Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
A tak to vis, ze se ohradim, ale v mezich slusnosti. Vetsinou zalezu a nebavim se s nimi, nez se hadat, nerada se hadam. Jedine co vim, ze be ze me barak neprodaji, nemuzou nikomu dat, ale taky co vim, ze budu muset platit veskere vydaje.Coz proste je nerealne, pokud chceme sve bydleni. Takze ikdyz jim reknu, ze musi zacit platit, popelnice, dan z nemovitosti, kupovat benzin do sekacky apod.Co kdyz to nezaplati? Predtim to samozrejme platili, ted je to na nas.
Tak daň z nemovitosti musíš platit Ty, ale to nebude majlant. Na sekačku se vyprdni - pokud byste se odstěhovali, tak tam můžou bydlet v pralese… jen tak dvakrát za sezonu to musíš posekat (klidně žaves kosou), abys neměla popotahování s obcí. Popelnice jsou jejich problém, ty jdou za osobou ne za majitelem nemovitosti, čili si musíš platit jen svoje. Pokud byste se odstěhovali, tak se jim na opravy apod. vyprdnu. Na férovku jim to řeknu: tady jsme nemohli dýchat, tak jsme museli jinam, a holt na tento dům nám peníze nezbývají. Říkala jsem vám, že tu budu pomáhat a platit, ale musíte mě nechat žít po svém - nenechali jste, váš problém. Nevím, kolik mají dluhů a kolik příjmů, ale IMHO ani ze sociálních dávek se u nás hlady neumírá, čili holt budou jen jíst a vybydlovat. Pokud budou dělat další dluhy apod., tak bych je nechala jejich osudu.
Víš, jedna věc je odpovědnost dětí - jasně, na rodiče se nevyprdneš atd. Ale pokud je to o tom, že budeš mít na živobytí svoje a svých dětí, nebo na podporu svých neodpovědných rodičů, tak tam není místo na přehnaný sentiment.
Ono jedna věc je pomoc, odpovědnost, plnění povinností, a druhou nechat se zneužívat a ničit si rodinu a život.
Mám podobnou situaci v rodině. Jasně jsem řekla, jaká jsou pravidla a jaké jsou sankce za jejich nerespektování. Pokud na tebe přepsali barák, aby o něj nepřišli, řekla bych jim, že jim ho vrátím, ať se exekutoři nažerou. Jestli chtějí bydlet, ať dodžují pravidla, nebo půjdou pod most. Komu se to zdá tvrdé, neví o podobné situaci vůbec nic.
Myslím, že k tomu, co tu padlo od ostatních už není moc co dodat, nenech na sobě dříví štípat.
Snad jen ještě - pokud mají rodiče dluhy, nechávej si na všechno, co do domácnosti koupíš, vystavit účtenku NA JMÉNO a pečlivě si je schovávaj. To že je dům psaný na tebe neznamená, že tam nemůže přijít exelutor zabavovat movité věci, když tam tvoji rodiče bydlí. Bylo by blbé, kdybys ze svého koupila novoh pračku, myčku a další spotřebiče a zařízení a pak o to kvůli dluhům rodičů přišla.
@Kassy píše:
Myslím, že k tomu, co tu padlo od ostatních už není moc co dodat, nenech na sobě dříví štípat.
Snad jen ještě - pokud mají rodiče dluhy, nechávej si na všechno, co do domácnosti koupíš, vystavit účtenku NA JMÉNO a pečlivě si je schovávaj. To že je dům psaný na tebe neznamená, že tam nemůže přijít exelutor zabavovat movité věci, když tam tvoji rodiče bydlí. Bylo by blbé, kdybys ze svého koupila novoh pračku, myčku a další spotřebiče a zařízení a pak o to kvůli dluhům rodičů přišla.
Dobrá pripominka ![]()
@Kassy děkuji, to všechno dělám. Je pul jedenácté a přišla návštěva. Ne me. Takže tu sedim, nemůžu usnout, je to malý dum, takže se to rozléhá. Slyším rachot v ledničce a je mi jasné, ze Rano zase bude vybraná. Přišel jeden ze sourozenců a po jeho ahoj jsem jen nahodilá KSICHT, protože už prosté nemůžu. Dovedete si představit takhle žít? Co jsem to udělala? Partner jel samozřejmé k mamince, protože jede z prace a potřebuje si odpočinout. O bydlení nechce ani slyšet, jelikož splacime ještě úvěr, co se bral na opravu zde. Když Maknem, tak možná za dva roky mužem pryč. Zítra pojedu za nim a nevím..asi se zase pohadame. Múzu si za to sama, ta moje dobročinná povaha…Nevím co víc dělat.
Vyříkat si, domluvit se na kompromisu. Rodiče i sourozenci na to budou mít taky svůj pohled. Asi mají pocit, že ovoce je jejich a samo naskákalo do flašek. Domluvit se - ovoce na rozdavani si zavařte sami. Atd.
Ja Vam rada pomohu, ale podminky, ktere jste zde nastavili, jsou nedustojne.
Na stranu druhou opravdu jsi dostala barak zadarmo, jednou bude jen tvuj - coz je nekolik usetrenych mega, je treba to v te dohode zohlednit. Kdybys mela sourozence vyplati, asi by to bylo vic, nez zaplacene dluhy rodicu.
@Slečna Ferka píše:
Zakladatelko, za mě: nevím, jak to máte udělané, ale pokusila bych se nějak oddělit domácnosti - vy na svém (např. svoje zamykací špajzka, případně i svoje kuchyně apod.), rodiče na svém (vlastní spotřebiče, co se rozbije, na to přispívají, perou a uklízejí si sami atd.). Na domě bych řešila jen to nejzásadnější, zahradu až ve chvíli, kdy budou náletové rostliny prorůstat do dveří. Je to blbý, ale nezblázníte se a budete si moct spíš užívat než kmitat.Ale to asi neprojde, co?
tak, oddelene domacnosti. at si sourozenci chodi k rodicum. pokud to amozrejme jde.
@Anonymní píše:
A tak to vis, ze se ohradim, ale v mezich slusnosti. Vetsinou zalezu a nebavim se s nimi, nez se hadat, nerada se hadam. Jedine co vim, ze be ze me barak neprodaji, nemuzou nikomu dat, ale taky co vim, ze budu muset platit veskere vydaje.Coz proste je nerealne, pokud chceme sve bydleni. Takze ikdyz jim reknu, ze musi zacit platit, popelnice, dan z nemovitosti, kupovat benzin do sekacky apod.Co kdyz to nezaplati? Predtim to samozrejme platili, ted je to na nas.
Proč je to nereálné? Oni jsou dva, děti už nemají, určitě musejí mít nějaké příjmy. Nebo jsi navíc tak hloupá, že otec má exekuce, ty je splácíš, nebo se podílíš, ještě je dotuješ s energiemi a oni za své peníze co? Žijí si nad poměry?