Jaká antikoncepce po 2 císařích

5.3.16 12:55

Jaká antikoncepce po 2cisarich

Ahoj holky, mám po dvou cisarich a proto mi dr. nedoporucil tělísko, že jsem narodila normálně. tak mi dal proveru a blbne to furt krvacim i s orgametrilem a to mám Uz druhou injekcí. tak nevím co dal depoproveru už asi chtít nebudu nesedí mi. máte někdo zkušenost co vám doporučil dr po 2cisarich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
5.3.16 12:57

Proc ne tělísko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
5.3.16 13:03

@katkacaajkova vždyť můžeš cokoli. I to těísko, jen zavádění nebude nic příjemného.
Pokud chceš hormony, tak klasicky prášky, náplasti, nuvaring…

Jinak bez hormonů spermicidní gel/globule Pharmatex, kondomy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.3.16 13:17

@katkacaajkova Vzhledem k tomu, že jsou tělíska o pro ženy, které nerodily, tak bych v tom neviděla problém. Depo provera je teda pěkná sr. čka, to fakt není antikoncepce první volby. Pokud nechceš zobat prášky, tak zkus náplasti, vaginální kroužek nebo si vygoogli ty tělíska a zeptej se, proč bys je nemohla mít.

• Citovat
  • Upravit
27264
5.3.16 13:25

@Alyss1 @katkacaajkova mě taky po císaři tělísko nedoporučil, takže pokud bych chtěla brát nějakou antikoncepci, tak bych volila prášky, pokud ti injekce nesedí. Divím se, že si necháš píchnout druhou, když už ti první nesedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
5.3.16 13:51
@fashion_victim83 píše:
@katkacaajkova nejlepsi si pri druhem cř nechat podvázat vaječníky a kdyby jsi nahodou jeste pak chtela dite, tak se udela inseminace. Telisko bych si nedala nikdy-neco co funguje na principu zánětu mi neprijde ok.

Ano, já budu rodit SC a mám to v plánu. Lidi na mě koukají, vzhledem k počtu IVF, jako na blázna, ale sekundární sterilita není antiko.

Jen doplním, inseminace by v případě podvázání vaječníků byla na nic. Inseminací dostaneš za čípek pročištěné spermie, ale když nemáš trubky, nedostane se k nim vajíčko na oplodnění. Jediná cesta je odběr vajíčka a oplodnění in vitro buď v nativním nebo stimulovaném cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.3.16 13:54

@lleennttiillkkaa Netušíte proč se tělísko po SC nedoporučuje? Já už nechci brát prášky a sterilizaci teda zatím neplánuju, tak jsem na to tělísko tak nějak spoléhala.
@fashion_victim83 Když si nechá podvázat vaječníky, tak jí inseminace bude asi nahouby, když se to vajíčko nikam nedostane, ne?. Musela by podstoupit klasické IVF s odběrem vajíček.

• Citovat
  • Upravit
27264
5.3.16 17:30

@Elenloth doktor mi říkal, že když brzo, tak nejdřív po roce spíše dýl, až bude jizva zhojená. Já osobně po první sekci o tělísku ani neuvažovala, věděla jsem, že je na delší dobu a myslela jsem si, že budu chtít, tak do 3 let dítě. U druhýho jsem se rozhodla, že si dobrovolně hormony do těla rvát nebudu a nehormonální tělísko prý není spolehlivé, nevím jeho účinnost jsem nezkoumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
5.3.16 22:29

Telisko po sekci neni problem. Jen ne hned :-) Vetsina gynekologu ho zavadi 3-6 mesicu po sekci, kdy uz je jistota, ze je jizva kompletne zhojena. Opatrnejsi gyndari zavadeji az po roce. (Jsem lekarka, sice ne gyn. ale zjistivala jsem si to od kolegu po vlastnim cisari - osobne jsem si ho nechala zavest 6 mesicu po druhe sekci. Nejsnadneji se zavadi 1.den cyklu, kdy je cipek nejpoddajnejsi. Nebylo to prijemne ale ani vylozene bolestive)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 22:12

Antikoncepce po CS

Ahoj, jak se chranite po sekci? Bojim se otehotneni vic nez kdybych rodila beznou cestou..preci jen rekonvalescence po cs je delsi..Mam zvysene trombocyty.. premyslim o antikoncepci pro kojici i přesto ze po porodu nekojim..ale protoze ty pro kojici jsou slabsi a neni tam takove riziko trombozy. Jak se chranite vy? Mate typ na nějakou nizkohormonalni antikoncepci? dekuji

• Citovat
  • Upravit
369
24.2.22 22:29

Pro 100% ochranu jsme po posledním císaři už používali dvojitou ochranu - tu antikoncepci pro kojící (zůstala jsem u ní i po ukončení kojení) spolu s kondomem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.22 23:32

@pipa.k jakou znacku jste mela? Nemela jste nezadouci ucinky? Taky zvazuji kondom plus antikoncepci pro kojici

• Citovat
  • Upravit
369
25.2.22 11:57

Napřed jsem užívala Cerazette a po jejím zdražení Daisenette. Vedlejší účinky byly asi jak u jiných antikoncepcí - snížené zvlhčení a pokles libida. Vyhovovalo mi, že jsem neměla menstruaci. Zkoušela jsem užívat i Azalii, ale ta mi nesedla, měla jsem s ní dlouhodobější špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 12:03

@pipa.k ja byla dnes na gynde a doktorka mi skrz zvysene trombocyty nedoporucila zadnou :(…po cisari se tehotenstvi opravdu bojim..holt nam nic jineho nez kondom nezbyde asi

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1