Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mě už hrabe! Do porodu mi zbývá 10 dní. 10 dlouhých dní. Dny plný naděje, očekávání a večerního zklamání, že opět nic.
Vím, mimino příjde kdy bude chtít, znám všechny řeči typu naspi si do zásoby, buď ráda že teď obsluhujou tebe pak budeš ty obsluhovat miminko.. a jim podobné
![]()
Nejsem zvyklá na žádnou obsluhu, jsem zvyklá trávit čas aktivně. Jezdit na výlety, využít maximálně krásné počasí…
Ale teď je tu další dlouhý, horký den, další den co budu sedět na zadku, koukat na svý oteklý nohy, poslouchat řeči, že je ještě času dost, mít nízkej tlak…
Je mi taky jasný, že mi řeknete co by za to jiný dali, ale já už jsem fakt na prášky.. najde se tu nějaká spolutrpitelka? ![]()
Já tě naprosto chápu, počítala jsem dny do konce.. najednou jsem byla v cílové metě a porod nikde.. Takže jsem počítali i dny po termínu, a to bylo o to horší..
A věř mi, jediné co bych ti doporučila je - odpočívej a spi ![]()
Teď jsem už po šestinedělí a jak si vyčítám, že jsem si nenaspala zásoby
![]()
Takhle - jestli se už fakt nemůžeš ani hýbat, odpočívej pasivně - ježiš, co já bych az to dala ( abych se mohla i přes den vyspat, natož v noci
).
Knížky, filmy, ruční práce - šití, pletení, skládala bych puzzle, malovala na trička … jestli nevíš, jak na to, internet je plnej návodů a šablon, pak si zajdi někam do nějakého kretaivního obchůdku třeba pro výtvarníky, nemusíš nakupovat za tísíce, pro začátek ti stačí černá konturka, štětec a dvě tři barvičky … kup bavlnený jednobarevný tričko nebo bodýčko pro mimi, pomaluj ho a můžeš se těšit třeba takhle … ![]()
Emilie píše:
Takhle - jestli se už fakt nemůžeš ani hýbat, odpočívej pasivně - ježiš, co já bych az to dala ( abych se mohla i přes den vyspat, natož v noci![]()
![]()
).Knížky, filmy, ruční práce - šití, pletení, skládala bych puzzle, malovala na trička … jestli nevíš, jak na to, internet je plnej návodů a šablon, pak si zajdi někam do nějakého kretaivního obchůdku třeba pro výtvarníky, nemusíš nakupovat za tísíce, pro začátek ti stačí černá konturka, štětec a dvě tři barvičky … kup bavlnený jednobarevný tričko nebo bodýčko pro mimi, pomaluj ho a můžeš se těšit třeba takhle …
dobrý nápad, zatím manžel chce založit cache (kešku) tak mu pomáhám s tou teoretickou stránkou věci, ale do terénu půjde zase sám ![]()
Ale s tím spánkem, mimi se mnou nespavost nacvičuje už teď, večer mě většinou bolí stydká kost takže dřív jsem vstávala na čúrání více méně automaticky ale teď než se vyhrabu a dobatolím se tak se proberu, pak než se zase zahrabu do peřin ![]()
Ja pred porodem gruntovala byt. Kompletni uklid vseho. Dr. rekl ze i okna muzu umyt
takze jsem svym tempem jela a jednoho dne kdyz jsem toho mela plny kecky a relaxovala tam prisel ten velky tresk ![]()
já jsem právě už dlouho neměla tak vycíděno jak mám teď ![]()
Podle rodinných dispozic (mamča i babička) jsem měla rodit už minulý týden tak jsem se těšila na rychle a zběsile a ono to vypadá na zběsile leda tak pomalu ![]()
Koukni na tohle http://www.ulozto.cz/…8-cz-tit-avi ,jestli si neviděla…mně sto moc líbilo
mohlo by ti to pomoct se na porod dívat jinak a taky ti to zkrátí to úmorný čekání ![]()
No, a nejhorší je, že už 3 týdny slyším, že to bude každou chvilku, ať raději nikam moc nejezdím, abych nerodila někde, kde by se mi nelíbilo
![]()
No, jdu zkusit ty okna.
aleachimka píše:
No, a nejhorší je, že už 3 týdny slyším, že to bude každou chvilku, ať raději nikam moc nejezdím, abych nerodila někde, kde by se mi nelíbilo![]()
No, jdu zkusit ty okna.
Plně tě chápu, já jsme měla z toho hlavu, jak balón a manžel mě měl plné zuby. Teď po termínu, jsem klidnější a konec mě čeká nejpozději ve čtvrtek.
prostě to musíš nějak přežít, i ty pitomé dotazy a uklidňování. Mně nepomáhal ani úklid a ani procházky, čtení… Pořád jsem na to myslela.
Cassi píše:
Plně tě chápu, já jsme měla z toho hlavu, jak balón a manžel mě měl plné zuby. Teď po termínu, jsem klidnější a konec mě čeká nejpozději ve čtvrtek.
prostě to musíš nějak přežít, i ty pitomé dotazy a uklidňování. Mně nepomáhal ani úklid a ani procházky, čtení… Pořád jsem na to myslela.
já jsem teda velká milovnice čtení, ale z knihovny mám už všechno přečteno a i když dřív jsem se ke některým knížkám vracela ráda teď na ně náladu nemám..
Právě já jsem taky myslela na to že když trošku máknu, prochajdy se psem, úklid vaření okna že mimčo přemluvím na cestu ven, ale dopadá to tak že mě bolí kříž jako prase, stydká kost a houby z toho akorát jsem večer vzteklejší než ráno
no vydržet to musím nic jinýho mi nezbyde ale je to dloooouhé ![]()
Ahoj. Trpím stejně. Mám 13 dní do porodu a už jsem z toho na prášky
. Jsem jako velryba, nohy mám jako bambule a při každých poslíčkách zajásám, že už by to mohlo přijít. Jenže jsou tak jednou za den a ještě tak slabý, že když nejsem úplně v klidu, tak je ani necítím. A i doktorka říkala, že se to k porodu ani nechystá.
Ráda bych se aspoň před miminkem vyspala, ale to taky nejde, páč v noci chodim čůrat po třičtvrtě hodinách. Úplně chápu, jak se cítíš ![]()
jeee a já myslela,že jsem jediná která to tak bere…pořád jen poslouchám…ještě 2v1?ještě jsi celá?a tak dále......pořád jen horko a únava…když vyrazím do ulic jsem zpocená jako prase.....bolí mě nohy a tvrdne mi břicho.....jenže já mám ještě přes 20 dní do termínu.....ale už bych šla…dcerka chce jet pod stan a do zoo.....tak jí říkám,že zoo určitě neujdu..a pod stan??takže trpíme všichni.....opařila jsem si břicho formou od bábovky,když jsem jí nemohla vyklepat,mám zafačovanej prst,když jsem chtěla připravit snídani malé…to byly jatka,a dnes v noci jsem sjela poslední tři schody po zadku když jsem opět musela čůrat!!!!už fakt nemůžu.....každý ráno se vzbudím a říkám si…tak konečně zase další den…nevím jestli jsem tak upnutá k porodu nebo co se děje… ![]()
jooo a na ty okna atd.já to zkusila.....drhla koberce,převlíkala postele,umývala okna a druhej den jsem skončila ve špitále s mírným krvácením.....tak hlavně opatrně holky ![]()