Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A ještě kde prosím vás tělísko zavádějí?Normálně v ordinaci gyndař?
Používáme klasicky kondomy a vyhovuje mi to. Manžel sice raději bez, ale u mě se takhle netlumí chuť na sex ani jeho vnímání a nemám problémy spojené s užíváním HA.
jitkabokule píše:
hlasuji pro tělísko ale bez těch hormonů.
a jaké tělísko je bez hormonů např.?Mirena je s hormony??
jitkabokule píše:
hlasuji pro tělísko ale bez těch hormonů.
a jaké tělísko je bez hormonů např.?Mirena je s hormony??
No, nechapu proc anonym, ale nevadi… ![]()
Ja muzu doporucit telisko - MIRENA, najdi si treba o tom na internetu, vyjde financne skoro nejlepe, mas na dlouhou dobu po starostech, je i setrnejsi a co mi doktorka rikala, tak zrovna ta mirena pusobi i proti rakovine delohy, nebo tak nejak… ![]()
Ja mam a muzu rict, ze absolutne vubec nelituju!!!!! ![]()
Nad krouzkem jsem take uvazovala, ale ten je oproti mirene silene drahy!!!
ja hlasujem pre Mirenu, je to tělísko. Obsahuje hormon levonorgestrel, ktorý uvoľňuje do dělohy vo veľmi malom množstve a tým bráni otehotneniu. Výhodou je, že pri telísku normálne fungujú vaječníky, dochádza k ovulácii na rozdiel od pululiek, tam je cyklus zastavený a vaječníky nefungujú. Zavádza sa na 5 rokov, zo začiatku možeš špiniť, ale po čase i prestaneš menstruovať (vďaka Mirene nedochádza k rastu děložnej slinzice, preto sa neodlučuje a krvácanie sa nedostaví). Počiatočná investícia nie je malá cca 5000 až 7000 Kč, ale keď si spočítaš, koľko by si za tú dobu vrazila do piluliek a vložiek, tak sa to vráti asi 3-násobne.
Barca12345 píše:
No, nechapu proc anonym, ale nevadi…![]()
Ja muzu doporucit telisko - MIRENA, najdi si treba o tom na internetu, vyjde financne skoro nejlepe, mas na dlouhou dobu po starostech, je i setrnejsi a co mi doktorka rikala, tak zrovna ta mirena pusobi i proti rakovine delohy, nebo tak nejak…
Ja mam a muzu rict, ze absolutne vubec nelituju!!!!!
Díky.A netloustne se po té Mireně?Já mám totiž hrůzu ze ztloustnutí
A to ti tam zavedou a máš to třeba na rok?A nešpinila jsi po něm?Já slyšela že hodně holek po tom dost krvácelo
Anonymní píše:Barca12345 píše:Díky.A netloustne se po té Mireně?Já mám totiž hrůzu ze ztloustnutí
No, nechapu proc anonym, ale nevadi…![]()
Ja muzu doporucit telisko - MIRENA, najdi si treba o tom na internetu, vyjde financne skoro nejlepe, mas na dlouhou dobu po starostech, je i setrnejsi a co mi doktorka rikala, tak zrovna ta mirena pusobi i proti rakovine delohy, nebo tak nejak…
Ja mam a muzu rict, ze absolutne vubec nelituju!!!!!A to ti tam zavedou a máš to třeba na rok?A nešpinila jsi po něm?Já slyšela že hodně holek po tom dost krvácelo
No, mam to neco pres mesic, snad? Ja uz nevim, ten cas silene leti! ![]()
Nepribrala jsem vubec nic, trochu se mi zhorsila plet, ale to se casem vratilo do normalu, priklanim se k tomu, ze si telo muselo zvyknout!
Kdyz ti to doktor zavede, je to i na pet let, ovsem, muzes kdykoli vyndat a otehotnet - Mirena na to nema vliv. Ja vim, ze dalsi ditko hned nechci a proto se nam to vyplati.
Krvacela jsem asi dva tydny, a to bych ani nerekla krvaceni, ale spineni - ted uz jsem naprosto bez vlozek a fajn!
Zavadela to moje gynekolozka, nerikam, ze to bylo prijemne, ale urcite me to „nebolelo“.
Jinak stala me 6500 Kc, nekdo ti ji da i levneji, je to doktor od doktora jine, ale kdyz jsem se ptala na ty krouzky do pochvy a nebo naplasti (prasky u me neprichazeji v uvahu) tak by vysly na 4000 Kc na rok, takze se ta ceny vyplati.
Jo a jeste kdyz ti Mirena nesedne, je moznost vraceni penez, myslim, ze az tri ctvrtin… ![]()
Takze za me doporucuju fakt toto…
trochu blbá odpověď:
Nejlepší antikoncepce je vzteklé batole
![]()
momi33 píše:
trochu blbá odpověď:
Nejlepší antikoncepce je vzteklé batole![]()
Ano souhlasím ![]()
MarkyM píše:momi33 píše:Ano souhlasím
trochu blbá odpověď:
Nejlepší antikoncepce je vzteklé batole![]()
No joooo, alevztakle batole usne, maminka si kapek odpocine a uz se zapalujou lejtka!!!
Teda ja to tak mam! ![]()
Ahoj, na mojí otázku je nejjednodušší a nejpravdivější odpověď NEMÍT SEX
Ale ted vážně.Jsem měsíc po porodu a uvažuji jakou antikoncepci si nechám napsat.
Před otěhotněním jsem brala HA, ale nic moc dobře mi to nedělalo, tak nevím.Bojím se, že po nějaké hodně ztloustnu nebo mi zmizí chut na sex atd.A s tím tělískem, jak to funguje?Obsahuje hodně hormonů?Můžu po něm tloustnout a mít deprese nebo něco?A jak často se vyjímá?Jak pak funguje MS?
Díky za odpovědi