Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Venetia píše:
zajimave spojeni ..a jak mu rikate ..nejak mne od Gabriela nenapada zdrobnelina
Gabísku, Gabínku, Gábine, Gabčo, Gábo a tatínek Jiřino ![]()
Já moc to ladění jmen nechápu, pak se to bude lidem plést. Ale napadla mě Rebeka - můžete pak oslovovat Bely a Beky.
jako první, co mě hned napadne, tak Gabriela - není to moc ujetý a končí to -ela..
pak by k tomu asi šlo ještě Valérie, úlet by byl Dorothea
z obyč jmen asi Adéla.
Musí to ladit i s příjmením. Občas je to jazykolam nebo kombinace zní příšerně. Jméno a příjmení musí souzvučit, prostě dobře se vyslovovat a znít v dobrých vibracích.
A co Bela, příp. Běla? To by se aspoň stoprocentně rymovalo.
@VendyKa píše:
jako první, co mě hned napadne, tak Gabriela - není to moc ujetý a končí to -ela..
pak by k tomu asi šlo ještě Valérie, úlet by byl Dorotheaz obyč jmen asi Adéla.
Izabela a Gabriela
![]()
Napadla me Rebeca, Rebeka. Zajimavy takhle rychle me to nenapadlo ani u nas a tohle me fakt sedi.
Máme Elianu a přijít druhá holka, Isabelku bych si dovedla představit. Třeba to budeš mít obdobně ![]()
@Venetia Izabela je v českém kalendáři, svátek má 11.4.
wikipedie:
Izabel je ženské křestní jméno hebrejského původu. Další variantou jména je Isobel. Význam jména se vykládá jako Bůh je moje přísaha v případě, že se jedná o španělskou podobu původem hebrejského jména Alžběta a nebo jako bůh Bál povýšil, když se jedná o podobu starozákonního jména Jezebel. V českém občanském kalendáři má svátek 11. dubna.
Maribel je kombinace Maríe a Isabel.
Domácké podoby Iska, Isi, Bella, Bels, Isinka, Bel
@_0812_ píše:
Mě by se k Izabelce strašně hodila Alžbětka
Jenže Izabela už vlastně JE Alžběta (stejně jako Elizabeth, Eliška, Jelizaveta, Isabeau, Elsa, Ilse…).:nevim: