Jaké auto?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
21.7.16 13:12

@Premek_Orac díky moc, ja sa kuknem jak na ceny, tak na interiér, aj ked na tom mi záleží asi najmenej… Ale napr. čo som kukala Fabiu nedávno, tak ta je docela drahá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
22.7.16 08:48

@zuzka28 Ještě koukni na Hyundai i20. Na ten jsem zapomněl. Štastný výběr, hodně štastných kilometrů bez nehod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
23.7.16 01:15

@Premek_Orac kouknu, fakt díky ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
23.7.16 17:08

@Premek_Orac Ešte mám taký dotaz, či už pre Teba alebo ostatných. Ja sa totiž nevyznám… Keby som si kúpila povedzme to KIA RIO 1,4 a benziňák, cca jak často a kolik by sem platila za garančku? Či to sa takto nedá povedať a povedali by mi to až priamo v predajni? Díkes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
25.7.16 09:15

@zuzka28 Hodně záleží na kraji a na hodinové sazbě servisu (Kia má pouze doporučenou, ne závaznou). Takže rozpětí běžné prohlídky může být 3.500,– až 7.000,– (po 60, 120 tis, km). Ale nejlépe, když se zeptáš přímo u dealera, měli by ti tu informaci poskytnout.
Ještě info k tomu motoru - v okolí mám dva lidi s 1,4 CVVT v autě Kia, jeden motor 82 tis. km, druhý 70 tis. km a oba motory bez jediné závady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
25.7.16 09:55

@Premek_Orac Tak to by bylo hodně smutné, kdyby měl v těchto kilometrech motor závadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
25.7.16 10:33
@j.a.n.i1 píše:
@Premek_Orac Tak to by bylo hodně smutné, kdyby měl v těchto kilometrech motor závadu…

No vidíš. A u výrobku koncernu VW se mi to stalo ve 38 tis. km… (TSI)
U Volva no problem při 140 tis. km. (D5)
U Passatu při 120 tis. komplet výměna vstřiků, dvouhmotový setrvačník pomalu taky na odpis (TDI).

Benzinový atmosférický motor je prostě spolehlivá klasika (s výjimkou, která potvrzuje pravidlo, což byl v mém případě Renault…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
25.7.16 11:27

@Premek_Orac To naprostý souhlas, to najede milion…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.7.16 08:10

@Premek_Orac jo ešte prosim Ťa, mám fakt dilemu :,( kamoš, ktorý mám vrakovište tu na Morave a ešte jeden, ktorý sa vyzná v autách…obaja boli u nás v baru predvčerom a som sa ich opýtala na názor KIA, že si chcem kúpiť. A obaja do mňa, nebuď pitomá. Nejsú dostat vobec náhradné díly a sú stavané tak na 8 rokov a potom sa začnú sr… Tak som povedala, že sa ešte spýtam u nás vedla benzínky (kde pracujem) automechanika elektrikára, ten je fakt dobrý a ten z vrakovišťa ho pozná, povedal mi - ten ti poví to stejné. Jak to je teda??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
26.7.16 08:46

@zuzka28 AUtomobilky Kia/Hyundai prodělaly podobnou technologickou revoluci jako Škoda po nástupu Volkswagenu. Modely, které u Hyundai/Kia začaly být produkované po první generaci i30 a Ceed v technice nezaostávají za například Škodou, Seatem, Opelem atd. Však taky Hyundai dává pětiletou záruku bez omezení kilometrů, Kia semdiletou omezenou 150.000 km.
V autorizovaných servisech (kam stejně budeš jezdit, protože jinak přijdeš o záruku) s opravami, dodávkou náhradních dílů apod. žádný problém mít nebudeš.
Na vrakovištích, u neautorizovaných servisů apod. určitě budou radši opravovat třeba Škodovky, protože jich prostě je v provozu v našich končinách víc, tudíž závady znají, rychleji na ně přijdou a vědí jak je opravit.
Pokud si chceš uto nechat hodně dlouho, pak ti právě spíš doporučím Rio 1,4 CVVT než Fabii 1,2 TSI.
V čem mají pravdu, že některé díly jsou dražší, např světlomety, skla. U nového auta ale určitě budeš mít nejen povinné ručení, ale i havarijní pojistku, takže pro tebe je to fuk.
Předsudky vůči vozům Kia a Hyundai mají především lidé, kteří je nikdy nevlastnili. Totéž platí o Škodovkách, Fordech, Opelech atd.
V okolí mám tři Kie, nejstarší je sedm let, druhé čtyři, třetí je rok stará a největší závada byla 3 x výměna žárovky u té sedmileté. Takže asi tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
26.7.16 08:56

@zuzka28 Tak ono obecně všechna nová auta jsou stavěná jak spotřební zboží, je to plné elektroniky, čidel a dalších úžasností, které se na tom serou, stejně jako ony úžasné motory s turbem, přeplňováním a podobně. A co se oprav týká, tak se tomu povětšinou neříká oprava, ale výměna (za příslušné peníze samozřejmě), na druhou stranu souhlas s tím, že je úplně jedno, zda je to Kia, Škoda nebo cokoliv jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
27.7.16 04:13

@Premek_Orac @j.a.n.i1 díííky moc zase ;) no a ešte dotaz - kamoš mi radí kupit si to RIO už použité, do troch rokov a od jedného majitela. Zbytok peňazí si mám nechat na servis do budúcna. Myslíte, že to neni velký risk? Tí kamoši automechanici (jeden z nich) by mi to pred kúpou dali na diagnostiku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
27.7.16 07:42

@zuzka28 Já osobně bych 3 roky staré auto nekupovala, kvalitou si člověk nepomůže a začne se to o to dříve mršit… já bych šla do něčeho staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
27.7.16 08:06

@j.a.n.i1 teraz nechápem…3 roky staré auto nekupovala a šla by si do něčeho staršího? to ešte starší sa zače mršit ešte dřív, si myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
27.7.16 08:27

@zuzka28 Ne, vybrala bych něco s klasickým atmosférickým benzínovým motorem a bez zbytečné elektroniky… prostě věc, která může jezdit ještě třeba 20 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová