Jaké jméno nesnášíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
14.11.16 22:03
@Jana Martinková píše:
Nelíbí se mi jména René a Zoe, nedala bych je. Nebo taky Sáva.

ta má dneska svátek :D Ale žádnou neznám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.16 22:09

@pe-terka : Sava je kluk…aspon ja vim minimalne o jednom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:11
@beruska9 píše:
@pe-terka : Sava je kluk…aspon ja vim minimalne o jednom ;)

8o 8o tak tu čučím a můj manžel taky! Oba jsme to tipovali na ženské jméno…Ale neznám ani žádného Sávu.
btw. fakt máš pravdu, ted jsme si to na Novinkách rozklikla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.11.16 22:14

Taky jsem si dlouuho myslela, že Sáva je ženské jméno :).
Jinak se mi ještě nelíbí Lubor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.16 22:15

@pe-terka : ja zase mezitim vygooglila, ze nekdo to zna i v zenske verzi :D
Na Slovensku je herec Sava Popovic, ten je urcite chlap :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:25
@beruska9 píše:
@pe-terka : ja zase mezitim vygooglila, ze nekdo to zna i v zenske verzi :D
Na Slovensku je herec Sava Popovic, ten je urcite chlap :D

tak já zatím narazila jen na mužské verze, na Novinách i Wikipedii. Význam jména „děd, stařec“ a zatížená karma :oops:. No, ani se nedivím, že žádného (žádnou) Sávu neznám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31017
14.11.16 22:43

Z klucicich nemusim Josef (spis mi vadi osloveni Pepo, Josifku mi prijde celkem hezke, ale kdo to rika, ze), Gabriel (jednoho znam, neni to osobni, ale rikaji mu Gabin), z holcicich Jitka, Blanka. Ale uplna averze to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
14.11.16 23:21

Štěpánka :cert: a celkově zdrobnělá jména v základním tvaru. Z mužských nevím, asi žádné vyloženě nesnáší, spíš už mi lezou ušima všichní -ášové, -asové (Matyáš, Tobias apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
15.11.16 00:05

Nelíbí se mi Zdena, Monika, Blanka. Své dítě bych nikdy nepojmenovala tím, co zrovna letí. Jako například teď Emma, Tereza, Sofie atd. U kluků Matyáše a podobně. Taky se teď rozmáhá hodně Elisabeth a Šarlota - též bych nedala. Libila se mi Amálka, ale těch bude za nedlouho stejně jako Natalek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
15.11.16 11:48
@EmmaAnna píše:
Jo a Natálky jsou všude, už to považuji opravdu za jméno hloupých rodičů nebo romské jménoDušan se mi také nelíbí

Asi jsem potrefená husa, nerýpu, opravdu mě to zajímá. Proč je Natálie jméno hloupých rodičů? Jaká jsou jména chytrých rodičů? Abych pro příště věděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.11.16 12:03
@Patule píše:
Asi jsem potrefená husa, nerýpu, opravdu mě to zajímá. Proč je Natálie jméno hloupých rodičů? Jaká jsou jména chytrých rodičů? Abych pro příště věděla…

Protože když má půlka republiky nějaké jméno a já ho dam taky tak už to je o rozum. Dyt je to hrozný, točí se 4 jména do kola, to nemají lidi trochu fantazie že pak vznikají takový davovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24182
15.11.16 12:20

@malinika já spíše než averzi k jednotlivým jménům, mám averzi k jednotlivým lidem. Takže mě se nelíbí Marie, Alenu také nemusím, Eliška. I když existují i lidé s těmito jmény, kteří mi buď nevadí, nebo jsou přátelé, ale bohužel nenapraví tu skutečnost, že to jméno nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24182
15.11.16 12:25
@Jana Martinková píše:
Nelíbí se mi jména René a Zoe, nedala bych je. Nebo taky Sáva.

Tak Zoe se mi líbí, ale nedala bych dítěti. Bráchův kamarád měl kdysi takovou krásnou malou fenku, která se tak jmenovala. Od té doby se mi to jméno líbí, možná v té kombinaci s tím krásným roztomilým kukučem té fenky. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
15.11.16 12:32

Tadeš Tobiáš, Samuel.. mě to přijde jako jména pro koucoury… Nebo aspoň jako dítě si pamatuj, že takové jména měly dětské zvířátka. Jeden kocour, druhý králík.. doufám, že jsem se někoho nedotkla, ale tka je to diskuse.
Jinak ještě se mi nelíbí Mikuláš.. Miky jako oslovení ano. ale nedala bych jméno co něco označuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
15.11.16 12:33
@terien píše:
Protože když má půlka republiky nějaké jméno a já ho dam taky tak už to je o rozum. Dyt je to hrozný, točí se 4 jména do kola, to nemají lidi trochu fantazie že pak vznikají takový davovky?

to je zajímavé měřítko :think:. Dvě z mých dětí mají jména z prvních příček. Ne kvůli popularitě, ale protože se mi(nám) ta jména prostě líbila. Dodnes si z toho nikdo nevyvodil, že jsem houpá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze