Jaké jméno nesnášíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
14.11.16 20:18
@Seren píše:
Nesnášela jsem jenom své původní jméno. Na jiných mi zas tak nevadí. Sice se mi pořád hodně nelíbí, ale už k němu nemám takový negativní postoj.
Nemám ráda jména na -mír/-míra, -slav/-slava. Nemůžu říct, že bych je nesnášela, ale prostě se mi nelíbí. Pak ještě Božena, Růžena, Blažena, Bohuna, Františka a podobné typy. Taky se mi moc nelíbí Dana, Jana, Hana. Potom jména, která mají i mužskou podobu: Radka, Petra, Romana, Martina. Z klučičích Josef, František, hlavně jejich varianty Pepa, Franta. A když už jsem u těch variant, nelíbí se mi Honza, Lucka a ty, které končí na -ča (Kamča, Julča, Verča, Barča, Jarča).
No… koukám, že můj seznam je docela dlouhý :lol:

Na -ča může končit skoro všechno už jsem slyšela i Zuzča a tchýně chtěla Amálce říkat Amča :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
484
14.11.16 21:31
@Mufina píše:
Na -ča může končit skoro všechno už jsem slyšela i Zuzča a tchýně chtěla Amálce říkat Amča :mrgreen:

To je fakt, můžou ;) Ale u spousty jmen jsem to v životě neslyšela a u jiných je to celkem běžně používaná varianta. Amča je hodně úlet. Doufám, že se ti podařilo jí vysvětlit, že tohle opravdu ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
14.11.16 21:50

Nesnáším 2 jména kvůli nositelům ( opravdu velký odpor i když by se mi líbí ) Šárka a Radomír :cert:
A nad kterými bych neuvažovala jsou: Romana, Albína, Žaneta a ještě by se určitě pár našlo a pak Dušan, Roman, Kvído, Hugo… No a jinak ty moderní výkřiky tipu Vanesa, Jassica :mrgreen:, Sebastián, Matyáš ( v jakékoliv formě ) a tomu podobné a celkově ty davovky… Mám radší jména naších babiček a prababiček :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.11.16 21:55

Nelíbí se mi jména René a Zoe, nedala bych je. Nebo taky Sáva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.16 22:01

Lenka to tady docela schytala :mrgreen: Chapu, taky ji nemusim a to se tak jmenuji :mrgreen: Dlouho mi to vadilo kvuli te zdrobnenine, ale uz jsem to rozdychala. Jinak se mi treba nelibi Hugo a Blazena…ale ze bych je (nebo a priori jejich nositele) nesnasela, to ne. Pak par z osobnich duvodu…a neco by se jeste naslo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:01
@Mufina píše:
Na -ča může končit skoro všechno už jsem slyšela i Zuzča a tchýně chtěla Amálce říkat Amča :mrgreen:

kamarádka říká své dceři Klárča. Taky zvláštní varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:03
@Jana Martinková píše:
Nelíbí se mi jména René a Zoe, nedala bych je. Nebo taky Sáva.

ta má dneska svátek :D Ale žádnou neznám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.16 22:09

@pe-terka : Sava je kluk…aspon ja vim minimalne o jednom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:11
@beruska9 píše:
@pe-terka : Sava je kluk…aspon ja vim minimalne o jednom ;)

8o 8o tak tu čučím a můj manžel taky! Oba jsme to tipovali na ženské jméno…Ale neznám ani žádného Sávu.
btw. fakt máš pravdu, ted jsme si to na Novinkách rozklikla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
14.11.16 22:14

Taky jsem si dlouuho myslela, že Sáva je ženské jméno :).
Jinak se mi ještě nelíbí Lubor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.11.16 22:15

@pe-terka : ja zase mezitim vygooglila, ze nekdo to zna i v zenske verzi :D
Na Slovensku je herec Sava Popovic, ten je urcite chlap :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.11.16 22:25
@beruska9 píše:
@pe-terka : ja zase mezitim vygooglila, ze nekdo to zna i v zenske verzi :D
Na Slovensku je herec Sava Popovic, ten je urcite chlap :D

tak já zatím narazila jen na mužské verze, na Novinách i Wikipedii. Význam jména „děd, stařec“ a zatížená karma :oops:. No, ani se nedivím, že žádného (žádnou) Sávu neznám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
14.11.16 22:43

Z klucicich nemusim Josef (spis mi vadi osloveni Pepo, Josifku mi prijde celkem hezke, ale kdo to rika, ze), Gabriel (jednoho znam, neni to osobni, ale rikaji mu Gabin), z holcicich Jitka, Blanka. Ale uplna averze to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
14.11.16 23:21

Štěpánka :cert: a celkově zdrobnělá jména v základním tvaru. Z mužských nevím, asi žádné vyloženě nesnáší, spíš už mi lezou ušima všichní -ášové, -asové (Matyáš, Tobias apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7776
15.11.16 00:05

Nelíbí se mi Zdena, Monika, Blanka. Své dítě bych nikdy nepojmenovala tím, co zrovna letí. Jako například teď Emma, Tereza, Sofie atd. U kluků Matyáše a podobně. Taky se teď rozmáhá hodně Elisabeth a Šarlota - též bych nedala. Libila se mi Amálka, ale těch bude za nedlouho stejně jako Natalek. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze