Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
no a jeste ani nesedime ani se neplazime akorat valime sudy a pokousime se si sednout a plazit akorat se u toho straaasne rozcilujeme
Děkuju
Ona se už ve dvou měsících cíleně otáčela na bříško a ve 4 válela sudy záda-břicho-záda na obě strany. Doktorka na to taky koukala jak jelen. A ve 3 měsících se vykutálela na kraj postýlky, a zabržděnou postýlku na všech 4kolečkách a na koberci odstrčila nohama od postele a propadla na zem. Krve by se ve mě nedořezal a hned jsem žhavila drát na dětské. Vše ok, rošt postýlky byl nízko a od té doby je přivázaná
Dneska už si sama přeleze ke mě do postele, ale musim dát pryč polštář. Až ho přeleze, nasadim zpátky postranici. A teď na poslední prohlídce dětská koukala vyjeveně na to, jak dělá papa na „povel“. Tuhle mi vzala skleničku, popadla jí do obou ručiček a dala k puse a pila. To jsem zas koukala já jak jelito. Necháváme jí hodně prostoru, aby se mohla vyvíjet dle svého tempa. Teď zjistila, že když si klekne, dokáže hodit zadek na stranu a sebrat hračku, co leží vedle ní. Tak čekam, co bude dál ![]()
RyBANA píše:
jo psa a mobil potvrzuji, to u nás frčí taky![]()
navíc teda nám tu ještě jezdí vysavač Roomba, tak to je pro něj taky velkej hit
Háto tý jo malá je šikovnáá![]()
Myslím že už tu bylo řečeno vše, malá se začala plazit a dost dobře a rychle, takže naše zábava je prozkoumávání bytu, kolečka u pojízdé židle, pantofle, boty, kolečka kočárku atd… Ale jinak si vystačí se svýma hračkama, pet lahví a řetízkem na dudlík.
V kočárku řvala celé léto, neb jsme ji dali do croozera a jezdili na kole nebo bruslích a krásně z něj viděla. Teď už zas v hlubokém vydrží a spinká nebo si hraje. Kárku ještě nechci, dokud si sama nesedne. .
Jo a další „hračka“ - šíleně se řehtá mým vlasům ve skřipci, tak se to mele, když vrtim hlavou. ![]()
Tak u nás frčí ovladač na televizi, závěsy, zásuvky, chůva, hlavně ten drát ![]()
Ahoj. Mám 7 měsíční holčičku a vůbec nic se jí nelíbí. U oblíkání to chápu,to každé dítě,ale jakmile ji položím na zem na deku,začne se hned vztekat. Aji když si ji vezmu do náruče,vše je v pořádku,ale jakmile si s ní sednu,začne se vztekat. Vzteká se ikdyž si ji vezmu do kuchyně,aby na mě viděla,povídám si s ní,ale pořád se vzteká. Už nevím jak jí zabavit. Hrajem si,říkanky,vše možný,ale nic. A zoubky to nejsou. Nevíte co s tím?
Taky tak, 7mi měsíční holčička nevydrží ležet. Když se nosí tak v pohodě, stejně tak když se jí někdo věnuje, ale jakmile se položí na deku k hračkám tak začne plakat a vztekat se. Tak si říkám jestli princezna není tak trochu rozmazlená.
Holky, zkuste si něco najít o separační úzkosti mrňousků. Třeba najdete odpovědi na to, proč vaše mrňata najendou pláčou.
to si nemyslim ze by byla separacni uzkost kdyz je zabavi i nekod jinej
nas malej si taky sam moc nevyhraje a obdobi 7 mesice byla kriticka porad clovek musel neco delat aby ho zabavil, ted jak leze, sotupa si atd tak si sam i docela vyhraje, napr vcera poprve sam od sebe zacal skladat krouzky na tycku…ikdyz je v ohradce tak tam ale sam treba hdinu nevydrzi ale mnusim neco vymejslet, taky zalezi jak kdy, nedky vydrzi dyl, nekdy se mu i libi byt se mnou v kuchyni v sedatkou a koukat jak varim, treba dnes mel ale svuj horsi den ,spatne se asi vyspal a fnukal od rana ani v ohradce byt nechtel…
vzdycky se sam zabavil kdyz mel nejakou novinku, treba novej koberec hraci, nebo ted tu ohradku…dostal starej ovladac a to porad telefonuje
nejvic ho ted berou ty krouzky a plastovy hrnicky
mobil, kapesníky, zrcátko a zvíře potvrzuju, zábava na douho… a u nás ještě hadice od vysavače