Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nějak jsem nepřišla na chuť těm novodobým hitum jako Sebastian, Oliver, Tobiáš, Sofie, Vanesa, nebo jakákoli verze jména Ela.
Naopak se mi líbí tradiční jména z kalendáře, ale ne zase taková, která má každé třetí děcko, jako jsou např. Jan, Matěj, Tereza, Eliška, těch je už moc, spíš se mi líbí třeba Štěpán, František, Simona, nebo moje favoritka Miluška.
Emílie, Berta, Matylda, Aneta, Vanesa. A pak Natálie a Eliška, tyhle dvě jména se mi hrozně zhnusily, protože je slyším naprosto všude.
U kluků Marcel, Adolf, Štefan, René, Artur, Marek. Je jich víc, ale tyhle vedou.
Příspěvek upraven 14.11.16 v 14:25
Nemůžu říct, že nějaké jméno je ošklivé. Co se nelíbí mě, může se líbit ostatním. Každé jméno je hezké, když se hezky vysloví.
Jarmil, Kamil a Marcel. Z holčičích mi nevadí žádné. Nedala bych ani jména Milan a Roman.
Je to osobní - nesnáším jméno Petra. Dřív mi vadilo i moje jméno Miroslava, ale naučila jsem se s tím nějak žít
a už jsem s ním v pohodě, ale Mirka je super.
Igor, Gustav, Hugo, Ignác, René, Medard, Láďa a z holek Žaneta - poznala jsem za život 3 a všechny byly hrozné…, takže mi to jméno zhnusily, Hanka - taky z osobních důvodů, a pak Doubravka, Marie, Drahomíra, Kunhůta, Gertruda, Romana, Jana.
Vysloveně nesnášet to ne. Ale mám nic moc zkušeností s Jaroslavem, Petrem, Klárou, Renatou. A když se řekne Nela, vybavi se mi moje sice hodná, ale velmi zvláštní spolužačka. Taktéž Veroniky mám spojené s tak trochu namyslenymi holkami. Ale je to jen o mé osobní zkušenosti, nic to o nositelich těchto jmen nevypovídá.
@malinika píše: Čistě plkací téma pro odlehčení. Je nějaké jméno, které se Vám opravdu strašně moc nelíbí?
U mě vede jednoznačně Alena. Mám s ní mnohem větší „problém“ než např. s Boženou, Blaženou nebo Růženou.
Tak to mě tedy nesnášíš
to je blbé no. Co nadělám, mě vybrala jméno ségra, když jí byly 4 roky
chtěla hrozně Alici, ale naší jí to rozmluvili, že je to jak nadávka. Tak jsem Alíš, no bóže
![]()
Jo a nemusím Lenky, nevadí mi to jméno, ale všechny bejvalé a nebo budoucí mých bývalých chlapů jsou Lenky a všechny strašný vemínka
a všechny zdravotní sestry
A pak nemusím Bohuny - to je tchýně a ta je taky dobrá
![]()
Těch jmen je více, ale hodně se mi nelíbí Antonie, Matylda, Antonín, Stanislav.
Mě se nelíbí jméno Eliška, Kristýna, Vanesa. Z klučičích Matyáš, Emil.
Začínám mít alergii na Matěje, Jakuba, Elišku a Natalu, jsou všude.
Obecně se mi vyloženě příčí Aloise, Božena, Antonie, Zofie, Doubravka, a ostatní prastarý jména. A taky Slávky a Míry, z těch teda vede Vladimíra.
Z klučičich Tomáš, Pepík a výstřelky typu Vavřinec, Květoslav, Horymír, Rehor, Hostivít,…
Někde tady na diskuzi jsem četla, jak kdosi pojmenoval dítě Vavřinec. Představila jsem si hned bobkový list, br…
@chipsa mě Vavřinec evokuje spíš toho kocoura
Každopádně všechna 4 jména z fleku přidávám na svůj blacklist ![]()