Jak vymoci dluh bez dokladu?

4750
10.2.13 14:51

Jak vymoci dluh bez

Ahoj,
podobne tema jsem nenasla, tak se chci zeptat vas: Mate nekdo zkusenost s tim, ze by vam nekdo dluzil penize, dejme tomu par tisic, nemeli jste doklad a presto se vam povedlo z dotycne/ho penize „jakymkoliv“ zpusobem dostat?

Rada se necham inspirovat 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1755
10.2.13 15:13

To by me taky zajimalo, ale mamka ma 2 podpisy, cisla obcanek. Pani ji dluzi 100tis, vzala si pujcku a penize ji dala! 3 roky zplacela bance a baba ji posilala penize jen 3m! Taky nevi! Koupila smenku, abx to podepsala, tak uvidime!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
10.2.13 15:25

Tak aspon nejaky papir ma, s tim uz by se dalo snad neco delat pres pravnika :think:
Bez papiru asi moc moznosti neni, leda tak najit nekoho s pekne „ostrymi“ lokty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.2.13 15:33

@Lucinatko - tak pokud nemáš nic podepsaného, tak je to slovo proti slovu a na to je max. nějací Ukrajinci atd. Každopádně přes soud nebo exekutora to asi nepůjde. Já měla uznání dluhu podepsané a řešila jsem to rok přes soukromého exekutora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
10.2.13 15:53

@Lucinatko Záleží na tom, jestli to můžeš dokázat jinak, než listinným dokladem. Na důkazní situaci je třeba myslet už v době, kdy pohledávka vzniká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
10.2.13 16:00

Muzu s epridat s dotazem? Pani podvodnice ma soudni prikaz nahrazeni skody- ale je z druhe strany republiky a ja nevim jak to z ni dostat- podvedla nas na Bazosi a soubor podvedenych podal zalobu- byla odsouzena ale ten statni zalobce mi rekl, ze vymahani uz zavisi na kazdem postizenem----tak nevim-ten soukromy exekutor-ma to nejaky smysl? moc dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
10.2.13 16:02
@Oter píše:
@Lucinatko - tak pokud nemáš nic podepsaného, tak je to slovo proti slovu a na to je max. nějací Ukrajinci atd. Každopádně přes soud nebo exekutora to asi nepůjde. Já měla uznání dluhu podepsané a řešila jsem to rok přes soukromého exekutora.

tak treba jako svedci me napadlo nebo komunikace internetova, z ktere je patrne, ze to dluzi…

Popripade beru kontakt i na ty ukrajince :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
10.2.13 16:05
@eumedon píše:
@Lucinatko Záleží na tom, jestli to můžeš dokázat jinak, než listinným dokladem. Na důkazní situaci je třeba myslet už v době, kdy pohledávka vzniká.

svedci a internetova diskuze s dotycnym :nevim: nic vic asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.2.13 16:07

@Lucinatko - pokud bys doložila, že přiznává dluh např. v e-mailové komunikaci, tak by to asi jako důkaz u soudu mohlo stačit. U těch svědků bude záležet na vztahu mezi tebou, dlužníkem a jimi. Obecně váha výpovědi třeba člena rodiny nebede taková, jako člověka, který stojí mimo spor. Zkus se nejdřív obrátit na nějakého advokáta, nebo napiš do nějaké veřejné poradny, třeba i tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.2.13 16:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
10.2.13 16:16

@Oter Prave me napadla byvala majitelka bytu, ktera vi, ze jsem mu tam nechavala veci, za ktere mi mel dat penize…

No jsem blba no :oops: Jako bez tech penez neumru hlady, ale jde mi o princip chovani cloveka, s kterym jsem se znala normalne na pratelske urovni :zed: Takze i kdyby nic neslo, tak aspon na budku dostane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.2.13 16:23

@Lucinatko - já to chápu. Sama jsem vymáhala peníze od bývalého přítele. Člověk si myslí, že někoho zná a věří mu a pak se to otočí proti němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
10.2.13 16:35
@rorozulka píše:
Muzu s epridat s dotazem? Pani podvodnice ma soudni prikaz nahrazeni skody- ale je z druhe strany republiky a ja nevim jak to z ni dostat- podvedla nas na Bazosi a soubor podvedenych podal zalobu- byla odsouzena ale ten statni zalobce mi rekl, ze vymahani uz zavisi na kazdem postizenem----tak nevim-ten soukromy exekutor-ma to nejaky smysl? moc dekuji :palec:

Takže ona má závazky po splatnosti více dlužníkům? To je důvod k podání insolvenčního návrhu. Můžete např. navrhnout konkurs na její majetek.

Anebo můžeš dluh vymáhat exekučně sama. Záleží na tvém odhadu, jestli z ní něco dostaneš. Zatím jsem nic takového nedělal, ale myslím, že pokud nemá dlužník dost peněz ani na zaplacení nákladů exekuce, tak co z nákladů exekuce a odměny exekutorovi nevymůže exekutor z dlužníka, to musí zaplatit věřitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
10.2.13 16:39
@Lucinatko píše:
svedci a internetova diskuze s dotycnym :nevim: nic vic asi

Věrohodní svědci, z jejichž svědectví vyplývá, že dluh vznikl, podle mne stačí.

A ty e-maily jako podpůrný důkaz taky pomůže, samozřejmě, musí být nějak prokázáno, že ta adresa mu patří. Třeba návrhem, aby provider sdělil soudu jeho IP adresu, ta je zvlášť u odeslaných e-mailů důležitější, než Send by a Reply To. Send By si může každý nastavit, jaké chce.

S těmi Ukrajinci bych si nezahrával ani v myšlenkách, to se taky můžeš dostat do pěkného průšvihu, to radši ty peníze ožel, než tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
10.2.13 16:46
@Lucinatko píše:
@Oter Prave me napadla byvala majitelka bytu, ktera vi, ze jsem mu tam nechavala veci, za ktere mi mel dat penize…

Bývalá majitelka domu je věrohodný svědek, protože není blízká žádné straně sporu a není ve sporu nijak angažována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel