Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jeste nez jsme se dozvěděli pohlaví miminka, měli jsme vymyšlená jména - tchyne s tchanem měli na všechna jména šílene kecu a nevyzadanych rad a popravdě jsem nezažila nikdy nic vic neprijemnejsiho. Proto pokud do budoucna budeme cekat další miminko, rozhodli jsme se s manzelem, ze nejenže jim nerekneme pohlaví, ale ani navrh jmen. Bohuzel si to udělali sami. A ty muzes byt rada, ze se ti dcera jeste svěřuje.
Edit.: jen upozorňuji, ze jsme neměli zadna exotická nebo silena jména, jen se jim nelíbila… a to žádná.
Zakladatelko, poku se jeste ozves, protoze se ti to asi spatne cte, co jsi ji teda navrhovala místo Daphne? To by me zajimalo.
Mne se to jmeno líbí. A bud uplne v klidu, nase deti budou davat jmena ze serialu, ktery se jeste nenatocily, podle youtuberu a influenceru, ktery my ani nebudeme znat.
Asi mi vyleti oboci, ale budu zticha ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, moje těhotná dcera mi oznámila že pojmenuje vnučku Daphne. Mě se to jméno vůbec nelíbí, přijde mi že je to jméno pro psa, ne pro člověka. K příjmení se dceři moc nehodí, ale největší strach mám z okolí. Nevíte jestli je jméno vůbec povolené? Jak to mám dceři rozmluvit?
Nemyslím si, že je rozumné rozmlouvat vaší dceři jméno její dcery. Vám do toho předpokládám nikdo taky nemluvil.
pokud se jí to jméno líbí a chtějí jí takové jméno dát, tak je to jejich věc a já naopak velmi jméno chválím, je krásné. Mně by se nelíbilo, kdyby mi moje maminka mluvila do jména a možná bych byla i smutná že se mi to snaží vymluvit. Každý máme jiný vkus a každému se líbí něco jiného ![]()
Dloho ksem nemohla rozdychat jméno Kathrin co dala moje sestřenice své dceři. Do dnes protacim panenky. Úsměvné na tom je to, že sse ty malý říká Káča. Je mozne, ze ta base může být třeba Danka nebo tak něco.
Moje segra zas neter pojmenovala Terezka a ja si na to taky nemuzu uz hromadu let zvyknou
to jmeno uplne nesnasim ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, moje těhotná dcera mi oznámila že pojmenuje vnučku Daphne. Mě se to jméno vůbec nelíbí, přijde mi že je to jméno pro psa, ne pro člověka. K příjmení se dceři moc nehodí, ale největší strach mám z okolí. Nevíte jestli je jméno vůbec povolené? Jak to mám dceři rozmluvit?
Dafne: https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
@cecetka píše:
Nezasahun do toho. Moje maminka mi vybrala krasne jmeno. Tchyni se to nelibilo a tlacila na tatu, az pujde na matriku, at nahlasi zenskou podobu jeho jmena. Takze se jmenuji po tatovi. Mnohem vice se mi ale libi jmeno, ktere mi vybrala maminka. Bohuzel to hezci jmeno nenosim
Proč sis jej v osmnácti nedala zmenit?
To bude jeji dcera, ne tvoje. Muze dat jake jmeno chce. V Cechach ji bude rikat- Dafno.
https://cs.wikipedia.org/…/Dafn%C3%A9_(jm%C3%A9no)