hodin to bylo suchý a schválně jsem odkryla roh a parkety byly suchý a aji spodní část koberce. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.15 19:00

Obnovuji diskuzi. Nevím čím vyčistit babiččin koberec, zalepený od mšic? Po celém pokoji byly její kytky a lepí to jako cukr.. :think: Přemýšlím, zda by to šlo vyčistit, nebo rovnou koupit nový koberec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
28.9.15 19:18

@chipsa
objednala bych profesionální čistění anebo rovnou nový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
28.9.15 19:21

Hlasuji pro nový nebo objednat profíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
28.9.15 19:23

Ach jo, ach jo.. Chtěla jsem to něčím vyčistit, jelikož na tom koberci leží obrovská obývací stěna. To znamená stěnu oddělat a přítel koulí očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
17.10.15 12:31

Maminky, čistili jste nějak nový koberec pro prtě před prvním použitím?
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
17.10.15 12:33

Ne jenom jsme ho rozbalily a vysály

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.10.15 09:42

@Alčák1 Asi to taky tak udělám, už takhle mám práce dost ještě čistit koberec :D
@Gábina 29 Já ho nepotřebuji vyčistit od skvrn, ale jen před prvním použitím, ale asi to nebudu nějak moc hrotit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
14.5.17 15:35

Jak vyčistit zázěžový koberec?

Ahojte, jdu pro radu.
Máme v ložnici černý zátěžák a k omu mainskou mývalí kočičku, vesměs bílou :roll: Její chlupy a to nemluvím o manželově dlouhých blond vlasech vysát prostě nejdou. Máte prosím některá zkušenost, jak je dostat dolů? :think:
Turbokartáče prý na zátěžák nefungují a gumové koště je prý vhodné jen na lina, plovoučky a dlažbu?
Já bych ho osobně dala pryč, ale manžel se cuká, že ak starý není a že ho kupoval za své těžce vydřené peníze ještě za svobodna :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
14.5.17 16:56
@petrusepetrus píše:Já bych ho osobně dala pryč, ale manžel se cuká, že ak starý není a že ho kupoval za své těžce vydřené peníze ještě za svobodna :roll: :lol:

jééje, to znám. My se odstěhovali a koberec je tam stále (bydlí tam teď tchýně). Od koberce mám pokaždé úplně černé ponožky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
14.5.17 19:50

@dedrichov no, u nás to samé… Musím manžela nějak přesvědčit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
15.5.17 08:54
@petrusepetrus píše:
@dedrichov no, u nás to samé… Musím manžela nějak přesvědčit :roll:

tak rovnou udělej někde výběr a cenovou kalkulaci. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
20.9.17 10:22

My máme doma přípravek který nasypeme na koberec necháme chvilku působit a potom akorát vysajeme, koberec je čistý a voňavý:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný