Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Koupili jsme dům. Včera jsem dvě hodiny mlátila kladivem do zdi a večer mi skoro upadly ruce. Nemluvě o otáčení v posteli a mých zádech. No nic ![]()
1.12. bychom měli bydlet v novém
Manžel je velký optimista, já spíš realista a domnívám se, že to nestihneme. No, já mám možnost být se synem u moji mamky, dokud to nebude v pořádku. Strach nemám. Jen se těším, až budeme bydlet. Kdybychom neměli dítě, neřeším. Jedli bychom rohlíky, svítili dvěma žárovkama v celém domě a koupat bychom se jezdili k rodičům
S dítětem to nejde.
Jak jste začínali vy? V jakých podmínkách? Věřím, že na to rádi vzpomínáte. Určitě mi to pomůže se smířit s tím, že to ještě dlouho nebude dokonalé bydlení.
Zacatky byly takovy, ze koupelna byla hoodne provizorni, nebyly podlahy v pulce bytu, spinave zdi, kuchyne 50let stara.. Bylo to sileny ale zvladli jsme to
No dokonaly to neni, koupelna je nova krasna, kuchyne teda hotova komplet neni, podlahovy topeni hotove.. tesim se na vsechno dalsi
Co vlastne u vas jeste chybi nebo v jakym atavu to je? Hruza to asi nebude kdyz za 2mes ma byt hotovo ![]()
Já když poprvé viděla manželův dům, říkala jsem si: ty vole, to je nádhera! Jsem princezna.
Dneska si někdy říkám „vzít to buldozerem“ ![]()
My jsme budovali přes rok, stehovali se kdyz bylo dceři 9 měsíců, ale i tak to bylo hrozně provizorni. Hotova byla akorat koupelna, pulka obýváku, tekla voda a fungovalo topení ![]()
Docela dlouho jsem varila jsem na zemi na el. varici
Kuchyň jsme dodelali asi az za 3 mesice od nastěhování. Ve velke casti domu byl na zemi jen beton ![]()
Už je to rok a kus co bydlime a jeste porad neni 100% hotovo ![]()
Ale snad to dotahneme nez děti vyrostou ![]()
Drzim palce ve vašem dalsim budovani. Nevím v jakem máte dům stavu ale byla bych taky spis realista… ![]()
Já jsem relativně čerstvě přestěhovaná „do svého“, naštěstí ještě žádné dítě nemáme… Rekonstruujeme si část domu, co máme k dispozici a máme obývák, koupelku, wc a ložnici, provizorní je „jen“ kuchyň - nemám v ní dřez
Umývám nádobí ve vaně a vzhledem k tomu, že doma jsme měli myčku, tak dost opruz
Ať se práce daří!
Tak to koukám, v čem jste byly
Dům je podle mě v docela dobrém stavu. Elektřina je ještě v hliníku, takže ta se musí udělat, než se nastěhujeme. Stejně tak voda.
Kuchyň jsem dostala od sousedky (pěknou). Koupim jen lednici. Veškerý nábytek máme.
Nejvíc mě trápí naše dva komíny, z nichž ani jeden nefunguje. Takže u nás jde o teplo, které možná letos nebude.
Kdysi bývalý přítel koupil byt a taky vzpomínám, jak jsem vařila na dvojplotýnce, nádobí ve vaně. Ráda na to vzpomínám. No a ted se hroutim, že na myčku ušetřim později, aby bylo na důležitější věci ![]()
My neměli akorát manželskou postel ale jinak všechno muž je stolař a tedka máme nejhnusnejsi vrata v celé dedine holt Kovářova kobyla
My jsme začínali zajímavě. Odvrtat zámek na brance, celodenní práce zámečníka na překonání bezpečnostních dveří a pak hurá se podívat, jak to vlastně vypadá uvnitř. Dům jsme vydražili. Ale jinak byl celkem nový, takže po připojení k sítím a velice, velice důkladném úklidu obyvatelný v pohodě.
My koupili dům téměř před sesti lety, starsi, k rekonstrukci, ale v dobrem stavu. dle manžela stacilo jen par malickosti, to a to pujde rychle, to zvladneme levou zadni a max do dvou let mame luxusni bydleni. hmmm. bohužel u nas ja byla ten optimista a na všechno mu skocila
nastehovali jsme se az vloni, tehdy s půlročním prckem a mame hotovy jen spodek. vrsek je v nedohlednu…
momentalne se nam kazdou chvili narodi druhy prcek a fakt jsem si nemyslela, ze budeme stále všichni jen v prizemi, ale co, vejdeme se
jinak jsme při nastehovani měli vse funkcni, topeni, kuchyn, koupelnu, to zas jo.
ted uz jsem nohama na zemi, beru to, jak to je. všechno se dela dele nez si clovek predstavoval, stoji to vice nez cekal a navíc se vždy vynori něco, co je ještě potrba dodělat, predelat, upravit
nevadi mi to, miluju to tu, srovnani domu s bytem snad ani není mozne a navíc se radujeme z každého kroku, který se podari.
preji hodne trpelivosti a at se dobře zabydlite!
@stáťáva manžel je taky truhlář, ale raději pro něj nic nevymýšlím
strašně mu vše trvá. takže co dosud vyrobil, to musí stačit.
@Izzz 1. července jsme přebírali byt, 14. odjížděli na dovolenou a končila nám smlouva v bývalém bydlišti. Bylo nutno vysekat nové rozvody (el en, voda), komplet udělat kuchyň, komplet výmalba (škrábání, zarovnávání atd).. jako byly to galeje, ale dali jsme to vč toho stěhování - mmchdm já v 8. měsíci
zpětně nechápu, jak jsme to dali
ale jako pomáhala moje mamka (hlídala staršího, pak hrubý úklid, pomáhala tchýně (s malováním, lepením tapet a úklidem - např myla okna..)
My jsme budovali skoro 5r.100 let starý barak, vysperkovali jsme ho tak, že stará kuta měla i podlahové topení místo radiátorů, nová střecha, podkroví v sadrosi nové schodiště a místnosti, zacinali jsme v 1+1 s rocnim ditetem, postupne jsme tam meli 3 deti a udělali s toho 4+kk s terasou a hezkou zahradkou a až jsme to předělali, chybělo dodělat fasadu. Tak jsme zjistili, že tam žít nechceme, že nám chybí pokoj a nechceme a nejsme mestaci a prodali to.
Zdrhli do novostavby na klic na vesnici
.
Tak hodně štěstí ať to jde od ruky a našli jste to prave bydlení.
Když jsme se seznámili, měl manžel nedostavěný dům, nechtěla jsem z města a nechtěla jsem dům a nechtěla jsem s ním kvůli tomu ani chodit. No, za rok už jsme tam bydleli. Na zemi beton, nebyly schody, nahoře vůbec nic, chyběly vnitřní dveře, nebyla hotová kuchyň, fasáda, všude binec a bláto. Měli jsme postel a skříň, v obýváku, plynový vařič a provizorní dřez. Dodělávali jsme postupně, když se narodila první dcera, tak to byla ještě dost hrůza, ale byly aspoň některé podlahy, kuchyň, koupelny a některé dveře a aspoň betonové schody. Zbytek až pak. Pořád máme pár žárovek u stropu a ne všechen nábytek, ale jinak už super.
My koupili byt nedávno, teď zvelebujeme, ale nic náročného. Malujeme, teď nám položili dřevěnou podlahu, kuchyň je kompletně rozbombardovaná, ale do půlky listopadu bude hotovo. Jinak je tu vše nové, koupelna, rozvody, topení, dveře, okna. Ještě se chystáme natřít trámy a bude hotovo. O nábytek jsme vedli nehezké hádky, ale snad už ok ![]()
@Izzz jo a mmchdm, jsme tu přes rok a doteď jsou věci, co nejsou hotové, ale už vesměs drbky
![]()