Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak taky záleží jak jsi náročná na komfort auta, musíš brát v potaz cenu náhradních dílů a případný servis. Taky že škodovky se často a rády kradou na ND do zahraničí. No a bohužel většina aut po roce 97 jsou kvalitativně nic moc. Stačí si zjisti kde se jaká auta montují. Je dobré si sebou do bazaru vzít technika, který auto proklepne na místě a případně si ho projede. Známe autobazary že? A taky zda ti záleží jakou značku auta máš, aby se ti případně někdo nesmál apod.
Třeba my máme Dacii Sandero r. v. 2010, najeto 100 tis. v plné výbavě motor 1,4 16 ventil. Spotřeba v létě kolem 5 l a v zimě tak kolem 7 l. Záleží zda tam máme i dálkáče či jen město. Do auta se klidně vlezou 4 lidi a do kufru dám podvozek kočáru. Je to malý hatchback. Co se týče cen oprav, tak v pohodě. V těchto Daciích je motor z renaultu clio, je to sice starší model, ale za to ověřený. Za celou dobu žádná vážná porucha nebyla. Běžný servis a sem tam přivařit úchyt výfuku, díky našim dálnicím že
Tak třeba zkusit kouknout po tomto. Ale otázka zda ti nevadí zn. Dacia. Což bohužel dost lidí odsuzuje aniž by v tom autě někdy seděli. Ale v Německu je to druhé nejprodávanější auto. Ale máš asi lepší se obrátit na nějakého chlapa ![]()
V těchto paramterech je spousta Fabii v kombíku, malé velké auto. + menší auta jako Ford Fusion, Opel Meriva, Renault Clio…
Já si teď budu kupovat Mercedes A. Ojeté jsou levné a ten servis je za stejnou cenu jako u jiných vozů. Sice jezdím dlouho, najedu tak 50-55 tisíc ročně, ale máme větší auto se kterým jezdí chlap takže potřebuju jen odstrkovadlo do práce a na nákupy. Při nejhorším se do toho 4 lidi a nějaká zavazadla vejdou.
Zdravím ![]()
Zůstala jsem sama s dětmi - rozvod.
Můj ex je automechanik v autorizovaném servisu. Vždy se samozřejmě staral o auta. Zůstal mi vw passat 4×4 z roku 99. Dost se bojím, že se mi začne rozpadat pod rukama a jeho tedy opravdu nechci prosit a vnucovat se s opravami…
Uvažuju, že ho prodám a koupím něco novějšího, co nebude koncern, tudíž tak drahé náhradní díly…
Máte někdo zkušenosti s fiatem? Bravo II, grande punto, croma II? Tyto auta mají sice špatnou pověst, ale dají se koupit s hodně dobrou výbavou za slušné peníze.
Chci auto, které mě bude každý den vozit cca 35 km do práce, na nákupy a nesežere mě při servisu. Brzdy, ramena, atd atd…
Poradíte??
Kup si fabii. Spolehlivý auto, díly levný. Proč si chceš kupovat auto se špatnou pověstí? Myslíš, že je někdo pomlouvá ze závisti? Proč jsou asi tak levný? Protože je nikdo nechce.
@Anonymní píše:
Zdravím
Můj ex je automechanik v autorizovaném servisu. Vždy se samozřejmě staral o auta. Zůstal mi vw passat 4×4 z roku 99. Dost se bojím, že se mi začne rozpadat pod rukama a jeho tedy opravdu nechci prosit a vnucovat se s opravami…
Uvažuju, že ho prodám a koupím něco novějšího, co nebude koncern, tudíž tak drahé náhradní díly…
Máte někdo zkušenosti s fiatem? Bravo II, grande punto, croma II? Tyto auta mají sice špatnou pověst, ale dají se koupit s hodně dobrou výbavou za slušné peníze.
Chci auto, které mě bude každý den vozit cca 35 km do práce, na nákupy a nesežere mě při servisu. Brzdy, ramena, atd atd…
Poradíte??
Manzel se hodne zajima o auta a znacky typu fiat, renaul, opel, peugeot mazda, dacie rika ze jsou hrozne strepy, ja bych kdybych si vybirala auto tak jdu do starsiho volva nebo alfy, muzes to vyresit skodovkou, ta ma u nas nejlepsi servis, babicka ma asi 10 -12let a v servisu byla jen kdyz ji nekdo tuknul v garazi.. mamzel si kupuje vzdy kdyz vyjde novy vw passat takze co tak pet let a problemy nejsou ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím
Poradíte??
No ono je hezké, že to není koncern a díly jsou možná(?) o trochu levnější. Ale dej si pozor na jejich dostupnost a na dostupnost a pověst servisů. Zvlášť u auta, kterému se problémy nevyhybaji. Ne vždy je levnější věc ve finale výhodnější.
Za mě, šla bych přesně kvůli těmto věcem raději do toho koncernu, buď do Fabie nebo krátkého Golfa. Pokud se chceš koncernu za každou cenu vyhnout, jdi raději cestou třeba Toyoty.
@Peggy54 píše:
Manzel se hodne zajima o auta a znacky typu fiat, renaul, opel, peugeot mazda, dacie rika ze jsou hrozne strepy, ja bych kdybych si vybirala auto tak jdu do starsiho volva nebo alfy, muzes to vyresit skodovkou, ta ma u nas nejlepsi servis, babicka ma asi 10 -12let a v servisu byla jen kdyz ji nekdo tuknul v garazi.. mamzel si kupuje vzdy kdyz vyjde novy vw passat takze co tak pet let a problemy nejsou
@modravlocka píše:
No ono je hezké, že to není koncern a díly jsou možná(?) o trochu levnější. Ale dej si pozor na jejich dostupnost a na dostupnost a pověst servisů. Zvlášť u auta, kterému se problémy nevyhybaji. Ne vždy je levnější věc ve finale výhodnější.
Za mě, šla bych přesně kvůli těmto věcem raději do toho koncernu, buď do Fabie nebo krátkého Golfa. Pokud se chceš koncernu za každou cenu vyhnout, jdi raději cestou třeba Toyoty.
No, souhlasím úplně s modrouvlockou. WV Golf je podle mého bratra často náchylný na rez (ale tak musí se o každé auto starat
), ale motory to má prý dobré, neporuchavé všeobecně, dobrá dostupnost dílů,, nebo dále Škoda Fabia nejsou prý špatné, a to samé ještě Audi, to jsou už ale větší auta, ale nevím, zda se nedělají menší, to zkus pohledat
. Viděla jsem i dvoudveřáky.
@pohledzdruhestrany píše:![]()
![]()
![]()
alfa nee, proboha
, o tom se říká jaký to je šunt
![]()
Dvojkovou oktávu a priplat si… muzes v ni drandit dalsich 7let
@tumpach píše:
alfa nee, proboha![]()
, o tom se říká jaký to je šunt
![]()
To není pravda, brácha má na zahradě tři, když se jedna porouchá, tak aby měl náhradní díly
![]()
@modravlocka máš pravdu, Toyoty jsou neskutečný držáci. Vlastně kdo si v mým okolí koupil toyotu, ten v jí jezdí léta. Měla jsem ji jako služební a byla to moje láska. Až dojezdím forda, tak buď octavii nebo corollu.
Přikláním se taky ke škodovkám. Brácha mě tlačil do Fabie, protože na škodovky jsou levné díly. Ale kromě olejů, filtrů, náplní do klimy jsem zatím žádné nepotřebovala. Sice ji mám teprve 4 roky, ale zatim si nemůžu stěžovat
![]()
@tumpach jo ale me se hrozne libi ta bez strechy, ale manzelovi by to nemohla za vrata a ani pred ne
tam by to bylo fakt o tom ze se mi libi vzhledove