Jaká je u vás situace v místě bydliště?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lalelale
17.3.20 15:41

@Walburga to mi povídej. Díky bohu mám zásoby, protože je mám i za běžné situace, ale bylo mi z toho pohledu doopravdy úzko. Kéž by lidi nepodléhali panice, která celou situaci ještě zhoršuje.

• Citovat
  • Upravit
1224
17.3.20 15:45
@Lalelale píše:
@Walburga to mi povídej. Díky bohu mám zásoby, protože je mám i za běžné situace, ale bylo mi z toho pohledu doopravdy úzko. Kéž by lidi nepodléhali panice, která celou situaci ještě zhoršuje.

Přesně, za běžné situace… :nevim: jsem zvyklá mít ode všeho něco. Problém jsou média. Nemají psát, že je vykoupený to a to. Je vidět jací jsou to paraziti. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
17.3.20 15:58

Bydlím ve středních Čechách, do práce chodím zatím normálně, manžel dělá teď z domova. Venku je provoz tak nějak klasický, včera jsme stáli i v koloně. Naposledy jsem byla nakoupit v sobotu v Tesco a roušky mělo tak 1 % lidí - to bylo ale ještě před tou tiskovkou vlády a před tím větším omezením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 16:00

Super, právě teď probíhá hlášení městského rozhlasu, že od 16.3. 6.00 je vyhlášená karanténa a je zakázán jakýkoliv pohyb venku. To jsou blesci.

• Citovat
  • Upravit
18249
17.3.20 16:11
@Lalelale píše:
U nás lidi začli v panice skupovat věci a léky, prvně ve svém životě jsem zažila prázdné regály. Hodně depresivní. Viděla jsem, jak si nějaký de*il třeba odnáší 30 mouk nebo košík plný konzerv, takže pak nezbude na ostatní a budí to dojem, že zs týden začne válka. Kdyby nebylo těchto panickych hoarderu, asi by nám všem bylo líp.

Ten de☆il mohl být pracovník sociální služby nebo dobrovolník, co rozvážejí nákupy seniorům. Nemusel, ale mohl. Nesoudila bych, pokud si nejsem jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
17.3.20 16:12

Liberecký kraj - u nás dobrý, máme jenom tři nakažený v celým kraji a to ještě daleko od nás. Měli jsme štěstí, že jsme měli prázdniny minulý týden, takže většina lidí už nikam do ciziny neodjela a tudíž nic nedovezla.
Já do práce chodím (soc. služby), tam nehrozí, že by nás zavřeli. Dneska jsem vyšla poprvé v roušce, bylo to divný. Ale chodilo v ní hodně lidí. Do Alberta prej nepouštěli lidi bez rukavic a něčeho před obličej. A před chvílí jsem se dozvěděla, že v celým kraji se musí do krámů, pošt, apod., chodit pouze v roušce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
17.3.20 16:14
@bertoldina píše:
Ten de☆il mohl být pracovník sociální služby nebo dobrovolník, co rozvážejí nákupy seniorům. Nemusel, ale mohl. Nesoudila bych, pokud si nejsem jistá.

Přesně tak. Taky nakupujeme jídlo pro svý klienty a víkendový nákupy stojej za to. Až mi to je v týhle době trapný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
17.3.20 16:27

Severní Čechy, v našem městě zatím žádný nakazeny. Kdo nemá zakryta ústa a nos, je vykázán z MHD. Fronty v lékárnách, v obchodech chybí hlavně toaletní papír a kapesníky. Do/z práce chodím pěšky se šátkem.

• Citovat
  • Upravit
2438
17.3.20 16:31

Velké pražské sídliště - vylidněno, pár lidí od autobusu, roušku méně než polovina řekla bych. Ale dítě ven přece aspoň na chvíli potřebuje, nemůže být přece X dnů, týdnu zavřená doma. Takže jsme teď na hřišti, samy dvě, máme roušku. Jak to děláte s dětmi ve velkých městech, na sídlištích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
17.3.20 16:51

Malomesto 20 km od Brna, dneska potvrzen jeden nemocný, ale asi to poroste, jsou tu pitomci, co po návratu z Itálie nebyli v karantene. Bydlim na klidném konci u lesa, roušku nosí mladí, důchodci moc ne. Chodíme jen do přírody, teď jsem potkala asi 10 lidi, všichni s rouškou. Doufám, že až se vyhlásí ten prvni nemocný, že si všichni en obličej zakryji. Nasi (65+) jedou zítra do penny a bez roušky je tam prostě nepustim. Siju dvouvrstvé s možností vložit filtr. To by snad na ten nákup mělo stačit. Jinak jsem na RD, starší je doma, zavřeli školky. Chlap jezdí do práce autem a dělá v malém kolektivu nebo venku. Tak snad se nám to vyhne a prezijeme. Držte se a nepanikarte! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 16:58

Jihlavsko

U nás je to jak u blbečků na dvorečku :zed: lidi to nerespektují, je karantena a oni jdou celá rodina nakoupit.. a za hodinu znova.. samozřejmě bez rousky. A když už někoho s rouškou vidí, ještě se smejou :zed:

• Citovat
  • Upravit
10425
17.3.20 17:36

@Katcha beru auto a jedu nekam, kde nikdo neni. Les, louka, chata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 17:58

Tak u nás to venku vypadá podobně jako běžně - je tu vcelku prázdno. Lidi nosí rousky - máme to nařízené. Pro lidi nad 70 let byla zřízena nákupní služba.

• Citovat
  • Upravit
22894
17.3.20 18:33

Kraj Prahy: chodime s detmi do prirody-pole, louky, cesticky, strane a vyhybame se lidem. Na hriste a vubec smerem k zastavbe nechodime. V Lidlu byl nakoupit dnes manzel. Prodavacky mely respiratory a pry tak 80% zakazniku rousky. Starsi obcane nic. Na ulici prazdno. Kolem domu po trave tu bezne ve skupinach pobihaji samotne deti a ty tu od pondeli nejsou. Manzel ma HO, tak jsme doma vsichni a trochu ponorka uz je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Černá vdova
17.3.20 18:48

U nás ve vesnici kousek za Prahou jsem potkala pár lidí, většina měla roušku včetně mě. V Praze v tramvaji do centra jsme ve vagonu byli v počtu 2 - 5 lidí. Vlakem jsem jela domů sama v celém horním patře Elefantu. Na mezipatře byli dva lidi, kolik bylo dole, nevím.
Praha je dost vylidněná, nejvíc lidí čekalo ve frontě v Stoklasovi. Do malých lékáren chodí lidé po jednom, zbytek čeká ve frontě na chodníku. V Bille v centru celkem pár lidí, prodavačka v uzeninách roušku neměla. Prodavačky v mase-uzeninách v obchodě v metru měly roušku všechny. Na ulici bylo pár lidí, roušku mělo víc jak polovina lidí. Do MHD nikdo bez roušky nenastoupil.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA