Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Kluci - Matyáš, Sebastian, Kryštof, Jáchym, Jonáš…ale jsou to strašně ale strašně ohraná jména, přijde mi, že se tak už jmenuje snad každý chlapeček. Takže asi bych stejně nakonec šla do něčeho více neobvyklého. Líbí se mi třeba Timur.
Holky - Ela, Stela, Olivia, Sofie.
My máme kluka Nicolase, ale libili se nám jeste Kevin, Chris, Alex
Holcici Isabella, Elisabeth
@Serpentini píše:
Dlouhá a tvrdáKateřina, Karolína, Scarlett, Jaromír, Richard
Mám to podobně ![]()
Mne se zhruba ve 25 letech naprosto zmenil vkus na jmena. Hlavne u muzskych jmen se mi libi, kdyz obsahuji pismeno „R“. Libi se mi, kdyz jsou jmena spis delsi, pripada mi to vznesenejsi a dustojnejsi. V detstvi, puberte, mladi se mi libila jmena jako Nina, Tina… Ted mam rada, kdyz je jmeno „cele“, prijde mi to pro dospeleho cloveka vhodnejsi. Napriklad Mia a Ria je zkracenina od Maria, Tina je vlastne taky jen koncovka (Kristyna/Valentyna/Klementyna…) No a taky se ted divam na jmena z jinych hledisek, uz rozlisuju, jestli mi jmeno hezky zni a jestli bych ho dala. Napriklad jmeno Klaudie mi zni krasne, ale znamena to kulhava, proto bych ho nedala.
Osobně nemám vztah k jménům tipu : Mia, Lea, Delisa, Mellisa, Vanesa, Noah, Denis, Kewin a další co se tváří cize. Líbí se mi ta obyčejná dnes nepoužívaná jmena s nějakým příběhem.. I obyčejná Lída, Marie, Milena, Jirka, Vašek nebo Emil.
Mně se líbí pro holčičku Terka, Zuzana, Sára, Lucka a pro chlapečka Maty(Matyáš), Lukáš ![]()
♂️️ Josef, Emmanuel, Kilián
♀️️ Magdaléna, Dorotea, Alexandra
@Petruna21 píše:
Ahoj podlouhlé doběChtěla bych se zeptat jaké jména pro mimča se vám líbí ať je to holčička či chlapeček máte nějaké favority?
A jste spíše pro klasiku či nějaké neobvyklé a cizí děkuji
Mabel, Frída 🕊️ 🕊️
Pro holky: Erika, Erin, Miriam, Theodora, Daria.
Pro kluky: Erik, Eduard, Ota, Štefan, Teodor, Alois. ![]()
Jonáš, Eduard, Filip, Vratislav, Radim, Čeněk, Tomáš, Jeroným
Tereza, Zuzana, Vilma, Táňa, Mellisa, Anežka, Lenka
U jmen koukám nejen, jak zní, ale i na význam. A mám slabost pro jména hebrejského původu ![]()
Pro kluka Michael, Samuel, Gabriel, ale i David, Adam…
Pro holku Ester a Sára.
Zrovna resime jmena, pro kluka mame Sebastian, Teodor a pro holku Anabell, Lara, Melanie, Jasmina, Beatrice
Doma uz mame Viktorku
@Market248 Anabell je jak panenka z hororu
. Beatrice chodila se mnou do školy, říkalo se jí Bet. Ale měla cizí příjmení a tatínka Kubánce.
Ja na horory nekoukam, ale je fakt, ze kdyz jsem se o to jmeno zajimala, tak to na me vyskocilo..Anabell navrhl manzel a nejak se nam zalibilo😊, jeste nevime jestli cekame holcicku nebo chlapecka, tak potom urcite budeme vic diskutovat😁