Jaké jméno se vám líbí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.5.17 12:16

Máme Natálii, Nelly, Noemi.
Dnes bych si už možná zase vybrala tradiční česká jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
3.5.17 12:22

Já mám Adrianu už je jí 14 let a jsme se jménem naprosto spokojeni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
3.5.17 12:25

@Agneth Pepík neříkáme vůbec:-) PraBabička říká Pepánku, druhá babička Pepčo, jeho ségra mu říká Pepo a my Pepane :D A ostatní členové rodiny Pepíčku. Mě osobně se nejvíc líbí Pepan :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
3.5.17 12:29

Z holčičích se mi líbí už přes 10 let Emma, bohužel dnešní trend Em už tolik ne. Pak se mi líbí: Zoe, Beáta, Meda, Tonička, Terezka, Tamara, Nina.

Z klučičích: Toník, Martin, Tomáš, Radovan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
3.5.17 12:31

@tessa2323 Taky nenávidím Anča, moje máma to někdy říká ze srandy, ty Ančo jedna a na mě jdou mdloby :D Říkáme Aninko, Ani, Áňo, Aničko. A taky ještě nesnáším Andulo!! jedna známá má Aničku a říkají Nanynka, ale k ní se to opravdu hodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
3.5.17 12:34

Moje švagrová má Marušku a je moc hezké když ji říká Mařenko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
3.5.17 12:35
@fikovka píše:
Z holčičích se mi líbí už přes 10 let Emma, bohužel dnešní trend Em už tolik ne. Pak se mi líbí: Zoe, Beáta, Meda, Tonička, Terezka, Tamara, Nina.Z klučičích: Toník, Martin, Tomáš, Radovan

Meda? To je zajímavé..jak se jí říká a jaké jméno to je? České?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
3.5.17 12:35

@Matylda2 Na L znám Lamberta 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
3.5.17 12:38
@Matylda2 píše:
Meda? To je zajímavé..jak se jí říká a jaké jméno to je? České?

Jméno Meda má 160 lidí, je na 855. místě a věkový průměr je 6 let. 1455. místo v r. 2012
Svátek má 8.6. původ: germánský, význam: tvrdá moc, je nejoblíbenější v oblasti Bílovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
@fikovka píše:
@Matylda2 Na L znám Lamberta 8o

A to je klučičí? Jak ho oslovují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520

@Matylda2 Med, Medunko, Meduško :-) Nevím, ale je krásná… Např. Meda Mládková :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
3.5.17 12:39
@fikovka píše:
Jméno Meda má 160 lidí, je na 855. místě a věkový průměr je 6 let. 1455. místo v r. 2012
Svátek má 8.6. původ: germánský, význam: tvrdá moc, je nejoblíbenější v oblasti Bílovec.

Aha to je zajímavé. :palec: a jak se jí říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2043
3.5.17 12:40
@fikovka píše:
@Matylda2 Med, Medunko, Meduško :-) Nevím, ale je krásná… Např. Meda Mládková :-)

Je to hezké jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
3.5.17 12:42

Taky teď řešíme doma jména, je to peklo :cert:
z kluků jsme se asi shodli na Jiřím. Mně se teď začal líbit i Alois, zatím jsem to manželovi neříkala. Jo a líbil se mi Oldřich, ale to mi bylo zakázáno :nevim:
z holčičích se mi líbí: Jolana, Helena, Hana, Antionie. Docela se mi i líbí Františka.
A doma máme Jarouška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25129
3.5.17 12:47
@Matylda2 píše:
Dnes jsem pročítala kalendář jmen opravdu staročeských a je jich tam spousta zapomenutých a krásných. jinak já mám doma kluka Daniel, a dceru Adrianu a teď čekáme třetí tak vybíráme. jake máte tipy?

Máme Radku, Martinu a Petru. Petru jsem moc nechtěla, líbila se mi Jitka, Pavla nebo Milena. To neprošlo. Mám ráda stará, zapomenutá jména - vlastně jména mojí generace. Zase ne takový jako Alžběta, Drahoslava, František, Antonín. Nelíbí se mi dnešní výstřelky - Sofie, Vanessa, deset podob jmen, něco jako Tobiáš - Tobias - Thobias. A další. Ale nesoudím, je to každýho věc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze