Jaká je u vás situace v místě bydliště?

2089
17.3.20 14:00

Jaká je u vás situace v místě bydliště?

Zdravím dámy, jak to u vás vypadá?
U nás na Moravě jde vidět, že se něco děje.
Když se podívám z okna přes hlavní cestu, žádný velký provoz, lidé žádní.
Jen výjimečně někdo projde s taškou nákupu z místního obchodu s rouškou na tváři.
Když jsem včera byla nakoupit v Lidlu 2km od domu, tam už bylo lidí více, spousta roušku na sobě neměla, ale alespoň měly šátek vč. mě.
Nakoupila jsem si větší nákup za 2 tisíce, abych nemusela se vystavovat riziku každodenního nákupu.
V práci jsme skončily, tak jsem doma s dětmi.
Muž zatím pracuje, ale asi taky brzy skončí.
Budeme doma, jak dlouho to nikdo neví, hlavně ať jsme zdraví i vy ostatní okolo tady na emimino. Jinak tady v okolí jsou zatím 3 nakažení a bojíme se, jak to bude dál.
Tak se držte ženský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.3.20 14:06

@korneli u nás ve městě dva nakažení. Menší provoz je taky znát - bydlíme v domku u silnice. Rousky - tak polovina lidi nosí, druhá ne. Dnes jsem byla po poradně v lékárně a roušku měli tak tři lidé.
Jinak já jsem doma s první dcerkou, teď čekám druhou. Manželovi práci zavřeli už minuly týden. Ale snad se to všechno nějak zvladne.

• Citovat
  • Upravit
19986
17.3.20 14:14

Lidi jezdí autem, chodí na nákup, někoho vidím na procházkách, lékárny narvane, nechápu proč? Chlap chodí do prace a chodit normalne bude, já chodím na brigádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
17.3.20 14:20

Na sídlišti pohledem z okna mrtvo. Občas jednotlivec venčí psa. Sem tam projede auto… dětská hřiště prázdná. Roušku včera venku neměl nikdo (já u venčení šátek), v Lidlu jsem měla já šátek a 4 další lidé roušku, jinak bez. Doufám ale, že dneska už je to se zakrýváním obličeje lepší. Na místech „příroda“ na okrajích se občas někdo mihne, ale co jsem viděla osobně, dodržují vzdálenost a neshlukují se. Ale v centru je to prej masakr v parcích. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 14:20

Tak ja byla dopoledne v Praze na Cernaku, protoze jsem musela koupit pliny. naprosta vetsina lidi nosi neco pres pusu, coz je fajn. Je jedno jestli je to primo rouska nebo satek/sala. Jinak par desitek lidi tam asi bylo, ale na te plose byla mala koncentrace. Jinak u nas na vsi nenosi rousku skoro nikdo, ale taky se tu lidi moc blizce nepotkavaji, max. na sebe houknou pres ulici, provoz se snizil, je docela klid. Nakazeny tu zatim neni nikdo, ani v okoli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.20 14:21

Bydlim u epicentra (litovel, unicov) a musim rict, ze to tu funguje dal jakoby nic. Narvane obchody, lidi bez rousek, velky provoz, lidi chodi do prace.. bohuzel taky musim chodit do prace :zed: mam obrovsky strach, protoze u nas ve firme je opravdu hodne lidi :,(

• Citovat
  • Upravit
15575
17.3.20 14:33

Ja uz ma home office, rodice musi do prace (jejich prace nelze delat z domu), bratr je jeste student ale denne chodi na brigadu, svagr ma home office a segra je na rodicovske.
U nas mame co vim jen 1 nakazeneho (ale abych byla uprimna tak si nejsem jista). Ale i tak mam strach. Segra uz sije rousky a kdybych sla ven, coz uplne neplanuji zatim, tak si vezmu.
A vcera jak jsem sla do/z prace tak rozhodne to bylo znat jak na provozu aut tak i lidi bylo o mnoho mene.
Abych byla uprimna, tesim se az bude po vsem. Je to takove zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.3.20 14:33

Ja uz ma home office, rodice musi do prace (jejich prace nelze delat z domu), bratr je jeste student ale denne chodi na brigadu, svagr ma home office a segra je na rodicovske.
U nas mame co vim jen 1 nakazeneho (ale abych byla uprimna tak si nejsem jista). Ale i tak mam strach. Segra uz sije rousky a kdybych sla ven, coz uplne neplanuji zatim, tak si vezmu.
A vcera jak jsem sla do/z prace tak rozhodne to bylo znat jak na provozu aut tak i lidi bylo o mnoho mene.
Abych byla uprimna, tesim se az bude po vsem. Je to takove zvlastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.20 14:39

Centrum prahy. Ulice jsou prazdne, kdyz obcas projde nekdo. Rousku/neco pres pusu ma 50% lidi. Ja teda s detma nelezu ven, dokud nemame usite rousky. Ted se peru s tim, ze starsi ma rymu (zadna horecka, ci teplota proste ryma, obcas zakasle jak mu to stece) ale nevim jestli ho brat na prochazku, s rouskou samozrejme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.20 14:39
@Anonymní píše:
Bydlim u epicentra (litovel, unicov) a musim rict, ze to tu funguje dal jakoby nic. Narvane obchody, lidi bez rousek, velky provoz, lidi chodi do prace.. bohuzel taky musim chodit do prace :zed: mam obrovsky strach, protoze u nas ve firme je opravdu hodne lidi :,(

V centru epicentra nikoho běhat volně neuvidíte ;)! Jsou tam jen výjimky, které sčítají minimum lidí! Všechny hlídá PČR a armáda a nikdo si netroufá vyjít ven!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.20 14:40

Já byla včera ve městě (Vsetín) a bohužel roušky asi 3…lidi jak mraky, matky s detma vysmate :roll: :roll: musím bohužel docházet na léčbu, tak doufám že zítra už bude situace lepší… A alespoň budou lidé mít roušky…

• Citovat
  • Upravit
Makca87
17.3.20 14:42

U nás na vesnici absolutní klid, ulice zejí prázdnotou. Do obchodu jedině v roušce! ;)

• Citovat
  • Upravit
981
17.3.20 14:44

Opravdu je to zvláštní, když venku nikdo není, občas se někdo mihne s nákupem. Pár aut, většinou odpoledne když jezdí lidí z práce. Jinak nikdo nikde. Nikdo nakazeny u nás není🙏 snad to i tak zůstane a všichni budeme v pořádku. Nijak to nehrotime, neděláme z toho katastrofu, nakoupeno máme, přítel chodí do práce, já jsem na RD, mrzí mě že je venku tak nádherně a jsme s malým zavřený doma, bydlíme ve městě. Ale v týdnu pojedeme k našim, na vesnici, aspoň chvíli se vyvětrat. Ale večer je to takový divný, jak je všude ticho, nikde nikdo, žádný auto, bála jsem se jít i se psem. Je to fakt divný, řekla bych depresivní a smutný.
 Amen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
17.3.20 14:48

@korneli Ahoj, bydlime v Olomouci, jsem s dcerou doma, je predskolak a ja 25 tt. Muz je OSVC, do prace chodi, je strechar. Zalezi pak, zda budou dodavky materialu do stavebnin pro podnikatele. Udelala jsem mu doma rousku, na kratkou prochazku s malou mam take udelanou a ji natahnu nakrcnik. Nechodim s ni do obchodu, neurologa a dceri logopedku jsem na tento tyden odvolala, dalsi tyden mam mit gyndu, to asi taky pocka. Jen premyslim na odberem na cukrovku, pak si tam zavolam, zda to ted vubec delaji :nevim: Drzte se taky a posilam hodne stesti na dalku :hug:

• Citovat
  • Upravit
5913
17.3.20 14:48

Já Brno venkov, tady nikdo roušku nenosí. Nicméně vesnice 900 obyvatel, na vycházky se chodí, hlavně venčit psy. Lidé však chodí samostatně, nikdo se nesrocuje. Na dopo vycházku s dcerou roušky nepoužívám, s nikým se nevybavujeme a lidé tu prochází kolem sebe s min 2 metrovým odstupem. Včera večer jsem byla na nákupu v shopping parku v tesku, roušku nebo krytí salou apod měla většina. Jen některé věci už večer nebyli. Provoz byl minimální, celkem tam se mnou bylo max 30 lidí. Takže určitě to vidět je, hlavně prázdný parkoviště před Ikeou bylo skoro na fotku, to se jen tak nestane… Nicméně žádné zásoby nedělám, nakupuju běžně na týden dva jako vždy.

Příspěvek upraven 17.03.20 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+