Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Lalelale píše:
@Walburga to mi povídej. Díky bohu mám zásoby, protože je mám i za běžné situace, ale bylo mi z toho pohledu doopravdy úzko. Kéž by lidi nepodléhali panice, která celou situaci ještě zhoršuje.
Přesně, za běžné situace…
jsem zvyklá mít ode všeho něco. Problém jsou média. Nemají psát, že je vykoupený to a to. Je vidět jací jsou to paraziti. ![]()
Bydlím ve středních Čechách, do práce chodím zatím normálně, manžel dělá teď z domova. Venku je provoz tak nějak klasický, včera jsme stáli i v koloně. Naposledy jsem byla nakoupit v sobotu v Tesco a roušky mělo tak 1 % lidí - to bylo ale ještě před tou tiskovkou vlády a před tím větším omezením.
Super, právě teď probíhá hlášení městského rozhlasu, že od 16.3. 6.00 je vyhlášená karanténa a je zakázán jakýkoliv pohyb venku. To jsou blesci.
@Lalelale píše:
U nás lidi začli v panice skupovat věci a léky, prvně ve svém životě jsem zažila prázdné regály. Hodně depresivní. Viděla jsem, jak si nějaký de*il třeba odnáší 30 mouk nebo košík plný konzerv, takže pak nezbude na ostatní a budí to dojem, že zs týden začne válka. Kdyby nebylo těchto panickych hoarderu, asi by nám všem bylo líp.
Ten de☆il mohl být pracovník sociální služby nebo dobrovolník, co rozvážejí nákupy seniorům. Nemusel, ale mohl. Nesoudila bych, pokud si nejsem jistá.
Liberecký kraj - u nás dobrý, máme jenom tři nakažený v celým kraji a to ještě daleko od nás. Měli jsme štěstí, že jsme měli prázdniny minulý týden, takže většina lidí už nikam do ciziny neodjela a tudíž nic nedovezla.
Já do práce chodím (soc. služby), tam nehrozí, že by nás zavřeli. Dneska jsem vyšla poprvé v roušce, bylo to divný. Ale chodilo v ní hodně lidí. Do Alberta prej nepouštěli lidi bez rukavic a něčeho před obličej. A před chvílí jsem se dozvěděla, že v celým kraji se musí do krámů, pošt, apod., chodit pouze v roušce.
@bertoldina píše:
Ten de☆il mohl být pracovník sociální služby nebo dobrovolník, co rozvážejí nákupy seniorům. Nemusel, ale mohl. Nesoudila bych, pokud si nejsem jistá.
Přesně tak. Taky nakupujeme jídlo pro svý klienty a víkendový nákupy stojej za to. Až mi to je v týhle době trapný. ![]()
Severní Čechy, v našem městě zatím žádný nakazeny. Kdo nemá zakryta ústa a nos, je vykázán z MHD. Fronty v lékárnách, v obchodech chybí hlavně toaletní papír a kapesníky. Do/z práce chodím pěšky se šátkem.
Velké pražské sídliště - vylidněno, pár lidí od autobusu, roušku méně než polovina řekla bych. Ale dítě ven přece aspoň na chvíli potřebuje, nemůže být přece X dnů, týdnu zavřená doma. Takže jsme teď na hřišti, samy dvě, máme roušku. Jak to děláte s dětmi ve velkých městech, na sídlištích?
Malomesto 20 km od Brna, dneska potvrzen jeden nemocný, ale asi to poroste, jsou tu pitomci, co po návratu z Itálie nebyli v karantene. Bydlim na klidném konci u lesa, roušku nosí mladí, důchodci moc ne. Chodíme jen do přírody, teď jsem potkala asi 10 lidi, všichni s rouškou. Doufám, že až se vyhlásí ten prvni nemocný, že si všichni en obličej zakryji. Nasi (65+) jedou zítra do penny a bez roušky je tam prostě nepustim. Siju dvouvrstvé s možností vložit filtr. To by snad na ten nákup mělo stačit. Jinak jsem na RD, starší je doma, zavřeli školky. Chlap jezdí do práce autem a dělá v malém kolektivu nebo venku. Tak snad se nám to vyhne a prezijeme. Držte se a nepanikarte! ![]()
U nás je to jak u blbečků na dvorečku
lidi to nerespektují, je karantena a oni jdou celá rodina nakoupit.. a za hodinu znova.. samozřejmě bez rousky. A když už někoho s rouškou vidí, ještě se smejou ![]()
@Katcha beru auto a jedu nekam, kde nikdo neni. Les, louka, chata…
Tak u nás to venku vypadá podobně jako běžně - je tu vcelku prázdno. Lidi nosí rousky - máme to nařízené. Pro lidi nad 70 let byla zřízena nákupní služba.
Kraj Prahy: chodime s detmi do prirody-pole, louky, cesticky, strane a vyhybame se lidem. Na hriste a vubec smerem k zastavbe nechodime. V Lidlu byl nakoupit dnes manzel. Prodavacky mely respiratory a pry tak 80% zakazniku rousky. Starsi obcane nic. Na ulici prazdno. Kolem domu po trave tu bezne ve skupinach pobihaji samotne deti a ty tu od pondeli nejsou. Manzel ma HO, tak jsme doma vsichni a trochu ponorka uz je.
U nás ve vesnici kousek za Prahou jsem potkala pár lidí, většina měla roušku včetně mě. V Praze v tramvaji do centra jsme ve vagonu byli v počtu 2 - 5 lidí. Vlakem jsem jela domů sama v celém horním patře Elefantu. Na mezipatře byli dva lidi, kolik bylo dole, nevím.
Praha je dost vylidněná, nejvíc lidí čekalo ve frontě v Stoklasovi. Do malých lékáren chodí lidé po jednom, zbytek čeká ve frontě na chodníku. V Bille v centru celkem pár lidí, prodavačka v uzeninách roušku neměla. Prodavačky v mase-uzeninách v obchodě v metru měly roušku všechny. Na ulici bylo pár lidí, roušku mělo víc jak polovina lidí. Do MHD nikdo bez roušky nenastoupil.
@Walburga to mi povídej. Díky bohu mám zásoby, protože je mám i za běžné situace, ale bylo mi z toho pohledu doopravdy úzko. Kéž by lidi nepodléhali panice, která celou situaci ještě zhoršuje.